Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Osma žrtva u Dubrovačko-neretvanskoj: Preminuo još jedan muškarac

Koronavirus u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
1/3
04.05.2020.
u 17:23

U trećoj fazi popuštanja mjera, koja bi trebala krenuti od 11. svibnja, omogućava se okupljanje do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti te rad trgovačkih centara, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera

Ukupan broj zaraženih u Hrvatskoj je 2101. Broj smrtnih slučajeva je 80. Danas ulazimo u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera.

Lista se strelicama na dnu

17:23 U OB Dubrovnik preminuo je još jedan COVID-19 pozitivni pacijent.

- U odnosu na posljednje podatke koje je objavio Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije u OB Dubrovnik preminuo je COVID-19 pozitivni pacijent. Riječ je o muškarcu (1936. godište) koji je hospitaliziran iz Doma za starije osobe Dubrovnik i koji je bio smješten u Jedinici intenzivnog liječenja. Ukupan broj umrlih od koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 8 - priopćili su iz županijskog stožera.

14:25 - Stigao je nalaz povratnika iz Njemačke i on je pozitivan na Sars-Cov-2 virus, priopćio je popodne županijski Stožer Civilne zaštite Sisačko moslavačke županije. Riječ je o trećem putniku iz automobila kojeg je jučer spomenuo ministar Vili Beroš. Dva su pozitivna od jučer, a danas je potvrđen da je zaražen i treći od 4 putnika iz automobila koji su iz Njemačke ušli u RH na 72 sata.

14:20 - Nalazi sva 193 brisa uzeta na području Krapinsko-zagorske županije od peka do nedjelje negativni su, izvijestio je na današnjoj konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite načelnik Anđelko Ferek - Jambrek te dodao da je ukupan broj ozdravljenih osoba na području županije 72, dok je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom 65. Ukupno je uzet 1831 bris. U samoizolaciji se nalazi 59 osoba .

-  Prema trenutnom broju zaraženih, kojima bi do kraja tjedna izašlo onih 28 dana nakon kojih se smatraju izliječeni, početkom sljedećeg tjedna mogli bismo biti i "korona free“ županija, što je ogroman iskorak u odnosu na situaciju otprije tri tjedna - rekao je župan Željko Kolar.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina rekao je da je na COVID-19 odjelu troje pacijenata te je dodao da se ovog tjedna otvaraju polikliničke ambulante. Iako je bolnica sve vrijeme radila pa za većinu pretraga nisu velike liste čekanja, ima iznimaka, poput operacija sive mrene za koju se lista čekanja povećala za sto dana. 

>> VIDEO Frizerski saloni otvorili su svoja vrata: Pogledajte kakvih se mjera treba pridržavati

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan rekla je da se Dom zdravlja vraća u stari ritam rada. 

- Obiteljska medicina i stomatologija rade, oni su radili i prije ovih relaksirajućih mjera. Stomatolozi i liječnici obiteljske medicine nakon adekvatno uzete epidemiološke anamneze, pristupaju rješavanju problemu naših pacijenata. Naš rendgen laboratorij radit će normalnim kapacitetom. Počeli smo raditi i u ambulanti u Zlataru, a dosad nismo radili. Počeli smo naručivati i zvati pacijente, koji su bili naručeni na preglede, a koji se u ovoj situaciji nisu mogli izvršiti  - izvijestila je dr. Dogan te dodala da je proradio i sanitetski prijevoz Doma zdravlja.

14:15 U Hrvatskoj je 5 novozaraženih, čime se brojka popela na 2101 osobu. Preminula je jedna osoba. Ukupan broj preminulih popeo se na 80 osoba. Više pročitajte OVDJE

13:20 - Do sada pristigli nalazi testiranja na bolest COVID-19 pokazuju da Karlovačka županija i dalje nema novooboljelih osoba. Od 27 jučer testiranih, za sada su poznati i negativni nalazi njih četiri, dok će ostatak nalaza biti poznat danas. Tijekom ponedjljak, bit će testirano 37 osoba.

– Do čarobne nule imamo još jednog pacijenta koji je dvaput testiran i negativan je. Očekujemo njegov otpust ili premještaj danas tijekom dana. Četiri pacijenta se nalaze kod kuće na samoliječenju, ostalih 24 se smatra izliječenima, a jedan pacijent je i dalje u zagrebačkoj klinici - kazao je dr. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac na tiskovnoj Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

U samoizolaciji su 402 osobe i nisu je kršili u posljednja 24 sata, ali su karlovački policajci u devet slučajeva zabilježili kršenje mjere zabrane napuštanja županije bez propusnice i to uglavnom u smjeru Zagreba.

13:06 - Šesnaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji. U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 3 osobe uzimanjem uzoraka. Tijekom dana se očekuju rezultati istih.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 328 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba. 

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 81 osobom na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije. 

13:00 - U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30. U protekla 24 sata testirane su 42 osobe, ukupno 1487. PU varaždinska zabilježila je dva  kršenja mjere samoizolacije i 70 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice. 

12:58 - Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od 19 uzoraka poslanih na analizu u nedjelju, 8 je negativno, a 11 je u obradi. Preostalih 7 uzoraka od subote također je negativno. Ukupno je 112 zaraženih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1980 uzoraka.

S današnjim danom hospitalizirano je 12 pozitivnih pacijenta, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Ukupno je 188 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 27 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

12:42Od danas i Opća bolnica Varaždin započinje s normalizacijom rada. - Prema uputama Ministarstva zdravstva, u varaždinskoj bolnici tijekom svibnja opseg posla povećat će se najmanje za 30 posto. Naravno, neki odjeli već će na samom početku uspjeti organizirati posao u većem opsegu, dok zbog trenutačne organizacije rada, premještenih odjela, a i građevinskih radova unutar bolnice, za neke to neće biti moguće odmah. Svi voditelji odjela, prema trenutačnim kadrovskim i kapacitetnim mogućnostima razrađuju planove rada i rasporeda. Plan je svakako postepeno povećanje opsega posla čiji tempo će diktirati kadrovske i infrastrukturne mogućnosti kao i epidemiološka situacija – najavio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić. Liste čekanja će ažurirati, a svi bolesnici bit će obaviješteni o novim terminima. OB Varaždin evaluirat će propuštene preglede ovisno o stupnju hitnosti, a pacijenti koji nisu preglede obavili tijekom ožujka i travnja rasporedit će se u dodatne termine. Kako bi se izbjegla nepotrebna čekanja pacijenata na šalterima, pojačat će komunikaciju i koordinaciju s liječnicima primarne zdravstvene zaštite koji su i do sada na sebe preuzeli velik dio tereta i odgovornosti, dodao je Kudelić. Pacijenti dobiti točno vrijeme dolaska, odnosno pregleda u bolnici, kao i upute o higijenskim epidemiološkim mjerama.

Video: U prometu i linije preko rementinečkog rotora nakon godinu i pol

12:27 - Osamnaesti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-a 19. Do sada je ukupan broj izliječenih osoba na području županije osam, dok se 700-tinjak osoba nalazi pod mjerom samoizolacije.
Kako navode iz županijskog Stožera civilne zaštite, protekli vikend protekao je mirno, a epidemiološka slika u ovoj županiji i dalje je povoljna.

12:25 - Od jučer nema novozaraženih osoba na području Koprivničko-križevačke županije, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer civilne zaštite. Više pročitajte OVDJE.

12:20 - U protekla 24 sata, u zagrebačkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo detektirana je jedna novozaražena osoba koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 78 osoba, a detektirana je jedna nova pozitivna osoba", kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

U Zagrebu je i još devetero građana oporavljenih od zaraze koronavirusom, a u tijeku je i reaktivacija zdravstvenog sustava koja u gradskim zdravstvenim ustanovama prolazi većih poteškoća i gužvi. 

11:57 - Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Međimurju. U protekla 24 sata u toj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. To je već 20. dan bez zaraženih osoba. Ukupno je dosad oboljelo osam, a izliječeno sedam osoba.

11:54 - Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 97 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba iz Solina zaražena koronavirusom. Osoba je iz samoizolacije. U odnosu na jučerašnji dan još je 10 osoba izliječeno te je ukupno na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno 299 osoba od covid infekcije.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna ženska osoba stara 60 godina, korisnica doma za starije nemoćne osobe u Makarskoj. Uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila je pozitivna i na covid infekciju.

146 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 80 osoba je hospitalizirano. 8 osoba se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 Šibensko-kninske županije. 11 osoba je u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 500 slučajeva zaraze korona virusom, priopćili su iz Stožera.

11:46 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 4.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije šest dana za redom nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada su ukupno izliječene 82 osobe, a četiri su preminule.

11:41 - Deveti dan nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Od ukupno trideset i dva pacijenta s područja  Sisačko-moslavačke županije od ove zarazne bolest
ostala su još četiri pozitivna pacijenta. 

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju. 

11:10 - Do ovog trenutka nema novooboljelih na šibenskom području od COVID-19, tako da je broj oboljelih u županiji i dalje 90. Oporavilo se 60 osoba od kojih je 23 s područja Općine Murter-Kornati, 5 s područja Grada Vodica, 8 s područja Grada Drniša, 10 s područja Grada Knina, 9 s područja Grada Šibenika, 3 s područja Općine Tisno, jedna osoba s područja Grada Skradina i jedna osoba s područja Općine Promina.

11:07 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 40. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata izliječena je 1 osoba iz Vinkovaca, što čini ukupno 24 izliječenih osoba na području županije. U protekla 24 sata testirana je 21 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1168. U samoizolaciji na području županije nalazi se 390 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljeno je 3 prijave o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo da se u sva tri slučaja radilo o kršenju samoizolacije.

Objekti za karantenu osoba, te objekti za karantenu vozača kamiona u Vukovarsko-srijemskoj županiji su demobilizirani.COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 33 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 7 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika, 3 medicinske sestare/tehničar, 1 drugi zdravstveni i 1 nezdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 3, 1 liječnik i 2 medicinske sestre/tehničar.

11:03 - Na području Osječko-baranjske županije četiri novooboljele osobe od COVID-19. Svi su kontakti od prijašnjih oboljelih.

10:53 - Ni u Primorsko-goranskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19.

10:13 - Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih je na današnji dan 58. Aktivni nadzor provodi se nad 650 osoba, a istekao je za 2568 stanovnika. Jučer su  testirana  42 uzorka.  Od početka testiranja na koronavirus  do danas  ukupno je testirano 1688 osoba.

10:12 - Nema novozaraženih koronavirusom u Virovitičko-podravskoj županiji.
"Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, danas stižu dobre vijesti. Na području Virovitičko-podravskoj županiji, u zadnja 24 sata, nema novozaraženih osobe na koronavirus. Trenutno ih je osmero, dok se je jedna osoba oporavila. Na našem području je trenutno 275 osoba u samoizolaciji. U zadnja 24 sata, analizirano je 16 uzoraka i svi su bili negativni na COVID 19. Ukupno je testirano 614 osoba. #ostanidoma", priopćeno je.

9:56 - Unutar 24 sata ispitano je 15 uzoraka brisa u Istarskoj županiji i svi su negativni na koronavirus. Trenutno je na ispitivanju 11 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

9:50 - U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 33. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 321 osoba, 48 uzoraka je poslano na analizu, te ju ukupno testirano 478 osoba, priopćili su iz Stožera.

9:28 - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 19 dana zaredom nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na području te županije od početka pandemije bilo je zaraženo 10 osoba, a njih sedam je ozdravilo.

Trenutno je u samoizolaciji 517 osoba. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a do sada je policija zabilježila ukupno 51 takav slučaj. Kontrole poštivanja mjera samoizolacije izvršene su 3609 puta.

7:40 -  Zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Damir Trut u emisiji "U mreži Prvog" kazao je da je evidentirano manje kršenje mjera, ali da su na kršenja odmah ragirali. Istaknuo je da se poslodavci kao i građani drže propisanih mjera Stožera civilne zaštite.

Trut je naglasio da je još uvijek jako bitno držati razmak među ljudima da ne bi virus prelazio s jedne osobe na drugu te se svakako treba držati i ostalih mjera da se epidemija ne bi vratila.

Načelnica kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević izrazila je zadovoljstvo s prvim tjednom ublažavanja mjera. Kazala je da danas ne možemo vratiti sve na "ad hoc" u zdravstvenom sustavu kako je nekada bilo.

- Kad smo kretali u mini reformicu sustava kako bi on mogao odgovoriti na sve izazove napravili smo intervencije u prostore: radili smo izolacije. Intervenirali smo u kadrovske uvjete. Selili smo zdravstvene radnike u druge ustanove. Sad moramo vratiti to sve natrag. Neke stvari nećemo moći odmah vratiti. Neke mjere donijeli smo kako bi se sustav mogao vratiti na normalno - navela je načelnica i istaknula kako liste za preglede neće biti toliko dugo koliko se misli. 

Upitana o broju zaraženih zdravstvenih radnika koji je do jučer navečer, prema njezinim riječima, bilo 303, načelnica je kazala: - Nema takvog širenja kakvog smo imali na početku. Realno je računati nekih mjesec dana da tog osoblja neće biti. Tijekom ove krize dobra komunikacija se napravila s bolnicama i zato ima šanse da pomognemo ljudima zbog nedostatka kadra. 

O trijaži

- Kad pacijent dolazi u bolnicu morat će proći prvi trijažni postupak, a ako treba i drugi ako ima temperaturu. Neće se ukidati oni COVID šatori. Tamo će pacijenti proći sve što je potrebno. To su neke stvari koje ćemo morati dugo imati. Morat ćemo se štiti još dugo vremena.

O uputama za frizerske salone

- Mi molimo ljude da se nađu u okvirima preporuka...samo da ta djelatnosti ide dalje i da se konačno pošišamo. Salon se uvijek treba prozračiti i držati svih preporuka. 

- Što se tiče zaštite samih ljudi, zato su i te mjere. Ljudi koji nisu u samoizolaciji nisu bolesni, oni su potencijalno bolesni. Ako svi imamo zaštitnu masku kao i ljudi koji ih poslužuju, onda se šansa za zarazu smanjuje. Ti obrasci postoje jer ukoliko dođe do zaraženog čovjeka, da se onda mogu uloviti svi oni koji su bili u tom salonu. Ne možete nikog prisiliti da da svoje podatke. Dobrom komunikacijom je moguće da se dođe do tog rezultata - kazala je načelnica. 

6:55 - Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić je poručila da građani ne mogu biti opušteni dok sve druge zemlje ne budu slobodne od virusa.

"Dobri brojevi koje imamo mogu se brzo pokvariti ili ih možemo dovesti do nule i uživati u ljetu. Ne možemo biti opušteni dok sve druge zemlje ne budu slobodne od virusa. I dalje je važno da se štitimo, mislimo na svoje bližnje i sve oko nas", poručila je.

6:50 - Vladinim planom za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u okolnostima epidemije koronavirusa predviđeno je da se u drugoj fazi postupno normalizira rad javnog zdravstvenog sustava, kao i privatnog zdravstvenog sustava, ali uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

Liste čekanja će biti ažurirane

U sklopu postupnog reaktiviranja zdravstvenog sustava, koji je zbog pandemije koronavirusa bio usmjeren samo na zbrinjavanje hitnih pacijenata, ponovno će se pokrenuti operativni programi i dijagnostičko-terapijski postupci koji su bili odgođeni od polovice ožujka.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će liste čekanja biti ažurirane, a svi bolesnici bit će obaviješteni o novim terminima.

Pojačat će se koordinacija s liječnicima primarne zaštite kako bi se predoperativna priprema pacijenata obavila tako da vrijeme boravka u bolnicama bude što kraće .

Također će se osnažiti usluge kroz dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije te organizirati poliklinički rad kroz naručivanje pacijenata u točno određeno vrijeme, kako bi se smanjilo vrijeme provedeno u čekaonicama.

Video: Ugledni hrvatski znanstvenici otkrivaju što dosad znamo o koroni

Radit će se u dvije smjene, od 8 do 20 sati, a po potrebi i vikendom, najavljuje ministar.

Uz posebne mjere vrata otvaraju frizeri, pedikeri, saloni za masažu...

U drugom koraku popuštanja mjera usmjerenih na suzbijanje i sprječavanje širenja zaraze, koje su bile donesene sredinom ožujka, omogućit će se rad i djelatnostima u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, poput frizera, kozmetičara, brijača i pedikera.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) uoči druge faze relaksacije donio je preporuke usmjerene na sprječavanje i suzbijanje epidemije kojima se detaljno uređuje rad frizerskih i kozmetičkih salona, brijačnica, kao i salona koji se bave tetoviranjem, manikurom i pedikurom.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izvijestio je da su u uslužne djelatnosti s bliskim kontaktom, koje se sutra otvaraju, uključili i salone za masažu i usluge fizioterapije izvan bolnica, za koje je zabrana rada trebala vrijediti još tjedan dana.

U preporukama za organizaciju rada frizerskih salona i brijačnica preporučuje se isticanje vidljivih obavijesti za sve djelatnike i klijente, postavljanje dozatora s dezinficijensima i raspoređivanje sjedećih mjesta u čekaonicama tako da zadovoljavaju mjere fizičke udaljenosti za klijente koji ne mogu čekati izvan prostora salona, dok ostali svoj red čekaju vani.

Preporučuje im se i postavljanje zaštitne pregrade u dijelovima salona gdje se plaćaju usluge te je potrebno osigurati minimalni međusobni razmak od 1,5 metra između svih osoba koje se nalaze uz prostoru, izuzev klijenta i djelatnika za vrijeme pružanja usluge.

HZJZ je prošlog vikenda donio i precizne preporuke za vjerske obrede, koji su omogućeni od 2. svibnja, a kojima se ističe potreba da trajanje vjerskih okupljanja bude skraćeno, da se osigura fizičko distanciranje sudionika i pojačana higijena osoba i prostora.

Tri faze u tri tjedna

Prva faza popuštanja mjera krenula je prošlog ponedjeljka kad je omogućen rad svim djelatnostima trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkih centara. Od tada su ponovno pokrenute gradske i prigradske i brzobrodske linije, a otvorene su i knjižnice, muzeji, galerije, antikvarijati i knjižare.

U trećoj fazi popuštanja mjera, koja bi trebala krenuti od 11. svibnja, omogućava se okupljanje do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti te rad trgovačkih centara, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera.

Omogućava se i rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda osnovne škole te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Studenti pak mogu na laboratorijske, umjetničke i kliničke vježbe te na praksu u malim grupama.

Predviđeno je i uvođenje međužupanijskih prijevoznih linija i linija domaćeg zračnog prijevoza te otvaranje ugostiteljskih objekata isključivo na vanjskim prostorima i terasama. Ugostiteljski objekti u smještajnim kapacitetima bili bi otvoreni samo za korisnike usluga smještaja, otvorili bi se nacionalni parkovi i parkovi prirode i proširile mogućnosti za izdavanje e-propusnica.

Ključne riječi

Komentara 74

SV
sveznam1
07:27 04.05.2020.

Jel vama jasno zasto se broj zarazenih smanjio ?Iskljucivo jer su uvedene mjere a virus se siri upravo socijalnim kontaktim

SV
sveznam1
07:39 04.05.2020.

ako se zaista misliti zivjeti s koronom prvo trebaju se prilagoditi objekti tu mislim na sirinu objekata ne može objekt dobiti dozvolu za rad gdje prolaze ljudi a sirina prolaza je jedva 1,5 ,m ili kafic koji je velik 300 m2 moze primiti odjednom 7 ljudi ...

SV
sveznam1
08:12 04.05.2020.

stozer zivi u paralenom svijetu..ljudi se ne pridrzavaju mjera ..a vi ih ne provodite..trebali li ulaziti u tramvaj s maskom nisam nikoga vidio da ju nosi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije