Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMIRJE

Počeo novi sedmosatni prekid vatre u Gazi

Gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
04.08.2014.
u 07:56

Viši izraelski vojni časnik rekao je da se primirje ne primjenjuje na grad Rafah

Izrael je objavio sedmosatni humanitarni prekid vatre koji je počeo u 9 sati po našem vremenu. Kako prenosi BBC, viši izraelski vojni časnik rekao je da se primirje ne primjenjuje na grad Rafah, jer ondje još uvijek traju sukobi, te da će izraelske snage reagirati na eventualne napade. Prekid vatre trebao bi trajati od 10 do 17 sati po lokalnom vremenu.

Hamas je sumnjičavo reagirao na objavu, a njihov je glasnogovornik Sami Abu Zuhri optužio Izrael za pokušaj odvlačenja pozornosti s masakara koje su počinili. Izraelski napadi, uključujući i udar blizu UN-ove škole u Gazi, naišli su na žestoke osude dijela međunarodne javnosti. UN-ov Glavni tajnik Ban Ki-moon napad na školu nazvao je kriminalnim činom i još jednim kršenjem međunarodnog humanitarnog prava.

Izraelci su poručili da istražuju incident. Premijer Benjamin Netanyahu ispričao se zbog napada u kojemu su "nenamjerno pogođeni civili", ali je također optužio Hamas da je UN-ove objekte pretvorio u terorističke točke.

Prema zdravstvenim dužnosnicima u Gazi u izraelskoj ofenzivi dosad je poginulo 1800 Palestinaca, većinom civila, a ozlijeđeno ih je više od 9000.

>> Bolivija proglasila Izrael 'terorističkom' državom. Izraelcima uvela vize

>> UN-ov dužnosnik se rasplakao usred intervjua

Komentara 8

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
08:45 04.08.2014.

Ovdje se vidi Ratni zlocin I kriminal Izraela a isto tako se vidi I da UN ne radi svoj posao koji I'm je duznost PO statute UN -a. Akcija UN-a. Treba donijeti izvrsno Vijece UN Ali kako ce se too densiti kad clan ice tog Vijeca nemaju volje da aktivira Vojnu silu UN -a. Da udje u Palestinu I Izrael I zaustavi Ratni zlocin Izraela I da da slobodno kretanje Palestinaca jer su opkoljenu I nemaju pravo pretanja koje imaju pravo PO zakonu UN-a. Imail smo prilike vidjeti I da Amerika moze upotrijebiti svoju Vojnu silu gdje ima svoj interes Vanjske politike a u Palestini stalno soli Pamet Palestincima I govori da Palestinci imaju pravo na Palestinu a u UN nisu podrzali Palestinu da bude priznata jer bi Onda Izrael bio gubio dominaciji nad Palestinom a Amerika bi izgubila dominaciji u svojoj Vanjskoj Politici u Srednjem Istoku. Gazda nam je Uzor teror a Izraela I Amerike a svijet nam je pokazao koliko Zemalja u svijetu poduzima koraka protiv ratnog zlocina u Palestini koje radi Izrael. Pitajmo se isto koliko je ta nasa Hrvatska poduzelo u UN da zaustavi razaranje Palestine I Gaze Pljuc Nasoj politickoj garnituri koja po bira place za svoj nerad .

BS
bstrabi2
15:32 04.08.2014.

Izrael krivi Hitlera za gnocid,a šta je ovo?Gađat bolnice i zgrade U.N.Obama i još podržava,a isto je crne rase.Smatrao sam ga realnim,a sad se vidi.Da u americi židovi vladaju.Jadna djeca palestine i žene te djece .Zar Palestina cjela nije Konclogor?Ako nije šta je to.Primirje objave.Ludi se opuste. Onda im pošalj granate.Užas orokle t židovi.I Isusa su osudili isti takvi....

DU
Deleted user
15:13 04.08.2014.

prekid vatre je kratko trajao, jer je Hamas već prekršio primirje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije