Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Hrvatska je postala globalni brend, možemo biti ponosni

Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
Autori: Bojan Arežina, Hina
19.07.2018.
u 10:22

Plenković je najavio da će sazvati zainteresirane da vide kako mogu pristupiti kvalitetnom rješenju nacionalnog stadiona

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske u Banskim dvorima usvojeni su, među ostalim, prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (EU) te o izmjenama i dopunama Zakona o biogorivima za prijevoz. Zbog rekonstrukcije dvorane za sjednice Vlada RH zasjedala je u privremenom prostoru svečane dvorane. 

Premijer Andrej Plenković uvodno je još jednom čestitao hrvatskoj reprezentaciji na srebru na SP-u.

– To je u sportskom smislu fantastičan uspjeh, u fenomenološkom smislu vidjeli smo da je Hrvatska postala globalni brend, nema trenutka u kojem smo toliko simpatija dobili kao u posljednjih mjesec dana – rekao je Plenković, dodajući da to treba zahvaliti igračima i stručnom timu. Veličanstveni dočeci koji su priređeni pokazuju koliko su oni zaista osvojili srca svih naših ljudi i koliko je ovaj sportski uspjeh pridonio podizanju optimizma i pozitivne atmosfere u hrvatskom društvu – rekao je premijer.

Pogledajte video slavlja vatrenih i Plenkovića u svlačionici:

– Uspjeh je došao zahvaljujući radu i trudu, kvalitetnom pristupu. Svi zajedno možemo iz toga izvući određene pouke - dodao je premijer.

– Možemo biti ponosni, sretni i zadovoljni – rekao je Plenković.

Sjednica Vlade
1/20

Plenković je također rekao da je uspjeh pridonio izuzetno dobroj turističkoj sezoni. Najavio je da će sazvati zainteresirane da vide kako mogu pristupiti kvalitetnom rješenju nacionalnog stadiona, ali ne zanemarujući ostalu infrastrukturu, uključujući "poljudsku ljepoticu".

Plenković je također rekao kako mu je drago da je državna matura prošla dobro te je čestitao matematičarima na dobrim rezultatima.

Zakonom o zaštiti potrošača su, među ostalim, propisana pravila u pogledu odobravanja popusta kao i posebnih oblika prodaje, primjerice akcijske prodaje, sezonskih sniženja i rasprodaje, poglavito u dijelu koji se odnosi na način isticanja maloprodajne cijene. 

Specifična nacionalna pravila u pogledu posebnih oblika prodaje, odnosno prodaje s pogodnostima, primjerice akcijske prodaje i sezonskih sniženja, prema mišljenju Europske komisije potrebno je jasnije propisati kako bi se postiglo potpuno usklađivanje s Direktivom 2005/29/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 11. svibnja 2005. o nepoštenoj poslovnoj praksi poslovnog subjekta u odnosu prema potrošaču na unutarnjem tržištu i o izmjeni Direktive Vijeća 84/450/EEZ, direktiva 97/7/EZ, 98/27/EZ i 2002/65/EZ Europskog parlamenta i Vijeća, kao i Uredbe (EZ) br. 2006/2004 Europskog parlamenta i Vijeća („Direktiva o nepoštenoj poslovnoj praksi”) te kako ne bi došlo do povrede prava Europske unije. 

Usvojen je i Nacrt konačnog prijedloga zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Prijedlogom se oružje razvrstava u kategorije, propisuju se isprave o oružju, način postupanja s oružjem i streljivom, postupak u slučaju smrti vlasnika oružja, postupak oduzimanja oružja, streljiva i isprava o oružju, unos i iznos oružja u države članice Europske unije i treće zemlje, način vođenja evidencija o oružju i nadzor nad primjenom odredbi ovoga Zakona.

Na dnevnom redu, između ostalog, bili su i prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova te prijedlozi odluka o pokretanju postupaka pregovora o sklapanju izmjena i dopuna temeljnoga kolektivnoga ugovora za službenike i namještenike u javnim službama te za državne službenike i namještenike.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2017. godinu.

>> Pogledajte i galeriju fotografija 'Fotopriča dočeka Vatrenih'

Sjednica Vlade
1/38
Ključne riječi

Komentara 106

Avatar 1HGZ
1HGZ
14:21 19.07.2018.

Aco srbin ne misli tako

KR
Krotila
10:42 19.07.2018.

prihvatite se posla,da pokrenemo gospodarstvo

Avatar Narod
Narod
18:14 19.07.2018.

Zajednistvo je carobna formula, o tom govore predsjednica premijer (MOJ HDZ) , reprezentacija je samo vrhunski dokaz narodu za novi smjer, nove slave i radost. Ovakva levica tome ne pripada niti je pripadala pa me ne zanima ali ni desnicaca ne primjeti, ne vide dalje od nosa, opet ce ostat ispod 5% i marginalna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije