Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Siniša Glavašević

Dan kada stiže časopis Radost učenicima je uvijek poseban

Osnovnoškolci najviše vole čitati o životinjama, sviđaju im se posteri u Radosti...
Foto: Branimir Bradarić
15.05.2018.
u 08:27

Radost je dobra i što kod djece pospješuje želju za čitanjem i u isto vrijeme ih odvaja od mobitela, tableta i laptopa – kaže učiteljica

Učenicima nižih razreda OŠ Siniša Glavašević iz Vukovara, među inima, Večernji je list, u suradnji s Adrisom, osigurao da tijekom cijele školske godine dobivaju besplatne primjerke dječjeg časopisa Radost. Dan kada im dolazi Radost uvijek je poseban. Tada je redovito jedan školski sat rezerviran da mališani prelistaju časopis i upoznaju se s novim tekstovima, temama, fotografijama, posterima, križaljkama, zadacima…  

Od prve do zadnje stranice

– Volim čitati Radost. Sviđa mi se. Najviše volim čitati tekstove o životinjama Volim i križaljke, a i postere čuvam u stanu. Imam sve primjerke pa ponekad, kada mi je dosadno, prelistam ih opet – kaže nam Dino Binec Dedić učenik prvog razreda OŠ Siniša Glavašević.

I njegovi školski prijatelji rado čitaju Radost. Neki vole postere, drugi, tekstove o životinjama, treći, križaljke dok neki svaki primjerak čitaju od prve do zadnje stranice. Tako rade i blizanci Laura i Leo Baranj koji pak ne skrivaju kako imaju i neke omiljene stvari.

– Pročitam sve pa se uvijek može nešto novo naučiti. Sviđaju mi se i posteri – kaže Laura.

Njezin brat blizanac, s kojim sjedi i u školskoj klupi, ne krije kako najviše voli aute i nogomet, ali i da u Radosti najviše voli rješavati zadatke.

U isto vrijeme njihov školski prijatelje Ivan Leon Jakab kada prelista novi broj Radosti uvijek se prvo vraća na tekstove o životinjama.

– Volim čitati o životinjama. Čuvam i postere koje dobijemo. Kada stignem, uzmem i one stare brojeve časopisa pa ga listam i čitam što mi se sviđa – kaže Leon. Njihova učiteljica Nada Ivanišević kaže kako je jako dobro što svi učenici dobivaju svoj primjerak Radosti koju stoga mogu koristiti i kao alternativni udžbenik.

Koriste ga i za priredbu

– U ime učenika zahvaljujem svima koji su im omogućili da dobivaju Radost. Taj dan kada časopis dobivaju za djecu je uvijek poseban i veseo. Nose je kući, ali onda i po dogovoru donose kada trebamo nešto napraviti iz časopisa. Ima tu lijepih priča, tekstova, križaljki, a dobro je što Radost prati i naš školski program – kaže Ivanišević.

Učenici ovoga razreda OŠ Siniše Glavaševića najnoviji broj Radosti koristit će i za potrebe pripreme ovogodišnje završne školske priredbe. Naime, mališani upravo recitaciju „Koga volim najviše“ uvježbavaju za svoju priredbu s kojom će obilježiti završetak prve godine školovanja.

–Radost je dobra i što kod djece pospješuje želju za čitanjem i u isto vrijeme ih odvaja od mobitela, tableta i laptopa. Svakako da mogu puno naučiti i to je jako važno, zaključila je Ivanišević.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
08:43 15.05.2018.

Baš sam radosna! Ajde da je nešto vrijedno iz prošlih vremena opstalo! I moja generacija je čitala Radost! :)

KO
kold
13:10 01.06.2018.

Odlično i Vesela sveska je nekad bila dobra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije