Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Na Sljemenu pada snijeg, oglašen meteoalarm za cijelu zemlju

Snijeg na Sljemenu
Foto: Screenshot Live Cam Croatia
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.03.2019.
u 11:20

Temperatura zraka u Dalmaciji bit će između 13 i 17 Celzijevih stupnjeva. U ostalim predjelima u prvom dijelu dana temperatura zraka većinom će se kretati od 9 do 15, a poslijepodne i navečer osjetno će zahladnjeti

Sa zapada jače naoblačenje s kišom, a na sjevernom Jadranu past će ponegdje obilnije oborine s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Jučer je u Zagrebu bilo jako toplo, a danas potpuno drukčija slika – jutros je padala kiša, a na Sljemenu je pao čak i snijeg:

Za cijelu Hrvatsku upaljen je meteoalarm, većinom žuti. Za područje Velebitskog kanala na snazi je najjači, crveni meteoalarm.

DHMZ je najavio da će od sredine dana u gorju mjestimice biti snijeg, ponegdje uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jako jugo, na sjevernom dijelu poslijepodne u okretanju na jaku i olujnu buru.

Temperatura zraka u Dalmaciji bit će između 13 i 17 Celzijevih stupnjeva. U ostalim predjelima u prvom dijelu dana temperatura zraka većinom će se kretati od 9 do 15, a poslijepodne i navečer osjetno će zahladnjeti.

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Smanjena je vidljivost na autocesti A6 Rijeka–Zagreb između vijadukta Bukovo i čvora Vrata.

Nema dužih čekanja na prijelaz državne granice.

Od 18. ožujka do 30. lipnja zbog radova na mostu preko Mure bit će zatvoren GP Goričan na državnoj cesti. Promet se preusmjerava na GP Goričan II. na autocesti.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pogledajte video nevremena u Dubrovniku:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
12:52 18.03.2019.

ah te klimatske promjene, na kraju zime pada snijeg, ovo je već nemoguće izdržati! kad će se vratiti ona stara dobra vremena, kad si znao koji dan u mjesecu će pasti kiša, kad će vjetar zapuhati, kad će biti oblačno, kad će hladni val doći, kad će biti par dana jako vruće.. fali mi to, a nemam neke godine.... čuo sam danas razgovor dva starca, da su čuli da na sjevernom polu jučer nije padao snijeg, i nisu k sebi mogli doći... znate li vi u kojem smo mi stanju kad nam je jedan od većih problema u životu, tj. glavi, vrijeme? ono kad s nikim nemaš ni jednu zajedničku temu, onda počneš komentirati vrijeme. to smo mi. badel bap.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije