Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE
Povratak na članak

Daul: 'Jugoistočna Europa vratit će se u mračnu prošlost ako ne prestane nacionalizmom'

Daul je naveo primjer francusko-njemačkog pomirenja nakon Drugog svjetskog rata, kao čovjek koji potječe iz francuske regije Alsace na granici s Njemačkom, rekavši kako ovoj regiji treba sličan scenarij

Komentari 19

Avatar southman
southman
12:50 07.12.2017.

Otiđi Daul lijepo u Sarajevo pa Bakiru Izetbegoviću prosipaj malo te pameti pa da vidimo kako ćeš proći !?

VL
SO
Somelier
12:43 07.12.2017.

Čovijek je dao dobar primjer samo je zaboravio da su se Njemačka i Francuska pomirile 50 godina nakon rata. Pedesetih godina potpisali su ugovore o suradnji a tek osamdesetih godina ugovor o prijateljstvu s tim da niti jedan Francuz ne može niti jednoga Nijemca još i danas smisliti.

VL
5S
505.scrtom
12:57 07.12.2017.

Koji licemjer , nek ode prvo zaustaviti dugogodisnje protjerivanje Hrvata iz BiH pa cemo onda porazgovarati.

VL
DA
dalibla
11:25 07.12.2017.

mislite iskustvo hrvata iz bih s islamom?

VL
GE
genex
12:35 07.12.2017.

gospodine daul,budućnost i suradnja se mora graditi na istini i na PRAVEDNIM RJEŠENJIMA.vi kao da nama poručujete da odustanemo od naših strateških nacionalnih interesa zbog civiliziranja balkana.da i to napravimo, oni bi to shvatili kao slabost i tražili više.zato, pitam ja vas što je PRAVEDNO RJEŠENJE za BiH na kojem se može graditi budućnost?

VL
DA
dair
12:22 07.12.2017.

Znači kad se se osude svoji onda je Haag najveca laz a kad osude suprotnu stranu onda ona stara "pravda je spora ali dostižna"....O Timotije bože svemoćni braniš se , znači kriv si !!!!

VL
Avatar Foton
Foton
14:15 07.12.2017.

Stalno fokusiranje na proslost i nacionalizam je kolektivna mentalna bolest balkanskih naroda. Za buducnost nema ni interesa ni energije, sto naravno vodi u propast i siromastvo. Srbija je pala na nivo Albanije, a Hrvatska jos malo, pa ispod Bugarske. Sto je najgore, to nikoga ne smeta, zabavljamo se ustasama, partizanima, cetnicima. Ocito abnormalno ponasanje, zato i komentar ovoga gospodina, drugima ova ludost postaje zabrinjavajuca, ali nama ne. No naplata sigurno dolazi, nazalost.

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
22:13 08.12.2017.

Ovaj Daul ne vidi dalje od nosa. Bumo vidili za pet do deset godina to prijateljstvo.

VL
NO
nogogaz
12:21 07.12.2017.

Polako nam mora zapad dozirat svoju civilizaciju i kulturu. Prevelika doza ubije prosjecnog balkana. Kak bi izgledalo da bi izjavia šta misli o fasistickih ustasih balavcih i njihovim kvazi idejama i toleranciji vlasti i naroda do tih crnih pojava u lipoj balkanskoj? Mora zapad korak po korak...

VL
CR
CROLINDA
11:32 07.12.2017.

Odvjetnica Nika Pintar rekla je kako presuda šestorki nije bila zasnovana na dokazima, već na direktivi. Pintar kaže da kao pravnica mora priznati presudu, ali da je neće poštovati. Smeta je što nitko nije pitao obranu da iznese što misli o radu Haškog suda pred Vijećem sigurnosti UN-a. “Postupci koji su vođeni u haškoj sudnici bili su sve, samo ne kazneni, budući da se uopće nisu utvrđivali elementi kod kaznene odgovornosti”, smatra Pintar. “Tužioci nisu išli za istinom, nego za pobjedom i pritom nisu birali sredstva. Žrtve nisu dobile svoju zadovoljštinu jer su osuđene osobe koje nemaju nikakve veze sa zločinom, a oni koji su izvršili zločine slobodno šetaju. Po meni, Haški sud nije mogao dovesti do pomirenja jer je postpunio ispustio žrtve na hrvatskoj strani”, zaključila je. Dodala je i ona i Brammerz nisu izjednačeni, iako bi trebali biti, te da nije dobila nikakve nove informacije o slučaju istrage o smrti generala Praljka, njegovu pismu, ni o čemu ostalom.

VL
CR
CROLINDA
11:31 07.12.2017.

"Jedini i najveći hrvatski saveznik i zalog hrvatske budućnosti, kako je to i povijest pokazala, njezin je vojnik, njegova vjera u Boga i nacionalna sloga. Sve izvan toga je ništavilo" - - Redakcija portala Geopolitika.News

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.