Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKUPNI MANJAK

Deficit proračuna 7,6 milijardi kn, manje od očekivanog!

Milanović Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.05.2016.
u 21:00

Manjak od 2,6% BDP-a zabilježen je na razini državnog proračuna

U skladu s ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima, ukupni manjak općeg proračuna u 2015. godini ostvaren je u iznosu od 7,6 milijardi kuna ili 2,3% BDP-a, što je za 1,5 postotnih bodova manje u odnosu na planirani manjak. Bitno je to bolji rezultat od očekivanog.

Pritom je manjak od 2,6% BDP-a zabilježen na razini državnog proračuna, dok je na razini izvanproračunskih korisnika te jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave ostvaren višak od 0,2% BDP-a.

Prema izvješću Državnog zavoda za statistiku o prekomjernom proračunskom manjku i razini duga opće države iz travnja 2016. godine, a sukladno ESA 2010 metodologiji, manjak proračuna opće države iznosio je 10,7 milijardi kuna ili 3,2% BDP-a dok je dug opće države iznosio 289,7 milijardi kuna ili 86,7% BDP-a.

>> EBRD povećao procjenu rasta hrvatskog BDP-a na 1,5 posto

>> Deficit već lani spušten na 3,2%

Komentara 23

DU
Deleted user
21:10 17.05.2016.

Prije pola minute na fotki su bile papirnate i kovane kune. Zašto sad ova dvojica?

AN
Antiflašist
21:45 17.05.2016.

Mene blesavog laika interesira, kako je to javni dug veci za masu milijardi kuna a da niti jedna jedina kapitalna investicija nije NE NAPRAVLJENA, vec niti zapoceta, gospodo iz spd-a GDJE SU PARE???.

AN
Antiflašist
21:54 17.05.2016.

Ben vas i vas filozoski, koji cete nam vi klinac, izbacujete buduce parazite i korisnike proracuna, jasite na tuđim ledima cijeli zivot, nakon faksa kojeg studirate jedno 10 godina , uvaliti cete se u neku civilnu udrugu i arlaukati da vam drzava mora omoguciti dozivotnu rentu, u ovakoj situaciji ne treba nam niti jedan filozofski, nezaposlenih profesora i ucitelja ima koliko hocete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije