Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dario Zurovec stavlja mandat u mirovanje. Vraća se u Svetu Nedjelju

„Smatram da je zakon loš i da obnovu nepravedno plaćaju podstanari iz Novog Zagreba koji si ne mogu priuštit luksuz života u centru Zagreba kao i svi stanovnici Hrvatske koje taj zakon ne štiti niti pomaže u slučaju potresa u njihovom gradu”, dodao je.
03. prosinca 2020. u 13:01 2 komentara 3888 prikaza
Zagreb: Oporbeni zastupnici o pokretanju pitanja povjerenja ministru Ćoriću
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Saborski zastupnik stranke Fokus Dario Zurovec odlučio je u četvrtak staviti svoj mandat u mirovanje razočaran odnosom vladajućih prema oporbi ali i donošenjem Zakon o obnovi Zagreba, a u saborskim klupama zamijenit će ga Davor Nađi.

Svečano otvorenje poslovnice Eurospina u Požegi opoziv proizvoda Zbog pesticida se s hrvatskih polica povlače popularne grickalice: Evo kako do povrata novca

„Najveće razočarenje je što vladajuća većina ne pokazuje interes za bolje i za prijedloge oporbe nego se uglavnom bavi dociranjem, uvredama i populizmom, svime onime čine se prividne demokracije služe u autoritarnim sustavima”, kazao je Zurovec na konferenciji za novinare u Saboru. 

Zurovec je obavijestio da stavlja mandat u mirovanje i jer je nezadovoljan donošenjem Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa za koji kaže da se radi o pljački stoljeća i da će postati poligon za političku trgovinu na lokalnim izborima.

„Za zakon o obnovi Zagreb od početka sam govorio da se radi o pljački stoljeća, donijet će netransparentnu, neefikasnu i skupu obnovu na koju će neki prema planiranim sredstvima čekati čak 40 godina”, rekao je Zurovec.

Tvrdi da je bio jedini saborski zastupnik koji se tom zakonu usprotivio već u prvom čitanju unatoč pritiscima kojima je bio izložen kao i da je  bio ponekad i jedini zastupnik koji sjedi u sabornici.

Samo na Večernji TV-u Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema

„Smatram da je zakon loš i da obnovu nepravedno plaćaju podstanari iz Novog Zagreba koji si ne mogu priuštit luksuz života u centru Zagreba kao i svi stanovnici Hrvatske koje taj zakon ne štiti niti pomaže u slučaju potresa u njihovom gradu”, dodao je.

Gradonačelnik Svete Nedelje Zurovec je poručio kako će svoj rad i energiju usmjeriti na boljitak građana Svete Nedelje te želi da ona bude primjer kvalitetnog rada.  Na upit hoće li se na lokalnim izborima kandidirati za župana Zagrebačke županije Zurovec je potvrdio je stranka Fokus ima ambiciju ići prema Zagrebačkoj županiji.

Davor Nađi, koji će zamijeniti Zurovca, kazao je da će se potruditi s jednakom strašću zagovarati u Saboru politiku Fokusa. 

Poslijepodne bi odluku o mirovanju mandata Zurovca trebalo potvrditi saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a potom i Sabor glasovanjem u petak.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh