Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napušten i star

Deda ima 15 godina i slijep je, njegov vlasnik više ga nije htio

Foto: Privatni album
1/7
09.05.2023.
u 21:16

Pronađen je u Vrbovu Posavskom u općini Orle, jedva je preživio piroplazmozu, a sad čeka dobru dušu koja će mu pružiti novi dom

Kad su ga pronašli u Vrbovu Posavskom, mjestu u općini Orle, Deda je bio pun krpelja. To je prvo što su ugledali. Teško se kretao, ali tek kad je stigao u velikogoričko sklonište otkrili su da je i potpuno slijep. Ostavio ga je vjerojatno onaj kojem je godinama vjerovao, onako kako to pas zna.

Vrlo brzo završio je u Veterinarskoj ambulanti Velika Gorica u kojoj su veterinari dali sve od sebe da preživi. Jer krpelji su mu donijeli piroplazmozu, a visoka životna dob, procijenjeno je da ima više od 15 godina, nije bila baš olakotna okolnost za ozdravljenje. Ali Deda je uspio, sve je preživio i oporavio se. No, vratio se u sklonište, sam je u boksu, uplašen od nepoznatih zvukova i laveža drugih pasa. Volonteri velikogoričke udruge Sigurna kućica pokušavaju naći ljude koji su spremni otvoriti vrata svog doma i primiti starog psa, jer sklonište nije mjesto za njega.

– Slijep u boksu, sam, ostavljen. I što sad, pitamo se, ima li šanse da mu netko pruži kutak u domu? Zar ima smisla uopće boriti se za ovo, da samo sve dulje osjeća da je sam, bez ikoga, okružen lavežom i tugama drugih koji su barem mladi i još imaju šansu biti sretni. Ima li nekoga da bi mu pružio ruku, jer ljubav čuda čini i možda Dedonja može još osjetiti što je dom i ljubav. Onom tko ga je izbacio ovakvog kazna je već što je slabić i jadnik, nije vrijedan ili vrijedna spomena – objavili su volonteri na svojoj Facebook stranici.

Za Dedu traže privremeni smještaj, najbolje bu mu odgovarala kuća s dvorištem. U skloništu on neće dugo izdržati, tama, zidovi, rešetke i satima bez nadzora. Teško se s tim nose i mladi i zdravi, Deda nema šanse. Ako možete pomoći s privremenim smještajem za ovog starog psa, javite se na 095/40-00-567. Pas nije bio čipiran i ne zna se čiji je, ali ako ga prepoznajete i znate njegova vlasnika, nazovite na isti broj.

Foto: Privatni album

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije