Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolektivni ugovor

Danas početak pregovora, policajci traže veće plaće i putne troškove

dubravko jagić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
07.09.2017.
u 07:02

S obzirom na rast BDP-a, očekujemo od Vlade da će naše zahtjeve i prihvatiti, kaže Dubravko Jagić, šef Sindikata policije Hrvatske

Tražit ćemo da se policajcima povećaju plaće i prava koja su nam pod teretom krize bila uskraćena. S obzirom na rast BDP-a, očekujemo od Vlade da će naše zahtjeve i prihvatiti – rekao nam je predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić uoči današnjeg početka pregovora za kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike.

Osim većih plaća, Jagić kaže da će sindikat tražiti i povećanje naknade za dnevnice te plaćanje putnih troškova i za one zaposlenike koji su od mjesta rada udaljeni manje od dva kilometra, a koji sada nemaju pravo na to. Na dnevnom će redu biti i ostala materijalna prava.

– Sadašnji kolektivni ugovor za oko 65.000 zaposlenih u policiji, pravosuđu... vrijedi do 1. studenoga. Na pregovorima s Ministarstvom osim našeg sudjeluju i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a te Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Sindikalci upozoravaju da je kolektivni ugovor već sada u tzv. produljenoj primjeni i da bi se u slučaju nepostizanja dogovora u roku dogodilo to da bi državni službenici ostali bez kolektivnog ugovora, što se nije bilo dogodilo ni tijekom Domovinskog rata.

Komentara 14

VI
Vito
07:46 07.09.2017.

Danas početak pregovora, policajci traže veće plaće i putne troškove ::::::::::::::::::::::::::: Za što???????? ________ Poslana slika sindikatu i novinama kako se nezakonito parkiraju na vatrogasnom pristupu bolnici, a ovaj na slici odgovara da to nije problem policije. _______ Parkiraju na pješakom nogostupu, a nisu uključeni službeni svjetlosni signali, parkiraju na biciklističkoj stazi, a nisu uključeni službeni svjetlosni signali _______ Naganjaju pješake, stavljaju im "lisice" na ruke, a kriminalci vode politiku i pljačkaju Hrvatsku. ________ Umjesto da "gradonačenik" završi u zatvoru, policajac koji ga je uhvatio u bjegu s mjesta nesreće i ustanovio da je "gradonačelnik" pijna, policajac dobije otkaz, a "gradonačelnik" se ruga urbi et orbi kako je ispirao usta vodicom ________ I sindikat policije nije na to ragirao _____ sramote zakon i odoru policije, a žele više novaca za takvo ponašanje.

BU
burza
09:46 07.09.2017.

Plicija trazi vece place profesoru ucitelji doktori a obican radnik siromak radi za 3 000 tisuce kuna isuti i radi za sve njih

DU
Deleted user
08:04 07.09.2017.

Hrvatska je policijska drzava, ima duplo vise policqjaca, po glavi stanovnika, od npr njemaćke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije