Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena optužnica

Danima ženu u Puli držao zatočenu i pod videonadzorom, policajce napao elektrošokerom

Davor Puklavec/PIXSELL
30.07.2021.
u 09:38

21-godišnjakinju se tereti da je 31-godišnjaku pružila na korištenje svoj podstanarski stan u Puli radi daljnjeg skrivanja od policije

Općinski sud u Puli potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva u Puli protiv hrvatskog državljanina (31) zbog niza kaznenih djela koji uključuju napad na 40-godišnjakinju i oduzimanje slobode

Okrivljenika se tereti da je 9. prosinca 2020. godine u stanu na području grada Pule fizički napao 40-godišnju oštećenicu te joj oduzeo mobitel i dokumente. Vezao joj je ruke i zaključao je u stan. U večernjim ju je satima njezinim automobilom prevezao u drugi stan te ponovno fizički napao. Uključio je kameru te 40-godišnjakinju državo zaključanu uz stalni video nadzor. 

Nakon što je iskoristila njegovu odsutnost i nepažnju, 40-godišnjakinja je uspjela pobjeći 12. prosinca. Utvrđeno jest kako je zadobila brojne tjelesne ozljede.

Optužnicom se 31-godišnjaka tereti da je koristio osobni automobil u vlasništvu 40-godišnjakinje i nakon što je ona pobjegla. 

Znajući da policijski službenici tragaju za njime zbog počinjenih kaznenih djela i nakon što su mu dva policijska službenika pristupila 2. veljače, počeo udaljavati oglušujući se na policijske zapovijedi. Policijski službenici su ga sustigli i primijenili sredstva prisile radi sprječavanja bijega. Pružao je aktivni otpor tijelom, a potom je izvadio elektrošoker kojim je policijskim službenicima nanio lakše tjelesne ozljede te se udaljio s mjesta događaja.

Od 12. prosinca do 4. veljače, 21-godišnjakinju se tereti da je 31-godišnjaku pružila na korištenje svoj podstanarski stan u Puli radi daljnjeg skrivanja od policije.

Općinski sud u Puli je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Puli i protiv 31-godišnjeg okrivljenika produljio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije