Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Darko Šarić na Obaminoj listi najtraženijih dilera

Steže se obruč oko crnogorskog narkobosa s hrvatskom putovnicom.
23. siječnja 2014. u 14:00 2 komentara 2602 prikaza
darko šarić
Foto: Arhiva VL

Američki predsjednik Barack Obama idućih će dana uvrstiti Crnogorca Darka Šarića na listu najvećih i najtraženijih narkodilera na svijetu.

– Ovaj potez znači da se kreće u konačan obračun sa Šarićem. To će značiti ozbiljne sankcije za njega, ali i za članove njegove obitelji, gdje god se nalazili. Njihova cjelokupna imovina bit će stavljena pod kontrolu. Osim toga, bit će im ograničeno kretanje sve dok se Šarić ne privede pred sud – rekao je neimenovani izvor za srpski Blic.

Vučićevo obećanje

Čini se da i Aleksandar Vučić, prvi potpredsjednik srpske vlade, o uhićenju Darka Šarića ima informaciju više. Najavljuje da je njegovo uhićenje pitanje dana te da očekuje rasvjetljavanje niza zločina koji su počinjeni u Srbiji.

I prijašnje analize američke DEA-e upućivale su na to da je riječ je o najjačoj grupi za krijumčarenje kokaina na europskom kontinentu. Razbijanje Šarićeva narkoklana počelo je prije pet godina akcijom “Balkanski ratnik“ koju je počela urugvajska policija u suradnji sa srpskom sigurnosnom agencijom BIA-om i američkom DEA-om.

Tada je, u listopadu 2009., zaplijenjeno više od dvije tone kokaina, a uhićeno je i više članova Šarićeve ekipe. Na jahti “Maui”, na kojoj se nalazio kokain, među članovima posade uhićen je i bivši radnik pulske Lučke kapetanije Anastazije Martinčić (37).

Svjedok pokajnik

Beogradska policija u isto je vrijeme uhićivala Šarićeve kompanjone koji su se zatekli u Srbiji, dok je tjeralica za Šarićem raspisana krajem siječnja 2010. godine.

aleksandar vučić OBRAČUN S NARKOBOSSOM Aleksandar Vučić uhitit će Darka Šarića?! euri crni rekord u europi Srpski narkoboss Darko Šarić oprao 1,7 mlrd. eura u 600 tvrtki

Hrvatska javnost s posebnom je pažnjom koncem 2011. pratila šokantno otkriće da crnogorski narkobos posjeduje hrvatsku putovnicu na ime Tomislav Savatović izdanu 2007. u hrvatskom konzulatu u Tuzli, ispostavi Orašje, dok je osobnu iskaznicu na isto ime ishodio u listopadu 2010. u Policijskoj upravi zagrebačkoj u Petrinjskoj ulici u centru Zagreba.

Osim Šarića, krivotvorene hrvatske putovnice imaju, ispostavilo se, deseci njegovih suradnika poput Dragana Beljkaša, Borisa Labana, kao i Dragan Dudić Fric, Šarićeva desna ruka, likvidiran 2010. u Crnoj Gori, te Vitomir Bajić koji se u rujnu 2011. objesio u talijanskom zatvoru Como. Hrvatsku putovnicu imao je i Šarićev suradnik Draško Vuković, odnedavno svjedok pokajnik srbijanskoga tužiteljstva protiv Darka Šarića.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • Avatar imotska115
    imotska115:

    I sad kad cope ovog drogasa sigurno ce biti kriva Hrvatska jer ima Hrvatsku putovnicu. Takvih ima puno koji se jos uvijek kriju pod nasim putovnicama.