Naslovnica Vijesti Hrvatska

Danas se opraštamo od Milanovića

Po povratku iz Australije, g. Milanović opet će nam sada mahnuti s vrata zrakoplova kojim leti u Južnu Ameriku, što je normalno, ali abnormalno je da premijerov prizemni nogometni turizam g. Ivan Šuker (HDZ) pokušava predstaviti kao veliku državničku obavezu
11. lipnja 2014. u 14:20 34 komentara 11811 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kakva vlada, takva i opozicija: HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker pozdravlja Milanovićev put na nogometnu utakmicu. On jučer izjavljuje da je poziv g. Milanoviću da dođe u Brazil velika čast za Hrvatsku i da premijer treba ići na svečano otvorenje u Sao Paulu. Ivan Šuker u svome trijumfalnom sveznanju (opijen nadom u skoru izbornu pobjedu svoje stranke) zaboravlja na sitnicu da je predsjednica Brazila gđa Dilma Rousseff na svečano otvorenje svjetskog nogometnog prvenstva pozvala u svoju zemlju mnoge predsjednike država ili vlada čije nacionalne momčadi nastupaju na Prvenstvu. 

Dakle: poziv u Brazil nije nikakva velika čast ni za koju zemlju (a naročito ne za malu Hrvatsku), nego diplomatska rutina predsjednice države koja želi da se na njenom vernisažu (otvorenju) pojavi što više gostiju. Predsjednik Ivo Josipović izjavio je da bi rado bio tamo, ali je spriječen poslom i financijskim prilikama u kojima se zemlja nalazi. Oba izgovora su uvjerljiva: zauzet je predizbornom kampanjom, a financijske razloge protiv krajnje neodgovornog nogometnog turizma suvišno je bilo kome objašnjavati: ljudi ih vide, a g. Milanović ne bi ih shvatio ni da mu ih netko tumači od sada do vječnosti. 

račan TV dnevnik Ivicu Račana ne bi imao tko slaviti da u Dnevniku 3 nije nastupila njegova žena Tomislav Josić VIJENCI & KAKTUSI Pojavljivanje Tomislava Josića u 'Nedjeljom u 2' samo po sebi je provokacija

Milanović je toliko zauzet svojim letom da smo očekivali da će vijest o smjeni dvojice ministara novinarima doviknuti s vrata aviona za Sao Paulo, koja će se potom zatvoriti dok mi budemo mahali. Umjesto toga, ajde-de, ipak je danas na Četvrtom programu HRT-a išlo desetak minuta njegove konferencije za novinare. Najčudnije od svega je ponašanje bivšeg ministra financija g. Ivana Šukera koji je, za razliku od g. Josipovića, potpuno zanemario moralnu dimenziju cijelog slučaja. On jučer gura predsjednika Vlade i pratnju na skupo putovanje u Brazil, a u današnjem izravnom prijenosu saborske debate, svojim bezbrojnim replikama na izlaganje novog ministra financija g. Borisa Lalovca, nastoji pokazati da se jako dobro razumije u našu financijsku katastrofu. 

Čim g. Milanović po aerodromu, na kotačićima što cvile, počne tužno vući svoj putni kovčežić u pravcu Brazila, sveta dužnost svekolikog hrvatskog novinarstva jest da u svakoj turističkoj agenciji temeljito pročešlja popise svih putnika na sutrašnju utakmicu u Južnoj Americi.

>> Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade. Novi ministri su Siniša Varga i Vedran Mornar

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Vlaskoulicanec:

  Neka samo ide: njegov put za Brazil je daleko jeftiniji no sto je steta koju bi ucinio da je ostao doma!

 • Avatar MK
  MK:

  ...Svaki dan koji nije u Hrvatskoj - manje stete Hrvatskoj!

 • Avatar žič
  žič:

  sumnjivo,da hdz brani ovaj bezvezni i nadasve bezobrazni put premjera u brazil,a država u go....do vrata....