Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENLJIVO VRIJEME

Vakula objasnio zašto se magla toliko zadržala pa najavio nove promjene

Ilustracija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
09.12.2019.
u 09:47

Nakon juga i jugozapadnjaka u ponedjeljak, u utorak i srijedu probleme u prometu na Jadranu stvarat će jaka i olujna bura, a u četvrtak te posebice petak – opet jugo.

Novi tjedan razočarat će željne stabilnog vremena, a razveseliti one koji vole promjenljivo i raznoliko vrijeme. Kiše će gotovo posvuda biti u većinom najtoplijem ponedjeljku i utorku te ponovno kad dođu hladniji četvrtak i petak, stoji u prognozi Zorana Vakule za HRT.

Vakula je objasnio i zašto se zadržala magla.

– Unatoč nadama i mnogobrojnim prognozama, i nedjelja je donijela razočaranje svima željnima pogleda na vedro nebo u većini nizina sjeverne Hrvatske, gdje sunčani sati nisu zabilježeni gdjegod već peti dan u nizu. Naravno, i optimističnijim prognostičarima, među kojima sam i sâm. Razlog je nedostatak južnog i jugozapadnog vjetra, koji je puhao u gorju, ali samo ponegdje i u nižem području, primjerice u Varaždinu, gdje je najviša temperatura zraka bila 7 °C – najviša u dosadašnjem prosincu – stoji u prognozi.

Snijega će biti od ponedjeljka navečer do utorka ujutro uglavnom u gorju, a tijekom noći s četvrtka na petak moguće je i u nekim nizinama, većinom u središnjoj Hrvatskoj. 

Nakon juga i jugozapadnjaka u ponedjeljak, u utorak i srijedu probleme će u prometu na Jadranu stvarati jaka i olujna bura, a u četvrtak te posebice petak – opet jugo.

– U ponedjeljak će promjena vremena najkasnije stići u istočnu Hrvatsku, pa će ujutro još mjestimice biti magle, a danju su moguća sunčana razdoblja. Kiše će u zapadnoj Slavoniji biti poslijepodne, a u noći i drugdje. Bit će toplije nego u nedjelju, uz poslijepodnevnu temperaturu između 7 i 11 °C.

U središnjoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura između 2 i 4°C, a najviša dnevna od 8 do 10°C – kazala je Dunja Plačko-Vršnak u prognozi za HRT i dodala da će od četvrtka biti postupno hladnije.

Pogledajte i video: Snježna idila na Plitvicama

Ilustracija
1/11

 

Komentara 4

SO
sokodnaranče
10:17 09.12.2019.

Malo ste dosadni sa Vakulom. Na VLu čitam samo o iseljavanju i o vakuli..

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
12:22 09.12.2019.

Vakula je reko....pa poreko

MO
modovisisajteMaraschino
10:24 09.12.2019.

Vakula tko ti čuva ženu dok ti o vremenu pričaš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije