Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOSANSKI ODJEVNI KOD

Dekolte i minice u Brčkom - zabranjeni

04.06.2009.
u 19:05

Nije poznato je li gradonačelnik bosanskog gradića Brčko osobno “obavio inspekciju djelatnika” kao i novi splitski gradonačelnik Željko Kerum, ali je “vojna disciplina” koju je uveo u odjevni kod zaposlenika u lokalnoj administraciji sablaznila cijelu BiH.

Čarape su obavezne
Za početak, gradonačelnik Dragan Pajić je djelatnicama gradske uprave zabranio duboki dekolte, odijevanje minica i hlača koje nisu klasičnog kroja i dužine. A potom je naredio da gornji dijelovi odjeće trebaju biti izrađeni od neprozirnog materijala i bez dekoltea.

Djelatnice na posao trebaju dolaziti s urednom frizurom, u svako doba moraju nositi čarape, a za radnim stolom ne smiju nositi natikače! Ne smiju biti previše našminkane, niti nositi suvišan nakit.

Istom odlukom muški zaposlenici obvezni su tijekom radnog vremena nositi klasična odjela s kravatom, odnosno hlače, košulje, džempere ili majice kratkih rukava s kragnom i bez natpisa i aplikacija te klasične cipele. Moraju imati kratku kosu i biti obrijani, a brkovi moraju biti iznimno njegovani. U Hrvatskoj tako strogih uredbi nema.

U Hrvatskoj bez pravila
U zagrebačkoj gradskoj upravi kažu da se “gradski službenici rukovode primjerenim pravilima odijevanja i ponašanja” te da djelatnicima ostavljaju da sami procijene što se pristoji duhu današnjeg vremena. Glasnogovornica Željka Keruma je najavila da će o pravilima odijevanja govoriti nakon što novi gradonačelnik obavi “reviziju stanja na Banovini”.

Glasnogovornica Ivana Viđak je dodala da treba provjeriti postojeći pravilnik o odijevanju djelatnika gradske uprave. U Rijeci, zaposlenice gradske administracije će, kao i dosad, i dalje moći nositi otvorene sandale i japanke. Štoviše, glasnogovornica Lea Medved je sa smijehom otklonila mogućnost da bilo koja Riječanka ljeti nosi “štrample” i da im gradonačelnik ocjenjuje dubinu dekoltea. – Muškarci mogu nositi i dugu kosu, samo da je uredna – dodala je.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije