Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDAN ČLAN-JEDAN GLAS

Danas Glavni odbor odlučuje o izborima u SDP-u: Dio vodstva mijenjao bi izborni sistem

Zagreb: Održan glavni odbor SDP-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
18.07.2020.
u 06:00

Odluka o zamjenama je na Komadini, a kako se neslužbeno čuje, najizglednija zamjena za Matića za sada je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Kada će se točno održati izbori u SDP-u i na koji će način biti provedeni, odlučit će se danas na sjednici Glavnog odbora te stranke. Kako je ranije kazao v. d. predsjednika SDP-a Zlatko Komadina, najizgledniji datum je 26. rujna, što bi trebao biti prijedlog vodstva Glavnom odboru.

Mnogo zanimljivije pitanje, oko kojega postoji niz prijepora u stranci, jest na koji bi se način izbori za vodstvo i članove Glavnog odbora trebali održati. Naime, prema Statutu SDP-a, svi se ti izbori moraju provesti po načelu jedan član – jedan glas, kako se uostalom bira i sami predsjednik stanke, a uz to je stranka izglasala i zip model (potpunu ravnopravnost spolova na listama), a što bi mnogi danas najradije promijenili.

Pitanje koje je i dalje bez odgovora jest ono hoće li Peđa Grbin imati protukandidata u stranci na izborima za novog šefa ili ga se već sada može proglasiti pobjednikom. A otvorenih pitanja ima i oko funkcioniranja stranke u Saboru. Do srijede, kada se očekuje konstituirajuća sjednica Sabora, trebalo bi se odlučiti i tko će biti potpredsjednik Sabora iz redova SDP-a, tko će voditi Klub zastupnika SDP-a, ali i koga bi stranka u Sabor trebala poslati kao zamjene za SDP-ove župane kao i za europarlamentarca Predraga Matića.

Odluka o zamjenama je na Komadini, a kako se neslužbeno čuje, najizglednija zamjena za Matića za sada je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

 

 

Komentara 8

Učenik
11:29 18.07.2020.

Učite od Beljaka kako se vodi stranka......

B2
bokida 2
10:07 18.07.2020.

Zar nemate ljudima pisati o nekim važnim stvarima a ne već tjedan dana slušamo,gledamo i čitamo o hrpi neradnika frustriranih šta netko nije za njih glasao.

KL
klo11
17:30 18.07.2020.

i šta je donešeno na Centralnom Komitetu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije