Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA NOĆ U ZATVORU

Daruvarac dijeli ćeliju sa cimerom

Zagreb: Darko Kovačević Daruvarac stigao je u Remetinec na odsluženje kazne
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
13.08.2019.
u 22:44

Kovačević je pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje i prijetnji

Darko Kovačević Daruvarac proveo je prvu noć provedenu u zagrebačkom zatvoru Remetincu dijeleći ćeliju s još jednim zatvorenikom, koji je također na odjelu dijagnostike. Darko Kovačević trebao bi na tom odjelu provesti do mjesec dana, piše 24sata. 

Njega će pregledati liječnici i psihijatri. Oni će vidjeti kako se ponaša i provjerit će ima li Kovačević, s kojim od zatvorenika koji se nalaze na izdržavanju kazne u nekom od zatvora problema, kako bi na kraju poslali prijedlog Upravi za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa gdje bi Kovačević trebao odslužiti kaznu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Podsjećamo, Kovačević je pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje i prijetnji, a kako je proveo u pritvoru sedam mjeseci trebao bi odslužiti još tri godine i pet mjeseci zatvora. 

Nakon što odsluži pola kazne, Kovačević može zatražiti prijevremeni otpust temeljem Zakona o kaznenom postupku. Prijevremeni otpust ne odobrava se automatski, no ako se bude uzorno ponašao, Daruvarac mogao bi se naći na slobodi već za godinu i pol dana. 

Kovačević bi mogao završiti u glinskom zatvoru koji je zatvoreni tip zatvora poput Lepoglave, no puno ugodniji za boravak. Naime, stare zgrade su renovirane, a sagrađen je i novi objekt. Manji broj zatvorenika dijeli ćeliju, imaju bolje uvjete, a neki objekti imaju podno grijanje i klime.

Ključne riječi

Komentara 12

KO
KomentatorEU
23:30 13.08.2019.

Jedva cekam jutro da me izvjestite kako je noć proveo jeli se naspavao ili je dobio u bulju ili batine... molim novinare za sto vise detalja

BL
blekpanther
06:45 14.08.2019.

A sa kim bi trebao djelit celiju? Procitate li vi iz VL ponekad svoje naslove?

BA
Barbasmora
06:05 14.08.2019.

Jos malo pa snimimo film o datuvarcu...di je sta radi kako ide na WC.... Ma ostavite ga u zaboravu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije