Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT
Povratak na članak

Danski turisti izbačeni iz crkve sv. Stošije jer su imali psa vodiča

Katedralni župnik, don Josip Radoica Pinčić potvrdio je da su danski turisti u srijedu udaljeni iz katedrale sv. Stošije.

Komentari 27

Avatar Django
Django
23:04 14.08.2019.

Meni sve ovo pomalo zaudara na podvalu. Ulazi ekipa sa psom i kad ih se upozori počinju se prepirati u namjeri da izazovu incident, onda izlaze i zovu ni manje ni više nego hrvatsku udrugu za školovanje pasa vodiča, čiji telefonski broj valjda ima svaki invalidni turist koji dolazi u Hrvatsku. Baš me zanima završava li prezime kojeg od to dvoje Danaca na “ić”.

VL
DU
Deleted user
22:53 14.08.2019.

Da je pas bio propisno obilježen kako i treba biti onda nebi do ovoga ni došlo. A što se tiče tih pasa i vlasnika pa nema di ih nema.Pogotovo ovi što vode pse u shoping centre i kafiće.Pas nije za kafić i shoping centar to nije izvodjenje psa u šetnju već njegovo mučenje.

VL
FA
fajlpz
00:11 15.08.2019.

Ma dajte vi i Danski turisti. Kad odeš negdje onda se ponašaš kako dolikuje sredini baš bi u Danskoj pisalo Hrvatski turist da nam se nešto desi. Glupost

VL
Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
23:18 14.08.2019.

Ovo je provociranje. Za obilazak crkve mogli su zatražiti pomoć i sve bi bilo u redu. A ova je bila sretna što ih je nagovarala da zovu policiju

VL
Avatar Arkandjel
Arkandjel
22:27 14.08.2019.

Župnik je postupio sasvim ispravno. Životinji nije mjesto u crkvi kakva god ona bila. Invalidnu osobu za vrijeme posjeta crkvi može voditi i čovjek.

VL
MO
Mostar1
23:43 14.08.2019.

Svako zivo bice ima dusu i psi naravno izlazis iz konteksta price ali se slazem da zivotinjama nije mjesto u bogomoljama bilo koje vjere

VL
Avatar anlaser
anlaser
08:31 15.08.2019.

Problem je što ne postoji propis o označavanju pasa vodiča ne samo kod nas nego u EU .Kada birokrati napišu dvije tri rečenice i stave registraciju (besplatnu) na psa problem će biti riješen .

VL
DU
Deleted user
00:27 15.08.2019.

neki dan sam popričao s konobaricom iz kafića... došao klipan sa nekim pesom i tražio vode za cucka, ali ne u zdjelici ( koju su mu nudili) nego iz čaše za goste... mislim da mu nije dala, a ipak jeje cucka napojio iz svoje čaše... meni to nije ok...bezobrazluk...

VL
CR
CroZrakomlatNo1
22:27 14.08.2019.

Bog je izabrao sebi Hrvatski narod kad su mu zidovi ubili Sina. Mi moramo ostat Bogubojazi i postivat sto su nas Otac i Sin naucili. Pas je pas i nema duse i nema sta trazit u svetoj Crkvi, u domu Boga kojeg cuvamo i za kojeg Hrvati odgovaramo direkt Bogu ocu! Pas nema sta radit u RKC Crkvi!!!!!!

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
07:44 15.08.2019.

Pas ima i srce i dušu veću od bilo kojeg čovjeka. Pas nije pokvareno biće, nema zlobe u sebi, odan je, vjeran i poslušam, pogotovo pas vodič. A sigurno je uredniji i čišći od većine onih koji idu u crkvu..

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
07:44 15.08.2019.

Pas ima i srce i dušu veću od bilo kojeg čovjeka. Pas nije pokvareno biće, nema zlobe u sebi, odan je, vjeran i poslušam, pogotovo pas vodič. A sigurno je uredniji i čišći od većine onih koji idu u crkvu..

VL
DU
Deleted user
09:20 15.08.2019.

Od svih upletenih u ovaj događaj, jedino je sigurno da će pas pomagač ići u raj.

VL
DO
doktorica
08:51 15.08.2019.

po tome onda sa psom može i u Sabor damalo laje na zastupnike kad postanu dosadni

VL
DU
Deleted user
09:56 15.08.2019.

"tema" je čista namještaljka. Imam slike tog "dogažaja" - danci uopće nisu danci - pas nije pas vodić, nitko nije invalid. Sve je pažljivo pripremljeno od nekoliko stvarno retardiranih i "incident" je počeo već prije "incidenta" kada su "danci i gosti" upozoreni da ne mogu s psom u prostor crkve. Njihov "odgovor" je bio srednjak. Tek tako da se to i ovdje može pročitati - ni u Njemačkoj se ne me može u razgledavanje sakralnih objekata sa psima. Ali to vam je ovdje tako kada se u javnom prostoru preferira "ljudsko pravo" životinje, kojeg provode slučajni dogažaji prirode.

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
01:45 15.08.2019.

Ne mislim da se radilo o provokaciji, ali mnogo puta sam se uvjerio da osobe s invaliditetom znaju biti itekako seronje i netko koga ti dođe da odvališ nogom u glavu.

VL
BE
Beskucnik
08:48 15.08.2019.

Da je mene zamolila ja bih je proveo crkvom i ponosom pokazao nasu bastinu. Ocito se radi o provokaciji a mozda su htjeli i snimit kakvu gadost, ja im preporucujem pisjetu dzamiji (imaju ih u Danskoj puno )

VL
Avatar antoinette
antoinette
00:20 15.08.2019.

Članak 8. Zakona o korištenju javnog psa glasi: (1) Korisnik psa pomagača, kandidat za korištenje psa pomagača, voditelj psa pomagača, kandidat za voditelja psa pomagača, socijalizator psa pomagača i radni instruktor sa psom pomagačem imaju pravo pristupa i boravka u u javnom prostoru, pravo korištenja javnog prijevoza bez plaćanja vozne karte za psa pomagača te pravo zadržavanja u prostoru predviđenom za putnike. (2) Osobe iz stavka 1. ovoga članka imaju sa psom pomagačem pravo pristupa i boravka na radnom mjestu, u zdravstvenoj, odgojno-obrazovnoj i znanstvenoj ustanovi te vjerskom objektu. (3) Korisnik psa pomagača i voditelj psa pomagača imaju pravo sa psom pomagačem sudjelovati na priredbama u kulturi, zabavi i sportu bez plaćanja ulaznice za psa pomagača. (4) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, pristup i boravak u zdravstvenoj ustanovi može se ograničiti radi potrebe primjene posebnih zdravstvenih uvjeta liječenja korisnika. (5) Prava iz stavka 1. do 3. ovoga članka ostvaruju se uz predočenje radne iskaznice. (6) Prava iz stavka 1. do 3. ovoga članka imaju i korisnici psa pomagača koji su strani državljani, uz predočenje odgovarajuće isprave države čiji su državljani.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.