Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ročište u Zadru

Daruvarcu je uručeno rješenje o upućivanju u zatvor, ima pravo žalbe

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
02.07.2019.
u 14:16

Daruvarac je prije godinu dana brutalno premlatio i teško ozlijedio 18-godišnjakinju s kojom je bio u povremenoj vezi

Danas 2. srpnja 2019. godine održano je ročište pred sucem izvršenja Županijskog suda u Zadru na kojem je osuđeniku Darku Kovačeviću Daruvarcu uručeno rješenje o upućivanju na izdržavanje kazna zatvora. Protiv tog rješenja on i njegov odvjetnik maju pravo žalbe u roku od tri dana, a ako rješenje postane pravomoćno imaju mogućnost traženje odgode izvršenja zbog razloga predviđenih u Zakonu o izdržavanju kazne zatvora - istakao je ovo Hrvoje Visković glasnogovornik županijskog suda u Zadru na naš upit je li Darko Kovačević Daruvarac krenuo na odsluživanje zatvorske kazne početkom lipnja u Splitu preinačene s pet na četiri godine zatvora.

Daruvarac je podsjetimo prije godinu dana brutalno premlatio i teško ozlijedio 18-godišnjakinju s kojom je bio u povremenoj vezi. Snimka brutalnog premlaćivanja  iz jednog zadarskog kafića, kao i činjenica da nitko djevojci nije pomogao sablaznila je cijelu javnost. Uz to troje svjedoka je optuženo i za lažno svjedočenje, a naposljetku su uslijedili i žestoki protesti javnosti jer pravosuđe u Zadru nije uspjelo riješiti ovaj postupak do isteka maksimalnog roka pritvora za ovo kazneno djelo.

I nakon njegova puštanja iz pritvora Daruvarac je završavao u pritvoru ili s optužbama za prijetnju i fizičke napade, a sve je komentirao tvrdnjom da mu smještaju kako bi ga se vratilo u zatvor. Nakon pravomoćne presude od četiri godine najavio je tužbu Strasbourgu jer je po njemu kazna previsoka "za jedan slomljeni nos." 

VIDEO: Privođenje Daruvarca na ispitivanje

Komentara 4

Avatar Dumen
Dumen
21:25 02.07.2019.

Daruvarca za predsjednika !

ŠE
šeka
15:12 02.07.2019.

mislim da je sada već u bosni

PU
paul-umpe
14:32 02.07.2019.

ovo je smjesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije