Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA RASTE

Hrvatska i službeno izašla iz postupka prekomjernog deficita

Valdis Dombrovskis
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
16.06.2017.
u 13:29

Iz EK su preporučili niz reformi usmjerenih na modernizaciju države i privatnog sektora, a Europska komisija spremna je osigurati stručno znanje za njihovo osmišljavanje i provedbu

Hrvatska je danas i službeno izašla iz postupka u slučaju prekomjernog deficita, priopćili su iz Uprave za komunikacije Predstavništva EK u Hrvatskoj.

- Drago mi je da su ministri financija Europske unije potvrdili našu preporuku za izlazak Hrvatske iz postupka u slučaju prekomjernog deficita. Nadamo se da će Hrvatska iskoristiti ovaj pozitivni zamah za provedbu sveobuhvatnog programa reformi, rekao je Valdis Dombrovskis, potpredsjednik Europske komisije nadležan za euro i socijalni dijalog.

Iz EK su preporučili niz reformi usmjerenih na modernizaciju države i privatnog sektora, a Europska komisija spremna je osigurati stručno znanje za njihovo osmišljavanje i provedbu.

- Provedbom reformi Hrvatska će postati privlačnija ulagačima, ojačati otpornost svoga gospodarstva i osigurati dugotrajni gospodarski rast.”, zaključuje Dombrovskis.

Komentara 37

KL
Klarahrv
13:35 16.06.2017.

Bravo.

GO
Goldstadt
14:10 16.06.2017.

BRAVO HRVATSKA!!!!! O tome pišite na sva zvona novinari yugoslavenski, ali to vama nejde u đep to je protiv vaših interesa, vi koji bi trebali javnost izvijestiti i upoznati sa tom činjenicom vi ovdje ubacite jedan mali člančič samo tolikooliko forme radi, BANDO YUGOČETNIČKA !!!!!

TO
tolitol
14:11 16.06.2017.

Zapravo tek sad predstoji pravi posao. Potrebno je doista provesti reforme koje će ići prema poboljšavnju ulagačke klime i uvođenju eura. No nisam optimističan. Tek nas čeka formalna propast Agrokora. A na našoj sceni ionako nema političke snage koja bi se zalagala za manju i učinkovitiju državu. Hrvatska zato još dugo vremena neće izaći iz ovog socijalizma kakvog imamo, a onda neće ni rasti dovoljno brzo kako bi dostizala razvijene europske zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije