Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Davor: Dobro da se nisam oženio. Kako bih prehranio obitelj?

'                               '
Foto: 'Photoshop'
1/5
12.02.2010.
u 20:05

Objavljujemo neka iskustva ljudi koji su ostali bez posla otkako se ekonomska kriza počela osjećati i u Hrvatskoj. Neki od njih nemaju nikakvih primanja.

DJ iz Zadra: Slutio sam otkaz
- Da, i ja sam jedan od onih koji su u siječnju ostali bez posla, potvrdio nam je danas  Zadranin Ivan Goran Masnov, kojega smo zatekli u zgradi Zavoda za zapošljavanje. Ivan Goran kazao je kako je posljednjih mjeseci slutio da bi mogao ostati bez posla.

– Jasno da mi nije lako, no nisam jedini. Svi smo bili svjesni toga kako je posla manje te kako je otkaz bio neizbježan. Posljednje četiri godine radio sam kao DJ, puštao sam glazbu u diskoteci, i to radeći na ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Potreba za DJ-em bila je cijele godine – istaknuo je Ivan Goran Masnov te dodao kako se pri dobivanju otkaza s odgovornim ljudima u toj tvrtki načelno dogovorio kako će ga ponovno zvati na početku turističke sezone. Za to vrijeme posvetit će se studiju na kojem su mu ostala još samo dva ispita.

Soboslikar iz Čakovca: Dobro da se nisam ženio
- Dobro da se nisam oženio. Kako bih prehranio obitelj? - kaže soboslikar Davor Toplek iz Žiškovca pokraj Čakovca.

Marina iz Petrijevaca: Znala sam da ću dobiti otkaz, ali mlada sam, imam vremena
Kao tehnološki višak, radnu knjižicu u ruke prije tri tjedna dobila je i 23-godišnja trgovkinja Marina Bjelobrk iz Petrijevaca pokraj Osijeka.

– Radila sam kod privatnika, a poslije četiri godine i mjesec dana staža dobila sam otkaz. Situacija je bila teška, plaće su kasnile pa sam to i očekivala – kaže nam Marina koja se nada kako će uskoro naći drugo radno mjesto.
– Predala sam molbu, predat ću ih još i nadam se da će biti uskoro posla. Mlada sam i nije kasno za mene – dodala je.

 
Zlatko iz Čaglina: Bojim se da posla neće biti ni na proljeće

Među građevinarima koji su ostali bez posla i 23-godišnji je Zlatko Đajić iz Čaglina, koji je radio u Građevinskom obrtu “Lovrić” iz Migalovaca.

– Otkaz sam dobio 15. siječnja i sad pokušavam pronaći novi posao. Učio sam za zidara i redovito dolazim u Zavod, ali nitko trenutačno ne traži građevinare – kazao je Zlatko.

Marija iz Pule: Završavam i tečajeve ne bih li se nekako zaposlila
Nakon što je zbog financijskih nedaća morala zatvoriti privatni ugostiteljski obrt, Marija Petrić iz Pule već tri godine bezuspješno traži posao. Ova 49.godišnja žena, samohrana je majka dvoje malodobne djece, pritom su i podstanari.


 - Kada sam se prije nekoliko godina vratila iz Amerike očekivala sam da ću ovdje lako naći posao. Privatni obrt je nesretno završio, ali budući da sam ugostitelj po struci, a ovo je turistička regija, mislila sam da posla ima. Ja sam, međutim u tri godine poslala 40-tak molbi za posao na razne adrese,ali bez uspjeha. I zbog djece, moram raditi bilo što i bilo kako. Završila sam i tečaj za turističkog vodića pa u ljetnoj sezoni i kapne koja kuna od vođenja turista. Sada pohađam i tečaj za njegovateljice. Činim sve što mogu, a nadam se da ću posao ipak naći - rekla nam je Marija Petrić.

Matija iz Varaždina: S elektronike sam se prebacio u sport i nadam se...
- Dobio sam otkaz u tvrtki Oprema uređaji iz Ludbrega. Na kompjutoru sam izrađivao projekte za električne instalacije. Živio sam od te plaće, dobivalo se do 3 tisuće kuna. Nisam u kreditu, izbjegavao sam, jer to te “oženi” za firmu - kaže 29-godišnji Matija Golubić, tehničar za elektroniku iz Varaždina.

Nakon što je ostao bez posla okrenuo je životnu stranicu i odlučio studirati “kondicijsku pripremu sportaša” na čakovečkom Veleučilištu.
- Lakše ću tu naći posao, a i više mi se sviđa takav posao - kaže.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
15:13 13.02.2010.

@placenik_udbe Možda si u pravu, međutim, opet čovjek dobro govori. Činjenica je da prehranjivati obitelj na pošten način ne bi mogao kako god da okreneš....

TU
Tupislav
02:29 13.02.2010.

Naheba sam.. Bilo bi bolje da se nisam ni rodio..

Avatar Robinzon
Robinzon
08:37 13.02.2010.

Kako se netko može proglasiti TEHNOLOŠKIM VIŠKOM ako nikakvog tehnološkog napretka nema?Zamislite, blagajnica proglašena tehnološkim viškom, a blagajne sve iste, princip rada isti. U moje vrijeme su radnici dobijali otkaz zbog nerada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije