Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Počeo novi sedmosatni prekid vatre u Gazi

Viši izraelski vojni časnik rekao je da se primirje ne primjenjuje na grad Rafah
04. kolovoza 2014. u 07:56 8 komentara 300 prikaza
Gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Pogledajte galeriju 1/2

Izrael je objavio sedmosatni humanitarni prekid vatre koji je počeo u 9 sati po našem vremenu. Kako prenosi BBC, viši izraelski vojni časnik rekao je da se primirje ne primjenjuje na grad Rafah, jer ondje još uvijek traju sukobi, te da će izraelske snage reagirati na eventualne napade. Prekid vatre trebao bi trajati od 10 do 17 sati po lokalnom vremenu.

Hamas je sumnjičavo reagirao na objavu, a njihov je glasnogovornik Sami Abu Zuhri optužio Izrael za pokušaj odvlačenja pozornosti s masakara koje su počinili. Izraelski napadi, uključujući i udar blizu UN-ove škole u Gazi, naišli su na žestoke osude dijela međunarodne javnosti. UN-ov Glavni tajnik Ban Ki-moon napad na školu nazvao je kriminalnim činom i još jednim kršenjem međunarodnog humanitarnog prava.

Izraelci su poručili da istražuju incident. Premijer Benjamin Netanyahu ispričao se zbog napada u kojemu su "nenamjerno pogođeni civili", ali je također optužio Hamas da je UN-ove objekte pretvorio u terorističke točke.

Prema zdravstvenim dužnosnicima u Gazi u izraelskoj ofenzivi dosad je poginulo 1800 Palestinaca, većinom civila, a ozlijeđeno ih je više od 9000.

>> Bolivija proglasila Izrael 'terorističkom' državom. Izraelcima uvela vize

>> UN-ov dužnosnik se rasplakao usred intervjua

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • Kumek iz (HR.Zagorja):

    Ovdje se vidi Ratni zlocin I kriminal Izraela a isto tako se vidi I da UN ne radi svoj posao koji I'm je duznost PO statute UN -a. Akcija UN-a. Treba donijeti izvrsno Vijece UN Ali kako ce se to ... prikaži još!o densiti kad clan ice tog Vijeca nemaju volje da aktivira Vojnu silu UN -a. Da udje u Palestinu I Izrael I zaustavi Ratni zlocin Izraela I da da slobodno kretanje Palestinaca jer su opkoljenu I nemaju pravo pretanja koje imaju pravo PO zakonu UN-a. Imail smo prilike vidjeti I da Amerika moze upotrijebiti svoju Vojnu silu gdje ima svoj interes Vanjske politike a u Palestini stalno soli Pamet Palestincima I govori da Palestinci imaju pravo na Palestinu a u UN nisu podrzali Palestinu da bude priznata jer bi Onda Izrael bio gubio dominaciji nad Palestinom a Amerika bi izgubila dominaciji u svojoj Vanjskoj Politici u Srednjem Istoku. Gazda nam je Uzor teror a Izraela I Amerike a svijet nam je pokazao koliko Zemalja u svijetu poduzima koraka protiv ratnog zlocina u Palestini koje radi Izrael. Pitajmo se isto koliko je ta nasa Hrvatska poduzelo u UN da zaustavi razaranje Palestine I Gaze Pljuc Nasoj politickoj garnituri koja po bira place za svoj nerad .

  • bstrabi2:

    Izrael krivi Hitlera za gnocid,a šta je ovo?Gađat bolnice i zgrade U.N.Obama i još podržava,a isto je crne rase.Smatrao sam ga realnim,a sad se vidi.Da u americi židovi vladaju.Jadna djeca palestine i žene te djece .Zar Palestina cjela nije Konclogor?Ako ... prikaži još! nije šta je to.Primirje objave.Ludi se opuste. Onda im pošalj granate.Užas orokle t židovi.I Isusa su osudili isti takvi....

  • Deleted user:

    prekid vatre je kratko trajao, jer je Hamas već prekršio primirje