Naslovnica Vijesti Hrvatska

Đapić se zalaže za polupredsjednički sustav 'jer nema pravih lidera'

Politička trgovina dovela je, kazao je, do deficita političkih vođa.
05. lipnja 2016. u 12:53 13 komentara 555 prikaza
Anto Đapić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Na izvanredne parlamentarne izbore, kao jedini izlaz iz aktulane političke krize, pozvao je i Anto Đapić, čelnik stranke DESNO, na stranačkoj konvenciji u Osijeku. No, zalaže se i za uvođenje polupredsjedničkog sustava, i to već do sljedećih predsjedničkih izbora jer je, stava je, "jasno da imamo krizu političkog sustava i potrošenost modela koji traje od smrti predsjednika Franje Tuđmana".

- Predsjednik bi imao ovlasti rješavati ovakve krize, kao što je vilo u doba predsjednika Tuđmana. Ako treba, predsjednika države ne birai izravno – poručio je Đapić.

Politička trgovina dovela je, kazao je, do deficita političkih vođa.

-Hrvatska danas nema ljude koji su spremni vući nepopularne, ali prema državi odgovorne poteze. Nama dođe trećerazredni političar iz SAD-a, a onda predsjednica iznosi stav o NDH kao da ga je izrekao Aleksandar Vučić. To nije liderstvo – istaknuo je.

Hrvatsku ne bi trebalo zadovoljiti, stava je, "samo da Srbija stavi van jurisdikcije zakon o progonu hrvatskih branitelja".

- Mi se energično protivimo ulasku Srbije u EU jer bi time pripustili državu koja je rehabilitarala četnički pokret, koji je nanio toliko zla hrvatskom narodu, dok mi sudimo hrvatske branitelje poput Merčepa, Klarića – naveo je.

>>'Najbolje je da odu i Petrov i Karamarko, ne možemo ići na nove izbore'

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Zezanje
  Zezanje:

  Ne Djapicu, ne! Nije hrvatski problem nedostatak "lidera" nego organizirana kriminalno-interesna skupina koja konstantno drzi zemlju pod prijetnjom sile. To ja zovem "tihim terorizmom".

 • helgin@hogar:

  djapicu, pa mi ni sad nemamo lidera, tj. imamo ga, ali ga brzo necemo imati, pa ga opet necemo imati i tako ce skoro godinu dana! a tvoj prvobitni hsp se raspao jer si zavirio u analni otvor hdzea, i ... prikaži još! bio si blizak s njima dok su haracili po drzavi, zato kus!

 • ivica.barac.62:

  Tako je Dapicu mi uistinu trebamo dobre lidere poput Ante Paradzika, al dobri lideri nemogu kod nas dugo.Mozda bi nam mogao to pojasniti.