Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRABAR-KITAROVIĆ
Povratak na članak

'Današnji svijet treba više, a ne manje NATO-a, a Hrvatska treba povećati izdvajanja za obranu'

Hrvatska predsjednica će, kaže, biti prva osoba koja će izraziti dobrodošlicu Srbiji ako uđe u NATO

Komentari 53

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
15:13 20.11.2016.

To vise govori kao predstavnica NATO-a, manje kao hrvatska predsjednica.

VL
MA
malaplava
15:13 20.11.2016.

bolje izdvojite za obrazovanje i otvaranje radnih mjesta,pa će biti i za sve ostalo.pogoduje ona svojim bivšim poslodavcima..

VL
Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
15:10 20.11.2016.

Tako losu predsjednicu nije hrvatska zaradila !

VL
Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
15:21 20.11.2016.

Vrlo sam razočaran s ovom ženom! Mesto interese svojeg naroda predstavlja interese drugih sila! Pfuj

VL
PR
Prekobrda
15:24 20.11.2016.

Kaze stara narodna: "Ne laje pas zbog sela vec zbog sebe sama". Tako i Kulinda slucajna predsjednica Hrvatske, slucajna amabasadorica slucajna politicarka, slucajno trabubjalo. Kamo puste srece da nije postala prenadsjednica. Hrvatska je stupanjem u NATO izgubila dio suvereniteta, dioio vjerodostojnosti u vlastitom narodu. Pogledajmo samo koliko drzava opstaje bez vojske bez armije bez oruzja, bez podanickog odnosa pred USA. Svaki nocic ulozen u vojsku je manje u obrazovanju u zdravstvu u otvaranju radnih mijesta.

VL
Avatar lvan12
lvan12
15:27 20.11.2016.

Otices i ti stopama camerona, obame/hillary... Za mjesec dana renzia a sljedece godine hollandea i merkel... Samo cekaj... Pa si svi skupa nabijajte taj nato i ratovanja medjusobno, onako polagano da vam duze traje.

VL
IV
ivanjoksimovic
15:38 20.11.2016.

Eh kad se setim one histericne euforije desnog centra kad je pobedila na izborima i svih onih epiteta kojima su je castili. Nakon mesec dana kada je to slavlje splaslo, onda su ti isti poceli da je cascavaju malo drugacijim epitetima, pa sve do ovih danas kako je izdajnica, NATO marioneta, i jugomonista koji se ljubi sa Nikolicem. Dragi moji, smirite dozivljaje. Barbika je bila pre izbora, a nista manje nije ni sada. Najnesposobnija figura u hrvatskoj politickoj istoriji. But guess what? Sami ste je birali. Trpite je.

VL
ER
Erhard
15:54 20.11.2016.

Od koga je Evropa ugrozena da joj treba NATO? Rusije!! Sto Rusima treba Evropa. Zbog kojeg razloga bi Rusi isli u osvajanje Evrope? Teoretski oni mogu kratkorocno pregaziti istocnu Evropu, a sto onda poslje? Pogledajmo ukupne budete Evropskih clanica NATO-a koji su i bez USA u totalu veci od vojnog budeta Rusije. Iz proslosti znamo da ekonomska snaga uvjek na kraju prevagne, pa prema tome Evropi ne prijeti nikakova ugroza. NATO se ponasa prema zakonu koji je postulirao Peters. TJ nakon sto se stvori neka organizacija, ona se nakon nekog vremena pocne ponasati po prirodnom zakonu samodrzanja i sluzi samoj sebi, a ne svrsi za koju je stvorena. Zamislite golemu birokratsku masineriju koja stoji iza NATO Saveza, pa zar mislite da ce se ona sama raspustiti? Malo jok. Nisam ni spomenuo Vojno Industrijski Kompleks, kojeg je interes konstantna trka u naoruzanju. NATO od raspada SSSR-a se konstantno siri prema istoku, a to se desilo prije Gruzije i Ukrajine.

VL
MA
max911
16:38 20.11.2016.

Mislim da ljudi sve manje nasjedaju na ovakve priče.

VL
Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
16:17 20.11.2016.

Naravno da to kaže ćlanica trilaterale među kojima je i Hanžeković mson 33. stupnja a to je onaj dio od 1% koji drma svijetom i bombardiranjem širi "demokraciju" i mir. Barbie te i takve podržava al nema veze ONA JE LIJEPA :p

VL
KA
kajinx
16:34 20.11.2016.

...rekao da bi SAD mogao razmisliti dvaput hoće li stati u obranu neke članice ako nije platila svoj udio u savezu. Dajte ih nama, odmah ovrha i oduzimanje nekretnina!

VL
ZL
Zlatko1947
15:41 20.11.2016.

Da nije ona radila u NATU?

VL
DJ
djakputnik
17:16 20.11.2016.

Ova Rotšildova plaćenica je u pravu. Da bi nju i njoj sličnima sačuvali na položaju koji jamči sigurnost njoj i njenim mnogim generacijama, treba puno više besplatnoga hrvatskoga i inoga mesa glupave sirotinje, koja će, osim što iz svojih plaća izdvaja za NATO, još i ginuti za njega. To jest, za Rotšilde, Rokfelere i druge felere, kao i za nju, prvu hrvatsku predsjednicu.

VL
Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
17:30 20.11.2016.

"..."Za mene tu nije riječ o troškovima, nego o investicijama, te o ispunjavanju međunarodnih obaveza"..." - naravno da nisu za tebe troškovi, troškovi su za nas, ti si nam trošak koji nam nije trebao. Očigledno imaš dogovorenu dobru proviziju od NATO-a, 5%, 10% ili više? Sirijci ne žele ovdje ostati a o ekonomskom razlogu napada na Hrvatsku nema potrebe ni raspravljati, da nam uzmu lažne vojne PTSP umirovljenike? Ničeg nema, sve je HDZ pokrao. Otvarajte radna mjesta za mlade, da ih ne školujemo za Irsku, a profesionalna vojska koju imamo dovoljna je protiv svake eventualne ugroze, spremniji i opremljeniji od svih zbornih područja '91-ve zajedno.

VL
RE
realisticki
17:00 20.11.2016.

Na svim skupovima, sumitima, i forumima, bili oni ratnogm, mirodobnog ili ekonomskog karaktera Kolinda Kitarović zastupa više NATO-ve nego hrvatske interese. To da Washington daje gotovo 70 % za izdatake NATO-a, i to je dobro proračunato. Davali bi oni ini i 100 % , samo da se ne ratuje na njihovim granicama i njihovom prostoru, i da imaju saveznike koji će u slučaju rata garantirati ljudstvo za njihove potrebe. Ne treba ona nikome bacati "pjesak u oči" o tome da treba suradjivati sa Rusijom, a istovremeno degradirati Rusiju radi Krima, i širiti propagandu o ruskoj prijetnji. Imamo solidnu vladu, solidnog ministra financija, pa Kolinda ima s kim rješavati ekonomske probleme države u kojoj je prijedsjednica, a ne ići po svijetu i pokušat riješavat ekonomske probleme NATO-a.

VL
KA
kajinx
16:38 20.11.2016.

Gospođo, prvo se trebate brinuti o granicama Hrvatske. Nitko ih ne čuva, koliko je budućih terorista ušlo u Hrvatsku?

VL
Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
16:32 20.11.2016.

Sve za NATO. Haha budemo bombe papali za doručak.

VL
Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
16:16 20.11.2016.

kaj veli Mamić na to?

VL
KA
Kameni
19:28 20.11.2016.

Joj napast ce Rusi a nisu jos ni Sadamovo nuklearno oruzje u Iraku nasli. Pa zar su Slaveni svjetske dvorske lude???? Imao sam vise misljenje o Poljskoj, Ukrajini. Smiju vam se Rasmussen, Stoltemberg i drugi masoni, a kad zaista dobro nanervirate Putina zaista ce napraviti parkiraliste od Kijeva do Budimpeste, sve na istom nivou, i jos besplatno.

VL
Avatar mason
mason
17:46 20.11.2016.

Izgleda da nisam bio u pravu oko nekih dijelova Trumpove vanjske politike .Sve sam se bojao da ce on rastutiti NATO a on ce ga izgleda ojacati.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.