Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Kovačević

Daruvarac stigao u Remetinec - kaznu će izdržavati u Glini?

Zagreb: Darko Kovačević Daruvarac stigao je u Remetinec na odsluženje kazne
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/16
12.08.2019.
u 22:29

Nakon prijave u Centru za dijagnostiku, Kovačević će proći provjeru pravosudne policije, a potom i liječnički pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica

Darko Kovačević zvan Daruvarac javio se večeras u 22 sata u Centar za dijagnostiku remetinečkog zatvora radi izdržavanje zatvorske kazne zbog premlaćivanja 18-godišnjakinje.

Kovačević, koji je dan ranije najavio svoje javljanje u zatvor, do Centra za dijagnostiku je stigao taksijem, bez pratnje odvjetnika.

Nakon prijave u Centru za dijagnostiku, Kovačević će proći provjeru pravosudne policije, a potom i liječnički pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica.

Izdržavanje kazne u Glini

Neslužbeno se doznaje kako bi Kovačević, nakon Centra za dijagnostiku, trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.

''U zatvor ću se javiti u ponedjeljak tijekom dana jer imam rok do ponoći. Ne bojim se zatvora, zašto bih se bojao? Ne bježim od kazne ni od onoga što sam napravio. Ne znam kada ću doći, do ponoći se moram javiti, tada se zatvara porta. Još sam u Zadru'', kazao je ranije Kovačević u razgovoru za medije.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Darko Kovačević Daruvarac dva je puta tražio odgodu odlaska na odsluženje kazne. Prvo zbog, kako je naveo, obiteljske situacije, a potom zato što mu je odvjetnik na odmoru pa sudski službenici nemaju kome uručiti rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu.

Kovačević je proglašen krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Komentara 26

PR
prajdali100
18:54 12.08.2019.

Dobro došao ! Nadam se da ćeš dobiti adekvatan tretman.

Avatar Antikomunist
Antikomunist
19:45 12.08.2019.

Želim mu što bolji seksualni život tih 4 godine

RO
roland
22:37 12.08.2019.

Ha, ha...koji smijeh od države. Zašto mu nisu izrekli sigurnosnu mjeru - protjerivanje stranaca iz RH? Zašto Srbina iz Republike Srpske koji niti ima Domovnicu, niti je zaslužio hrvatsku putovnicu tretiramo kao da je naš? Tko mu je dao papire i zašto mu se ne oduzme hrvatsko državljanstvo i protjera iz RH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije