Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVJERE O CIJEPLJENJU

Dekan pulskog Medicinskog fakulteta nakon spornih izjava podnio ostavku

Nel Pavletic/PIXSELL
29.06.2021.
u 17:46

Osobno se, kao i naša ustanova, distanciramo od stavova profesora Pavelića. Poštujemo sve aktivnosti koje provodi Vlada oko cijepljenja. Ja sam se također cijepio i pozivam sve građane da to učine, rekao je Alfio Barbieri, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Dekan Medicinskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Krešimir Pavelić koji je javno zagovarao da se cijepljenje protiv koronavirusa odmah prekine te da cijepljeni šire mutaciju virusa podnio je ostavku na to mjesto.

Profesor Pavelić je sam tijekom dana podnio ostavku, potvrdio je za Večernji list rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Alfio Barbieri.

- Osobno se, kao i naša ustanova, distanciramo od stavova profesora Pavelića. Poštujemo sve aktivnosti koje provodi Vlada oko cijepljenja. Ja sam se također cijepio i pozivam sve građane da to učine - apelirao je Barbieri.

Podsjetimo, Pavelić je rekao da je prema podacima iz EU od štetnih posljedica cjepiva umrlo 10 tisuća ljudi, a prema američkim podacima zabilježeno je 4000 mrtvih i 200.000 štetnih nuspojava, što je jedino blizu istine. Tvrdi i da cijepljeni nose i šire mutaciju virusa, ali u detalje o tome nije ulazio jer “zasad nema dovoljno znanstvenih informacija”. U Izraelu, prema njegovim riječima, raste broj slučajeva oboljelih od COVID-19 nakon masovne kampanje cijepljenja, a cijepljeni ne bi smjeli davati krv jer se tako širi patogeni spike protein u primatelje.

VIDEO Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Ključne riječi

Komentara 78

JM
jasminko.mandura
18:48 29.06.2021.

Čovjek teoretičar zavjere,nije usamljen nikad ne bi čuli za njega ,seoskog dekana da se nije izprovaljivao

YE
yelloman
18:46 29.06.2021.

Bilo je vrijeme da ga se makne. Inače on je bio dosta dobar liječnik u 80tim. Poznavao sam mu pokojnog brata koji je bio takodjer liječnik. Nažalost pod stare dane je očito potpao pod utjecaj teorija zavjere i antivaxera. Nažalostst mnogim pametnim ljudima njegove dobi se slično dogodi u starosti i izgube mogućnosti kritičkog promišljanja.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
18:05 29.06.2021.

S obzirom na izjavu, zanima me kako je postao dekan. Što kažu dekani ostalih medicinskih fakulteta? Je li ovaj najmjerodavniji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije