Naslovnica Vijesti Hrvatska

Daruvarac dijeli ćeliju sa cimerom

Kovačević je pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje i prijetnji
13. kolovoza 2019. u 22:44 12 komentara 1524 prikaza
Zagreb: Darko Kovačević Daruvarac stigao je u Remetinec na odsluženje kazne
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Darko Kovačević Daruvarac proveo je prvu noć provedenu u zagrebačkom zatvoru Remetincu dijeleći ćeliju s još jednim zatvorenikom, koji je također na odjelu dijagnostike. Darko Kovačević trebao bi na tom odjelu provesti do mjesec dana, piše 24sata. 

Zagreb: Darko Kovačević Daruvarac stigao je u Remetinec na odsluženje kazne Darko Kovačević Daruvarac stigao u Remetinec - kaznu će izdržavati u Glini?

Njega će pregledati liječnici i psihijatri. Oni će vidjeti kako se ponaša i provjerit će ima li Kovačević, s kojim od zatvorenika koji se nalaze na izdržavanju kazne u nekom od zatvora problema, kako bi na kraju poslali prijedlog Upravi za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa gdje bi Kovačević trebao odslužiti kaznu

Zagreb: Darko Kovačević Daruvarac stigao je u Remetinec na odsluženje kazne | Autor : Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Podsjećamo, Kovačević je pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje i prijetnji, a kako je proveo u pritvoru sedam mjeseci trebao bi odslužiti još tri godine i pet mjeseci zatvora. 

Nakon što odsluži pola kazne, Kovačević može zatražiti prijevremeni otpust temeljem Zakona o kaznenom postupku. Prijevremeni otpust ne odobrava se automatski, no ako se bude uzorno ponašao, Daruvarac mogao bi se naći na slobodi već za godinu i pol dana. 

Darko Kovačević Daruvarac Darko Kovačević: 'Ovo više nema smisla, u ponedjeljak ću se javiti u zatvor'

Kovačević bi mogao završiti u glinskom zatvoru koji je zatvoreni tip zatvora poput Lepoglave, no puno ugodniji za boravak. Naime, stare zgrade su renovirane, a sagrađen je i novi objekt. Manji broj zatvorenika dijeli ćeliju, imaju bolje uvjete, a neki objekti imaju podno grijanje i klime.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • blekpanther:

    A sa kim bi trebao djelit celiju? Procitate li vi iz VL ponekad svoje naslove?

  • KomentatorEU:

    Jedva cekam jutro da me izvjestite kako je noć proveo jeli se naspavao ili je dobio u bulju ili batine... molim novinare za sto vise detalja

  • zip123:

    Taj nije zasluzio da ga sa uopce spomene a vi,novinari,svaki dan o njemu pisete.