Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danica Ramljak:

'Žena ušla među 12 odabranih u Europi, a tu slušamo da ne zna odabrati kandidata'

Danica Ramljak
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
24.09.2017.
u 17:12

Milena Žic Fuchs je bila članica Posebnog stručnog povjerenstva koje je do nedavno vodila rektorica Dijana Vican i upravo je Žic Fuchs predsjedavala povjerenstvom koje je odabralo Jasminku Buljan Culej o čijem smo izboru slušali u medijima više mjeseci, napisala je Danica Ramljak.

Danica Ramljak, bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, na svojem Facebook profilu objavila je kako je među 12 znanstvenika iz Europe koji će napisati dokument o strategiji financiranja znanosti i bivša ministrica znanosti prof. dr. sc. Milena Žic Fuchs.

Ramljak napominje kako je Milena Žic Fuchs bila članica Posebnog stručnog povjerenstva kojeg je do nedavno vodila rektorica Dijana Vican te je predsjedavala povjerenstvom koje je odabralo Jasminku Buljan Culej.

- Jeste li znali? Europa ima oko 1 milijun i 800,000 znanstvenika. Povjerenik Europske komisije za znanost Carlos Moedas odabrao je samo 12 znanstvenika iz cijele Europe da napišu dokument u kojem ce definirati strategiju buduceg financiranja znanosti u Europi. Među 12 odabranih je i akademkinja i bivša ministrica znanosti iz Hrvatske prof. dr. sc Milena Žic Fuchs. Zanimljivo, Milena Žic Fuchs je bila članica Posebnog stručnog povjerenstva koje je do nedavno vodila rektorica Dijana Vican i upravo je Žic Fuchs predsjedavala povjerenstvom koje je odabralo Jasminku Buljan Culej o čijem smo izboru slušali u medijima više mjeseci, napisala je Danica Ramljak.

- Pa tko je ovdje lud? Žena ušla među 12 odabranih u Europi, a u Hrvatskoj slušamo da ne zna odabrati kandidata na natječaju za reformu obrazovanja. Šta se nameče kao zaključak? Možda da preporučimo Europskoj komisiji da pod hitno smijeni Povjerenika Moedasa jer mi smo u Hrvatskoj pravi eksperti i znamo procijeniti tko valja a koga treba smijeniti i medijski linčovati, zaključila je Ramljak.

Komentara 34

Avatar Vukomerec
Vukomerec
18:01 24.09.2017.

Zašto bismo se oslanjali na europsku kvalitetu Milene Žic-Fuchs, kad postoji Boris Jokić, osobni izbor Zorana Milanovića?

DD
ddh
17:54 24.09.2017.

Pa tko je ovdje lud? Žena ušla među 12 odabranih u Europi, a u Hrvatskoj slušamo da ne zna odabrati kandidata na natječaju za reformu obrazovanja. Pa tko je ovdje lud je ispravno pitanje, ali i odgovor na to jednostavno pitanje. Ludi su od komunisticke ideologije poludjeli mediji, ludi su Yugoslaveni sa Iblerovog Trga sa njihovim Jokicima i Budacima. Ludjaci su oni koji izbacuju Marulica iz hrvatskwe knjizevnosti, a i oni koji zele Hrvatski jezik pretvoriti i novoimenovani Jezik broj 1, koiim govore drugovi Jokic i Budak. A lud je i narod koji dozvoljava tim kreaturama po medijima i na i oko Iblerovog Trga da i dalje tjeraju svoju prljavu igru. Suma sumarum javnim prostorom u Hrvatskoj vladaju podivljali ljevicari i to je onda rezultat. Jer tko je profesorica Fuchs u usporedbi sa jednom "nobelovkom" Suncicom Findak ili raznim piskaralima poput smrdljivaca iz Indexa jenom Puljis Sego?

Avatar tituš
tituš
17:30 24.09.2017.

U ovom slučaju kod nas struka, znanje i domoljublje nemaju cijenu, nemaju što raditi, stoga je trgovačka politika Andreja odlučila dati ponajvažniji resor u ruke ljudima bez legitimiteta, znanja, struke i domoljublja! Uskoro bumo opet radili reformu reforme "ala jokić"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije