Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Optužnica protiv Lovrić Merzel nije potvrđena, izdvojen iskaz Željka Žužića

Osim Marine Lovrić-Merzel, optuženo je još pet osoba te jedno trgovačko društvo, a terete se za niz koruptivnih djela
09. srpnja 2015. u 14:32 36 komentara 3718 prikaza
Marina Lovrić Merzel
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Marina Lovrić-Merzel bivša sisačko-moslavačka županica jutros je došla na zagrebački Županijski sud gdje je održano optužno vijeće na kojem se trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice koju je USKOK podigao protiv nje i još šest osoba.

Optužno vijeće prihvatilo je zahtjev obrane te je iz spisa izdvojilo iskaz Željka Žužića, koji je on dao dok je bio svjedok, no u spisu je ostao njegov iskaz kojeg je dao kao optuženik. Obzirom na to, USKOK kaže da se na odluku Optuženog vijeća neće žaliti.

Za razliku od njih, obrane optuženika najavile su žalbu na odluku Optužnog vijeća jer im je odbijen zahtjev za izdvajanjem nekih drugih dokaza koje oni smatraju nezakonitim. Zbog svega toga, optužnica protiv Marine Lovrić Merzel i ostalih nije potvrđena jer o najavljenim žalbama na odluku Optužnog vijeća prvo treba odlučiti Vrhovni sud.

Branitelji Marine Lovrić-Merzel kazali su da se optužnica ne može temeljiti samo na iskazu čovjeka koji tvrdi da je nekome nešto dao. Iako izrijekom nisu spominjali ta se primjedba odnosi na Željka Žužića koji je tijekom istrage kazao da je Lovrić-Merzel dao mito kako bi tvrtka u kojoj je bio prikriveni vlasnik pobijedila na natječaju i dobila 50% udjela u Cestama Sisak.

- Bit će zanimljivo vidjeti u ime koga i za koga će se državno odvjetništvo nagađati s osobom koja je državi navodno dužna 350 milijuna kuna. Bit će ovo zanimljiv postupak - Marina Lovrić Merzel po izlasku iz suda.

>>Od 21 savjetnika Marine Lovrić-Merzel Županija traži gotovo 5,9 milijuna kuna

>>Lovrić Merzel: Borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja