Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trebat će i kišobrani

Nakon hladnoće, stiže promjena. Vakula: Toplije jakne bit će suvišne

vrijeme
Foto: PIXSELL
1/5
05.12.2019.
u 09:55

Na Jadranu od petka promjenljivo oblačno, uz čestu kišu, gdjekad i obilniju, najprije na južnom dijelu, od vikenda i na sjevernom

Danas će još biti hladno i maglovito, no već u petak malo manje hladno, a za vikend će toplije jakne mnogima biti suvišne, pogotovo onima na Jadranu. No, njima, kao onima koji će biti u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, te u gorskoj Hrvatskoj - trebat će kišobrani jer će biti povremene mjestimične kiše. U ponedjeljak će pak kišovito vjerojatno biti diljem Hrvatske, a u najvišem su gorju moguće i pahulje, piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Ovako niska temperatura zraka u većini Hrvatske nije bila još od zime, kaže Vakula. Jutarnja ponegdje od veljače, kao primjerice u Pazinu, Rijeci i Splitu, a poslijepodnevna još i kasnije - u Zagrebu i Osijeku još od 25. siječnja. "Minusa" je bilo i bit će gotovo diljem kopnenog područja, pa i ponegdje uz more, posebice pri tlu.

U petak će tako još jutro na kopnu biti relativno hladno, često i maglovito, zatim ponovno toplije, za vikend i vjetrovitije, uglavnom u subotu još uz maglu u sjevernijim krajevima. Oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu već od petka će biti u područjima bliže Jadranu, a u ponedjeljak vjerojatno diljem unutrašnjosti, pri čemu u najvišem gorju ponovno može pasti i malo snijega.

Na Jadranu od petka promjenljivo oblačno, uz čestu kišu, gdjekad i obilniju, najprije na južnom dijelu, od vikenda i na sjevernom. Uz prevladavajuće jugo i jugozapadni vjetar, prolazno i sjeverozapadni, temperatura zraka bit će u porastu pa će već jutro mjestimice biti toplije od ponekog poslijepodneva prošlih dana.

Video: Kako montirati lance za snijeg

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije