Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kleveta

Degoricija: Nije na predsjedniku Sabora da se bavi kuharom...

Žarko Domljan
ARHIV VL-A
12.10.2011.
u 09:45

Obitelj pokojnog šefa saborskog restorana M. Škorića tužila je Domljana jer ga je oklevetao da je bio član KOS-a.

Saslušanjem Slavka Degoricije i Perice Jurića, zamjenika ministra MUP-a za poslove državne sigurnosti, nastavljen je postupak protiv Žarka Domljana, kojeg je zbog klevete tužila obitelj pokojnog rukovoditelja saborskog restorana Milana Škorića jer je Domljan za Škorića lani izjavio da je bio član KOS-a i da je 1990. nabavljao meso za Sabor u mesnici Zec, poznatom okupljalištu kosovaca i udbaša.

Škorić je početkom 90-ih ostao bez posla u saborskom restoranu nakon što je od predsjedništva Sabora zatraženo da raskine ugovor s restoranom Lovački rog, čiji je on bio zaposlenik, jer da ne može osoba za koju postoje podaci da je član KOS-a rukovoditi restoranom. Ta je priča obnovljena lani u TV emisiji Nedjelom u 2 za gostovanja Domljana kad se poteglo pitanje otpuštanja radnika koji 90-ih nisu bili hrvatske nacionalnosti. Domljan je, govoreći o svojoj knjizi “Visoko dignimo zastave”, tada za Škorića kazao:

– Nisam bio zadovoljan s tim Škorićem znajući da nabavlja meso u mesnici Zec na vrhu Petrinjske, poznatom okupljalištu kosovaca i udbaša. Čovjek koji hrani saborske zastupnike i novinare ne može biti na takvom mjestu, a Škorić je bio član KOS-a.

Na sudu se branio da su podaci za Škorića dobiveni od sigurnosnih službi i da ni danas nema podatke koji bi promijenili njegovo uvjerenje iako Škorića nikad nije vidio. Slavko Degoricija, bivši saborski zastupnik, svjedočio je da je Škorić bio korektan čovjek, Ličanin srpske nacionalnosti i hrvatski dragovoljac, s kojim se družio i za kojeg se zalagao da ostane raditi u saborskom restoranu.

– Jednom prilikom čuo sam na TV-u Domljana kako spominje Škorića i pomislio da nije na razini predsjednika Sabora da se bavi kuharom – kazao je Degoricija.

Svjedok Jurić kazao je da mu nitko nikad nije rekao da je Škorić član KOS-a.

Komentara 32

KT
Karika Tura
10:07 12.10.2011.

Slavko Degoricija. Nije li to onaj lik koji je napisal knjigu \"Je li bilo sve uzalud ?- 15 godina nakon nastanka hrvatske države\" . Onda se kad je vidio da famozna \"detuđmanizacija\" za koju dan danas nikoem nije jasno štoo je ustvari trebala predstavljati i koji joj je bio cilj, u narodu nije uspjela. Tako je na kraju sam izjavio da ipak naziva knjigu \"Nije bilo sve uzalud\". Knjiga je bila izašla uoći prošlih parlamentarnih izbora :)

BH
bhorvat
10:11 12.10.2011.

Slavko Jugoslavko Degoricija, pisac i Žarko Domljan, pisac, nama i jedan i drugi još nisu razotkrili tko su bili udbaši, kosovci i ostali komunisti koje traži Europska Unija? :))

MO
Moskvich
10:06 12.10.2011.

Trebalo bi gospodina Domljana strpati u zatvor jer on govori o obitelji zec koja je pogubljena za vreme domovinskog rata ,grozim se takvih domoljuba i hrvatina a kad treba za počinjeno odgovarati onda dobiju naglu amneziju a oni koji su izvukli obitelj Zec iz kuće i pogubili je nisu niti hrvati niti domoljubi nego izrodi ovog društva i zbog takvih i nas poštene Hrvate stavljaju u isti koš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije