Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevremeni izbori

Danijel Rešetar izabran za novog načelnika općine Čeminac, bio je jedini kandidat

izbori
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/3
19.09.2022.
u 11:20

Žitelji Čeminca u nedjelju su prijevremeno birali načelnika općine jer je Zlatko Pinjuh, njihov dugogodišnji načelnik završio u istražnom zatvoru i podnio ostavku

Za načelnika baranjske općine Čeminac izabran je nezavisni Danijel Rešetar, jedni kandidat za tu dužnost, potvrdilo je u ponedjeljak Općinsko izborno povjerenstvo tog mjesta.

Nedjeljni prijevremeni izbori bila su čista formalnost, a na njih je izišlo nešto više od petine birača. Od 2330 birača upisanih u popis, glasovanju ih je pristupilo 526, a prema glasačkim listićima glasovalo 525, odnosno 22,53 posto.

Važećih je listića bilo 486 (92,6 posto), a nevažećih 39 (7,4 posto). Rešetar je dobio 486 glasova i izabran je za načelnika.

Žitelji Čeminca u nedjelju su prijevremeno birali načelnika općine jer je Zlatko Pinjuh, njihov dugogodišnji načelnik završio u istražnom zatvoru i podnio ostavku.

Uhićen Zlatko Pinjuh
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U istražnom je zatvoru završio koncem travnja nakon što je USKOK protiv njega i još četiri osobe pokrenuo istragu zbog sumnje da su općini nanijeli financijsku štetu u iznosu od 426.000 kuna.

Jedini kandidat za njegovog nasljednika bio je Rešetar koji se sa Pinjuhom natjecao na lanjskim lokalnim izborima no pobjedu je, sa gotovo 60 posto osvojenih glasova, odnio Pinjuh.

Pinjuh je tada slavio i na izborima za općinsko vijeće. Njegova Hrvatska narodna lista osvojila je većinu, i ima osam vijećnika, HDZ tri, a kandidacijska lista grupe birača s Rešetarom na čelu dva mjesta.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije