Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Lorencin:

'Ova turistička sezona biti će bolja od prošlogodišnje'

Darko Lorencin
17.03.2015.
u 15:33

Uskrs ove godine rano pada pa je moguć čak i mali pad u odnosu na prošlu godinu, rekao je Lorencin

- S obzirom na trenutni interes turista i bukiranje očekujem kako će ova turistička sezona biti bolja nego prethodna. Teško je sada govoriti o brojkama ali vjerujem kako ćemo imati za nekoliko postotaka veći broj dolazaka i noćenja, rekao je ministar turizma u Vladi RH Darko Lorencin nakon sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice koja je održana u Iloku. Jedan od razloga ministrovog optimizma je i činjenica što je pri kraju niz projekata koji će uskoro biti pušteni u rad, a što će podići kvalitetu ponude. U međuvremenu porast bukinga za Hrvatsku bilježi se u niz zemalja Europe kao i Sjevernoj Americi. Dodao je kako se za Uskrs ne treba očekivati značajnije turističke brojke.

– Uskrs ove godine rano pada pa je moguć čak i mali pad u odnosu na prošlu godinu. Još je hladno tako da će turisti odlučivati hoće li na malo svježeg morskog zraka ili će pak na zadnje ovogodišnje skijanje, rekao je Lorencin. Ministar se osvrnuo i na porast broja noćenja u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji je ostvaren u prva dva mjeseca ove godine.

– Ti rezultati nisu slučajnost već rezultat sinergije koju je omogućio program Hrvatska 365. Taj program nije samo promotivni alat, već način na koji treba funkcionirati destinacija. Dosad ostvareni rezultati su dokaz da istočna Slavonija i Srijem imaju što za ponuditi, a osobno smatram da je ovo jedna od destinacija s golemim potencijalom, rekao je Lorencin. Tijekom sjednice Vijeća direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić iznio je niz rezultata i pokazatelja istaknuvši kako mu je cilj ostvariti bolje rezultate od prošlogodišnjih.

- Hrvatska je do sada najčešće bila percipirana kao destinacija sunca i mora. Mi u Hrvatskoj znamo da i kontinent ima svoje jake adute, ali tu priču moramo ispričati i našim gostima, rekao je Ivičić.

>> Amerikanci bi nam zbog jakog dolara mogli biti zamjena za ruske goste

>> Ministarstvo turizma u uređenje multimedijalne dvorane uložilo 700.000 kn

Komentara 3

Avatar puma001
puma001
16:11 17.03.2015.

znaci baba vanga ima i u hrvatskoj

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:13 17.03.2015.

Ne samo to, nego će padati i pečeni pilići .

Avatar zabadalo5
zabadalo5
20:13 17.03.2015.

I tako iz sezone u sezonu, od ministra Lorencina ne čujemo ništa novo. Djela, a ne riječi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije