Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.06.2014. u 14:20

Po povratku iz Australije, g. Milanović opet će nam sada mahnuti s vrata zrakoplova kojim leti u Južnu Ameriku, što je normalno, ali abnormalno je da premijerov prizemni nogometni turizam g. Ivan Šuker (HDZ) pokušava predstaviti kao veliku državničku obavezu

Kakva vlada, takva i opozicija: HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker pozdravlja Milanovićev put na nogometnu utakmicu. On jučer izjavljuje da je poziv g. Milanoviću da dođe u Brazil velika čast za Hrvatsku i da premijer treba ići na svečano otvorenje u Sao Paulu. Ivan Šuker u svome trijumfalnom sveznanju (opijen nadom u skoru izbornu pobjedu svoje stranke) zaboravlja na sitnicu da je predsjednica Brazila gđa Dilma Rousseff na svečano otvorenje svjetskog nogometnog prvenstva pozvala u svoju zemlju mnoge predsjednike država ili vlada čije nacionalne momčadi nastupaju na Prvenstvu. 

Dakle: poziv u Brazil nije nikakva velika čast ni za koju zemlju (a naročito ne za malu Hrvatsku), nego diplomatska rutina predsjednice države koja želi da se na njenom vernisažu (otvorenju) pojavi što više gostiju. Predsjednik Ivo Josipović izjavio je da bi rado bio tamo, ali je spriječen poslom i financijskim prilikama u kojima se zemlja nalazi. Oba izgovora su uvjerljiva: zauzet je predizbornom kampanjom, a financijske razloge protiv krajnje neodgovornog nogometnog turizma suvišno je bilo kome objašnjavati: ljudi ih vide, a g. Milanović ne bi ih shvatio ni da mu ih netko tumači od sada do vječnosti. 

Milanović je toliko zauzet svojim letom da smo očekivali da će vijest o smjeni dvojice ministara novinarima doviknuti s vrata aviona za Sao Paulo, koja će se potom zatvoriti dok mi budemo mahali. Umjesto toga, ajde-de, ipak je danas na Četvrtom programu HRT-a išlo desetak minuta njegove konferencije za novinare. Najčudnije od svega je ponašanje bivšeg ministra financija g. Ivana Šukera koji je, za razliku od g. Josipovića, potpuno zanemario moralnu dimenziju cijelog slučaja. On jučer gura predsjednika Vlade i pratnju na skupo putovanje u Brazil, a u današnjem izravnom prijenosu saborske debate, svojim bezbrojnim replikama na izlaganje novog ministra financija g. Borisa Lalovca, nastoji pokazati da se jako dobro razumije u našu financijsku katastrofu. 

Čim g. Milanović po aerodromu, na kotačićima što cvile, počne tužno vući svoj putni kovčežić u pravcu Brazila, sveta dužnost svekolikog hrvatskog novinarstva jest da u svakoj turističkoj agenciji temeljito pročešlja popise svih putnika na sutrašnju utakmicu u Južnoj Americi.

>> Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade. Novi ministri su Siniša Varga i Vedran Mornar

Komentara 34

DU
Deleted user
14:39 11.06.2014.

Neka samo ide: njegov put za Brazil je daleko jeftiniji no sto je steta koju bi ucinio da je ostao doma!

Avatar MK
MK
14:51 11.06.2014.

...Svaki dan koji nije u Hrvatskoj - manje stete Hrvatskoj!

Avatar žič
žič
14:36 11.06.2014.

sumnjivo,da hdz brani ovaj bezvezni i nadasve bezobrazni put premjera u brazil,a država u go....do vrata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije