Naslovnica Vijesti Crna kronika

Utrka s vremenom za optužnicu protiv Smiljane Srnec

Sutkinja istrage sredinom ožujka produljila joj je istražni zatvor za tri mjeseca, do 16. svibnja, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela
15. svibnja 2019. u 18:49 14 komentara 5602 prikaza
Smiljana Srnec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/14

Smiljani Srnec (45) istražni zatvor produljen je za još mjesec dana, odlučila je jučer sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu. Državno odvjetništvo tako ima još dodatnih mjesec dana za pripremu optužnice ili odustajanje od nje ako ne prikupi dovoljno dokaza.

Jasmina Dominić Međimurski horor Ujak jedini progovorio: 'Jasmina je nestala, naljutio sam se jer nitko ništa ne zna'

Razlog za produljenje istražnog zatvora više nije opasnost od utjecaja na svjedoke jer su, kako kaže zamjenik županijskog državnog odvjetnika Darko Galić, svi svjedoci ispitani. Ostaje samo opasnost od počinjenja novog kaznenog djela.

– Istraga još nije dovršena, završit će kad se prikupe dokazi, a onda imamo mjesec dana za podizanje optužnice. Hoće li mjesec dana biti dovoljno, vidjet ćemo. Nastojat ćemo u tom roku završiti istragu, a ako ne uspijemo, postoji mogućnost produljenja istražnog zatvora – rekao nam je Galić.

Službene zabilješke o obavljenim obavijesnim razgovorima ostaju u spisu predmeta do podizanja optužnice, odlučeno je još u ožujku. Članovi njezine obitelji iskoristili su zakonsko pravo da ne svjedoče. Kako neslužbeno doznajemo, u policiji vjeruju da je prikupljeno dovoljno dokaza.

Jasmina Dominić, Josip Rođak i Chiara Pašić Ubojstva najbližih Obitelj gubi svoje osnovne funkcije, dom je postao najopasnije mjesto za život

No u Palovcu, selu u kojem je tijelo pronađeno, sve se češće čuje mišljenje da bi se S. Srnec mogla izvući zbog nedostatka dokaza, tim više što članovi obitelji odbijaju svjedočiti, a i zbog proteka 19 godina od Jasminina nestanka. Nije do kraja razjašnjeno je li još netko iz obitelji znao za leš u zamrzivaču.

Suprug Ivica Srnec ne želi ništa komentirati. Nakon Smiljanina uhićenja u veljači rekao nam je da nije znao za leš i da ne vjeruje da je supruga ubila svoju sestru. U kući u Palovcu žive i Smiljanine tri kćeri te zaručnik najstarije kćeri, a navodno i Smiljanina majka Katarina koja se vratila iz Njemačke.

– Nema je trenutačno doma, nazovite u petak – rečeno nam je kad smo nazvali telefonski broj Srnecovih i upitali možemo li dobiti Katarinu. Glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic također ističe da više ne postoji opasnost od Smiljanina utjecaja na svjedoke.

Smiljana Srnec dolazi na ispitivanje Kratkotrajni izlasci Iz zatvora u banku, na vjenčanje i na krstitke

– Sutkinja istrage ocijenila je da je mjesec dana dovoljno da Državno odvjetništvo provede dokazne radnje i donese odluku hoće li podići optužnicu ili ne – rekao je. Budući da je istraga tajna, ne može reći jesu li članovi obitelji svjedočili, kao ni to je li Srnec doista priznala ubojstvo pred policajcima na dan kad je pronađeno tijelo.

Podsjetimo, S. Srnec uhićena je 16. veljače ove godine kad je u obiteljskoj kući u Palovcu u škrinji pronađeno tijelo njezine sestre Jasmine, nestanak koje je službeno prijavljen 2005. godine, no trag joj se izgubio još 2000. godine. Sud će danas saslušati prijedloge Državnog odvjetništva i branitelja S. Srnec po službenog dužnosti te donijeti odluku. Istražni zatvor joj se može i produljiti a da DORH još ne podigne optužnicu.

Pogledajte video pretresa u kući:

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • oLo:

  Pa cijela obitelj je znala za to, nemoguće da nikad nitko nije otvorio zamrzivač.

 • Avatar Dumen
  Dumen:

  Obitelj i dalje koristi tu škrinju ?

 • dr dragon:

  Pustite je ionako otišlo sve u zastaru. Dobar prijedlog za buduce ubojice gdje,kako i koliko dugo držati u škrinji ubijenog,zastara ide nakon 18 godina kao i ovaj slučaj