Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Degoricija: Nije na predsjedniku Sabora da se bavi kuharom...

Obitelj pokojnog šefa saborskog restorana M. Škorića tužila je Domljana jer ga je oklevetao da je bio član KOS-a.
12. listopada 2011. u 09:45 32 komentara 14 prikaza
Žarko Domljan
Foto: ARHIV VL-A

Saslušanjem Slavka Degoricije i Perice Jurića, zamjenika ministra MUP-a za poslove državne sigurnosti, nastavljen je postupak protiv Žarka Domljana, kojeg je zbog klevete tužila obitelj pokojnog rukovoditelja saborskog restorana Milana Škorića jer je Domljan za Škorića lani izjavio da je bio član KOS-a i da je 1990. nabavljao meso za Sabor u mesnici Zec, poznatom okupljalištu kosovaca i udbaša.

Škorić je početkom 90-ih ostao bez posla u saborskom restoranu nakon što je od predsjedništva Sabora zatraženo da raskine ugovor s restoranom Lovački rog, čiji je on bio zaposlenik, jer da ne može osoba za koju postoje podaci da je član KOS-a rukovoditi restoranom. Ta je priča obnovljena lani u TV emisiji Nedjelom u 2 za gostovanja Domljana kad se poteglo pitanje otpuštanja radnika koji 90-ih nisu bili hrvatske nacionalnosti. Domljan je, govoreći o svojoj knjizi “Visoko dignimo zastave”, tada za Škorića kazao:

– Nisam bio zadovoljan s tim Škorićem znajući da nabavlja meso u mesnici Zec na vrhu Petrinjske, poznatom okupljalištu kosovaca i udbaša. Čovjek koji hrani saborske zastupnike i novinare ne može biti na takvom mjestu, a Škorić je bio član KOS-a.

Na sudu se branio da su podaci za Škorića dobiveni od sigurnosnih službi i da ni danas nema podatke koji bi promijenili njegovo uvjerenje iako Škorića nikad nije vidio. Slavko Degoricija, bivši saborski zastupnik, svjedočio je da je Škorić bio korektan čovjek, Ličanin srpske nacionalnosti i hrvatski dragovoljac, s kojim se družio i za kojeg se zalagao da ostane raditi u saborskom restoranu.

– Jednom prilikom čuo sam na TV-u Domljana kako spominje Škorića i pomislio da nije na razini predsjednika Sabora da se bavi kuharom – kazao je Degoricija.

Svjedok Jurić kazao je da mu nitko nikad nije rekao da je Škorić član KOS-a.

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
  • Karika Tura:

    Slavko Degoricija. Nije li to onaj lik koji je napisal knjigu \"Je li bilo sve uzalud ?- 15 godina nakon nastanka hrvatske države\" . Onda se kad je vidio da famozna \"detuđmanizacija\" za koju dan danas nikoem nije jasno što ... prikaži još!o je ustvari trebala predstavljati i koji joj je bio cilj, u narodu nije uspjela. Tako je na kraju sam izjavio da ipak naziva knjigu \"Nije bilo sve uzalud\". Knjiga je bila izašla uoći prošlih parlamentarnih izbora :)

  • bhorvat:

    Slavko Jugoslavko Degoricija, pisac i Žarko Domljan, pisac, nama i jedan i drugi još nisu razotkrili tko su bili udbaši, kosovci i ostali komunisti koje traži Europska Unija? :))

  • Moskvich:

    Trebalo bi gospodina Domljana strpati u zatvor jer on govori o obitelji zec koja je pogubljena za vreme domovinskog rata ,grozim se takvih domoljuba i hrvatina a kad treba za počinjeno odgovarati onda dobiju naglu amneziju a oni koji su ... prikaži još! izvukli obitelj Zec iz kuće i pogubili je nisu niti hrvati niti domoljubi nego izrodi ovog društva i zbog takvih i nas poštene Hrvate stavljaju u isti koš