Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uz Luku Modrića, za lažni iskaz osumnjičena i njegova punica te Dejan Lovren

Protiv Dejana Lovrena provodimo izvide zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza. Postupanje tijekom izvida je tajno – potvrdio nam je Zvonko Kuharić, glasnogovornik i zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku. Protiv Vesne Juraić provodi se, navodi on, istraživanje, okrivljenica je već i ispitana, a trenutno se "prikuplja pravno relevantna dokumentacija".
27. prosinca 2017. u 13:15 18 komentara 2198 prikaza
Osijek: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima na kojem svjedoči Dejan Lovren
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Uz nogometaša Luku Modrića, za davanje lažnog iskaza na suđenju braći Mamić u Osijeku osumnjičeni su i igrač Dejan Lovren te Modrićeva punica Vesna Juraić. Zvijezdi Liverpoola nedavno je stigao poziv za ispitivanje, a u Osijek će pred tužitelje stati u siječnju.

Dejan Lovren GRAFOLOGINJA 'Nemoguće je da se Lovren tri puta jednako potpisao'

- Protiv Dejana Lovrena provodimo izvide zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza. Postupanje tijekom izvida je tajno – potvrdio nam je Zvonko Kuharić, glasnogovornik i zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku. Protiv Vesne Juraić provodi se, navodi on, istraživanje, okrivljenica je već i ispitana, a trenutno se "prikuplja pravno relevantna dokumentacija".

Podsjetimo, Dejan Lovren svjedočio je 1. rujna na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te Milanu Pernaru, optuženima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Što mu točno tužitelji tada nisu povjerovali, iz DORH-a nam jučer nisu odgovorili. No, USKOK je na toj raspravi naveo, po njihovu mišljenju, nekoliko razlika u iskazima iz istrage i sa suđenja. Lovren je, tako, u istrazi izjavio kako je sporni aneks po kojem ima pravo na 50 posto novca od transfera potpisao "dva, tri mjeseca prije odlaska u Lyonnais". Naveo je tada kako je ugovor s Lyonnaisom sklopio u siječnju 2010., a taj aneks s Dinamom "u rujnu ili listopadu 2009.".

– Siguran sam da sam taj aneks potpisao mnogo prije 2009., i to nekoliko dana nakon profesionalnog ugovora – ustvrdio je Lovren, pak, na raspravi 1. rujna. Na upit da pojasni razliku, Lovren je tada odgovorio kako je "ponovno potpisao taj aneks ugovora koji je već bio potpisan 2007., samo s izmijenjenim tekstom".

Vesna Juraić bila je, pak, računovotkinja Dinama, ali i Luke Modrića u inkriminirano vrijeme. Baš kao i u Lovrenovu, tako je i u Modrićevu slučaju tužiteljima sporan aneks ugovora po kojem je Modriću pripala polovica iznosa od njegova transfera iz Dinama u engleski Tottenham. USKOK, naime, tvrdi kako je aneks antidatiran. Juraić je u istrazi u rujnu 2015. izjavila kako je sporni aneks vidjela "kada mi ga je donijela tajnica, u razdoblju od srpnja 2008. do srpnja 2009." Na osječkom je sudu ljetos kazala je kako je ugovor i aneks vidjela još u travnju 2008.

Luku Modrića, pisali smo nedavno, zbog sumnje u lažni iskaz istražuju punih šest mjeseci. Kapetan nogometne reprezentacije svjedočio je 13. lipnja, podigao je pravu buru u javnosti, a već par dana kasnije od svjedoka je postao osumnjičenik. Nije isključeno, pak, da Državno odvjetništvo taktizira oko donošenja odluke u slučaju Modrić – prati se, naime, razvoj suđenja Mamićima. 

Pogledajte i galeriju: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima na kojem svjedoči Dejan Lovren

Osijek: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima na kojem svjedoči Dejan Lovren
1 / 16
Osijek: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima na kojem svjedoči Dejan Lovren
Luka Modrić 13. lipnja u Osijeku na suđenju braći Mamić Slučaj “lažni iskaz” Luku Modrića istražuju već punih šest mjeseci Zoran i Zdravko Mamić Nastavak suđenja Mamićima 'Nije došlo do obračuna prireza na isplate Lovrenu i Modriću jer su u to doba bili nerezidenti' Luka Modrić Nisu prigovorili vještacima Je li obrana priznala da su potpisi antedatirani?
Šibenik: Ispred nekih trgovina već se stvaraju gužve
RAZLIČIT STANDARD ŽIVOTA
Vratio se iz Irske i razočarao: ‘Neki su proizvodi u Hrvatskoj luksuz i dvostruko skuplji nego u Dublinu'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • kapunjohan:

  Bezvezno maltretiranje ljudi, ako imaš prave argumente ne trebaju ti izkazi svijedoka, ako ih nemaš, kako možeeš tvrdit,i da su izkazi svijedoka lažni- čudno neko praosuđe. Svijedoki su uvjek nesiguran dokaz, mogu lagati , mogu krivo optuživati, mogu biti u ... prikaži još!u dogovoru sa tužiteljem itd. i oni su zadnji na koje se treba oslonit,i kad nemaš nikakvi pravi dokaza protiv obtuženog ideš na svjedoke. , jer kad imaš crno na bijelom ne trebaju ti svjedoci.

 • juma:

  Posvuda u svijetu ista slika. Desnicari i poduzetnici zaradjuju i privredjuju, a lijeni i nesposobni ljevicarski paraziti i kulturnjaci ih nastoje opljackati nenormalno visokim porezima, kako bi i oni omastili brk od tudjeg truda.

 • Avatar mlijeko
  mlijeko:

  Ako tužiteljstvo nema čvrste dokaze a radi se o slučaju gdje bi materijalni dokazi morali biti presudni, onda su gadno zaribali stvar i očito radili po nekim naputcima a ne stvarnim dokazima...