Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Damiru Vanđeliću mjesto šefa Nadzornog odbora Ine

Skupština Ine sazvana je za 9. lipnja, a na kojoj će se predložiti opoziv sadašnja tri člana Nadzornog odbora Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, koje je postavila prošla vlada 2012. godine.
26. svibnja 2016. u 17:08 3 komentara 1485 prikaza
Vanđelić
Pogledajte galeriju 1/2

Damir Vanđelić, investicijski direktor u Adrisu, a koji se je ujedno i na prethodnim izborima spominjao kao mogući premijer, ulazi na čelnu poziciju u Nadzorni odbor Ine, a s njim i članovi -  predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović koji je blizak HDZ-u i odvjetnik Dario Čehić, blizak Mostu. 

Skupština Ine sazvana je za 9. lipnja, a na kojoj će se predložiti opoziv sadašnja tri člana Nadzornog odbora Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, koje je postavila prošla vlada 2012. godine. Ministarstvo gospodarstva dalo je prijedlog za nova tri člana. Predloženi članovi NO ne mogu javno istupiti, jer ih je predložila Vlada koja će im, kažu, i dati smjernice za rad. Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi pripadaju tri mjesta i koja predlaže predsjednika, pet članova bira MOL, a jedno mjesto namijenjeno je predstavniku radnika, koje trenutačno pripada Jasni Pipunić.

>> Karamarka od većih muka s Inom spasio Cvitanov tajming

S mađarske strane u Nadzornom odboru su György Mosonyi, koji je i potpredsjednik, Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horváth, József Molnár i Oszkár Világi. Inače MOL u Ini ima  49,08 posto dionica, a RH 44,84 posto dionica, a među dva suvlasnika stoji još niz otvorenih pitanja, te dvije arbitraže. O otvorenim pitanjima razilaze se i HDZ i Most, pa je tako HDZ bio skloniji odustajanju od arbitraže, što Most nikako ne podržva.

Iako je bilo očekivano da će nova Vlada postaviti novi Nadzorni odbor, jasno je da i novi članovi ne mogu napravit ništa bez dogovora dva najveća dioničara. Kako nam kaže jedan od smijenjenih  članova, i 'oni su bili maksimalno konstruktivni ali kad god nesto nije odgovaralo Molu, bili smo preglasani. Jednostavno odnosi snaga u NO su takvi. ' Zato, bez obzira na članove NO, Vlada i Mol su ti koji se trebaju dogovoriti oko strateških ciljeva neovisno o sudskim i arbitražnim procesima jer oni mogu trajati dugo, a Ina nema vremena za gubiti.

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • barbarakepec:

    Samo nam treba još jedan kvazipremijer kao Oreskovic. Nisu ga uspjeli stavit na poziciju premijera pa ce sad opet doc na celo strateski bitne ine. odlicno. Vandelica za premijera.

  • biatch45:

    Nitko se nije pitao što je sve bilo sa Milanovićevim prijateljem Petrovićem koji humanitarno pere lovu i prodaje ispite na pravnom fakultetu...fala bogu pa ga makli

  • kritičar_2:

    Šta će Luka Burilović nadzirati?Pa on nije sposoban ni samog sebe nadzirati.Kupio diplomu VSS u B.Luci,a jedini poslovni"uspjeh"je ,kao direktor županjske šećerane,sve učinio da je upropasti,prodajom ratnom tajkunu Zadri iz Virovitice.