Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Vinodolski

Darivanje krvi im je u - krvi!

Darivanje krvi u N. Vinodolskom
Anton Ficko
23.03.2014.
u 15:02

Maja Starčević dala je krv 1. put, Igor Pavelić 57. i Ante Baričević 12. put

Kada je riječ o darivanju krvi, u Novom Vinodolskom nema izgleda da mobilni tim transfuziologije riječkog KBC-a iz njega ode polovično obavljena posla. Tako je bilo i prilikom posljednje akcije. Iako su u Crvenom križu planirali dolazak 50 darivatelja, nastala je prava gužva i čekao se red. Od 10 darivatelja krv se nije mogla uzeti i zdravstvenih razloga, a akcija je završila više nego uspješno, sa 71 dozom darovane krvi.

Na prvo darivanje u životu odlučili su se Maja Starčević, Martina Šegota, Stjepan Bukovac, Neven Rubčić i Ivica Tomić, te su tako i oni postali članovi najbrojnije novljanske humane obitelji. Dakako, iskazali su se i jubilarci, višestruki darivatelji kojima samo zdravstveni razlozi mogu stati na put humanosti. Nasko Mađoski dao je krv 117. put, Milan Dundović 103., Nikola Svetić 98., Dubravko Stošić 93., Marinko Mataija 75., Vedran Pavlić i Ivan Mataija 65., Gordan Šamanić 64., Željko Komadina 59., Igor Pavelić 57., Ljubomir Budić i Zoran Tikveša 56., Želimir Bažok, Dejan Cvjetičanin i Zdenko Matković 51. put.  

>> Novljanski darivatelji krvi primili zaslužena priznanja 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije