Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovačka proslava

Dan HLS-a: Najviše lovačko odlikovanje dobila i ministrica

Foto: M. Matijević/Lovački vjesnik
1/17
09.12.2022.
u 16:46

Na sutrašnji dan prije točno 97 godina, točnije 10. prosinca 1925. godine, u maloj vijećnici Sabora osnovan je Savez lovačkih društava za Hrvatsku i Slavoniju, danas Hrvatski lovački savez (HLS)

Na sutrašnji dan prije točno 97 godina, točnije 10. prosinca 1925. godine, u maloj vijećnici Sabora osnovan je Savez lovačkih društava za Hrvatsku i Slavoniju, danas Hrvatski lovački savez (HLS). Taj se datum među lovcima svake godine slavi kao Dan HLS-a, a tim povodom jutros su se okupili lovci iz cijele Hrvatske u hotelu "Vila Garić" u Podgariću na svečanoj sjednici. Tom prigodom 25-ero najzaslužnijih lovaca i podupiratelja lova u prošloj godini dobilo je i Zlatna lovačka odlikovanja Svetog Huberta, najviša odlikovanja HLS-a, a uručio ih je predsjednik HLS-a Ivica Budor. Među odlikovanima bili su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je ujedno bila i izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te biskup požeški Antun Škvorčević.

Foto: M. Matijević/Lovački vjesnik

Dosad je kroz godine podijeljeno 250 odlikovanja, a uz lovce, na svečanosti su bili i načelnik Općine Berek Mato Tonković, pod čiji teritorij spada Podgarić, župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić, novoimenovani predsjednik uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić, bio je tamo kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i zastupnik Stipan Šašlin, ujedno i član saborskog Odbora za poljoprivredu, ravnateljica Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije pri Ministarstvu poljoprivrede Renata Ojurović, načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, Đurđa Adlešič... Himnu su otpjevali članovi KUD-a Prijatelji "Berek" koji njeguju kulturnu tradiciju moslavačkog kraja. Podgarić i vila Garić inače su jedan od HLS-ovih centara za edukaciju, a planiraju, kako je rekao Budor, tamo pokrenuti i školu u prirodi za djecu.

- Organizirat ćemo jednodnevne izlete za sve školske uzraste, ali i klasičnu školu u prirodi u trajanju od pet dana, osmišljenu prema programu Ministarstva znanosti i obrazovanja. U krugu hotela tijekom ljeta bit će i lovački kampovi za uzraste od 10 do 14 godina u sklopu kojih će se educirati o životinjskim vrstama, bit će i gastro-radionica, tematskih radionica pisanja, fotolov, učit će o kinologiji... Uz vilu je i jezero, u blizini je i stara utvrda Garić-grad, ima niz planinarskih te šetačkih staza, kraj obiluje mogućnostima za dodatni sadržaj - kaže Budor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije