Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ MAMIĆ

Uz Luku Modrića, za lažni iskaz osumnjičena i njegova punica te Dejan Lovren

Osijek: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima na kojem svjedoči Dejan Lovren
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
27.12.2017.
u 13:15

Protiv Dejana Lovrena provodimo izvide zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza. Postupanje tijekom izvida je tajno – potvrdio nam je Zvonko Kuharić, glasnogovornik i zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku. Protiv Vesne Juraić provodi se, navodi on, istraživanje, okrivljenica je već i ispitana, a trenutno se "prikuplja pravno relevantna dokumentacija".

Uz nogometaša Luku Modrića, za davanje lažnog iskaza na suđenju braći Mamić u Osijeku osumnjičeni su i igrač Dejan Lovren te Modrićeva punica Vesna Juraić. Zvijezdi Liverpoola nedavno je stigao poziv za ispitivanje, a u Osijek će pred tužitelje stati u siječnju.

- Protiv Dejana Lovrena provodimo izvide zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza. Postupanje tijekom izvida je tajno – potvrdio nam je Zvonko Kuharić, glasnogovornik i zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku. Protiv Vesne Juraić provodi se, navodi on, istraživanje, okrivljenica je već i ispitana, a trenutno se "prikuplja pravno relevantna dokumentacija".

Podsjetimo, Dejan Lovren svjedočio je 1. rujna na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te Milanu Pernaru, optuženima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Što mu točno tužitelji tada nisu povjerovali, iz DORH-a nam jučer nisu odgovorili. No, USKOK je na toj raspravi naveo, po njihovu mišljenju, nekoliko razlika u iskazima iz istrage i sa suđenja. Lovren je, tako, u istrazi izjavio kako je sporni aneks po kojem ima pravo na 50 posto novca od transfera potpisao "dva, tri mjeseca prije odlaska u Lyonnais". Naveo je tada kako je ugovor s Lyonnaisom sklopio u siječnju 2010., a taj aneks s Dinamom "u rujnu ili listopadu 2009.".

– Siguran sam da sam taj aneks potpisao mnogo prije 2009., i to nekoliko dana nakon profesionalnog ugovora – ustvrdio je Lovren, pak, na raspravi 1. rujna. Na upit da pojasni razliku, Lovren je tada odgovorio kako je "ponovno potpisao taj aneks ugovora koji je već bio potpisan 2007., samo s izmijenjenim tekstom".

Vesna Juraić bila je, pak, računovotkinja Dinama, ali i Luke Modrića u inkriminirano vrijeme. Baš kao i u Lovrenovu, tako je i u Modrićevu slučaju tužiteljima sporan aneks ugovora po kojem je Modriću pripala polovica iznosa od njegova transfera iz Dinama u engleski Tottenham. USKOK, naime, tvrdi kako je aneks antidatiran. Juraić je u istrazi u rujnu 2015. izjavila kako je sporni aneks vidjela "kada mi ga je donijela tajnica, u razdoblju od srpnja 2008. do srpnja 2009." Na osječkom je sudu ljetos kazala je kako je ugovor i aneks vidjela još u travnju 2008.

Luku Modrića, pisali smo nedavno, zbog sumnje u lažni iskaz istražuju punih šest mjeseci. Kapetan nogometne reprezentacije svjedočio je 13. lipnja, podigao je pravu buru u javnosti, a već par dana kasnije od svjedoka je postao osumnjičenik. Nije isključeno, pak, da Državno odvjetništvo taktizira oko donošenja odluke u slučaju Modrić – prati se, naime, razvoj suđenja Mamićima. 

Pogledajte i galeriju: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima na kojem svjedoči Dejan Lovren

Osijek: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima na kojem svjedoči Dejan Lovren
1/16

Komentara 18

KA
kapunjohan
13:44 27.12.2017.

Bezvezno maltretiranje ljudi, ako imaš prave argumente ne trebaju ti izkazi svijedoka, ako ih nemaš, kako možeeš tvrdit,i da su izkazi svijedoka lažni- čudno neko praosuđe. Svijedoki su uvjek nesiguran dokaz, mogu lagati , mogu krivo optuživati, mogu biti uu dogovoru sa tužiteljem itd. i oni su zadnji na koje se treba oslonit,i kad nemaš nikakvi pravi dokaza protiv obtuženog ideš na svjedoke. , jer kad imaš crno na bijelom ne trebaju ti svjedoci.

JU
juma
13:48 27.12.2017.

Posvuda u svijetu ista slika. Desnicari i poduzetnici zaradjuju i privredjuju, a lijeni i nesposobni ljevicarski paraziti i kulturnjaci ih nastoje opljackati nenormalno visokim porezima, kako bi i oni omastili brk od tudjeg truda.

Avatar mlijeko
mlijeko
19:46 27.12.2017.

Ako tužiteljstvo nema čvrste dokaze a radi se o slučaju gdje bi materijalni dokazi morali biti presudni, onda su gadno zaribali stvar i očito radili po nekim naputcima a ne stvarnim dokazima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije