Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubio je 2009.

Damiru Kosmaču 13 godina zatvora za ubojstvo supruge Ivane

privođenje darka kosmača (1)
Foto: Goran jakuš/PIXSELL
1/3
10.06.2010.
u 11:58

Majka ubijene Ivane nije imala snage doći na izricanje presude, ali zato je majčin suprug komentirao da ne može vjerovati da je kazna tako mala, iako su svjesni da je najveća moguća kazna 15 godina.

VELIKA GORICA - Damir Kosmač (45) nepravomoćno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva supruge Ivane (31) 29. studenoga prošle godine, a do pravomoćnosti presude ostat će u pritvoru te će mu u zatvorsku kaznu biti uračunato i vrijeme u pritvoru od 2. prosinca 2009. godine.

Nakon svađe u dnevnom boravku njihove kuće u Brdovcu nekoliko je puta njezinom glavom udario u pod i ubio je. Iako je njegov branitelj ponavljao da je Kosmač počinio ubojstvo iz nehaja, odnosno na mah, Sudsko vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici, pod predsjedanjem sutkinje Jadranke Kos, zaključilo je da bacanje Ivanina tijela u Savu, čišćenje dnevnog boravka od krvi te laganje da je nestala pokazuje da ju je imao namjeru ubiti.

>>Ženu zatukao golim rukama dok su djeca bila u drugoj sobi

– Iako je vaša ubrojivost bila umanjena i vještačenjem je utvrđen opsesivno-narcistički poremećaj ličnosti te da ranije niste bili osuđivani, ovo vijeće vam ne može, zbog moralne dvojbe, odrediti manju kaznu od ove, a kaznom smo pokušali barem malo ublažiti bol majci ubijene Ivane kada se ne može najprimjerenije vratiti film unatrag niti ona ima mogućnost pokopati svoju kćer – objasnila je sutkinja Kos.

Majka ubijene Ivane nije imala snage doći na samu presudu, a njezin suprug, Ivanin očuh, komentirao je kako je presuda Damiru sramotno mala, iako je svjestan kako je najveća moguća kazna 15 godina.

Komentara 6

BA
Bandit
21:26 10.06.2010.

Mislim da je ovo sramota za Hrvatsku ,zakon se mora MJENJATI pod hitno. Zar je moguce da ljudi za koje smo glasali nisu svjesni da taj zakon nije dobar... DOLEEEEEEEEEEE VLADAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

MM
Mladen Miletić
22:58 10.06.2010.

Kalinića se inače u Srbiji, traži osim za sudjelovanje u likvidaciji Đinđića, za što je pravomoćno osuđen na 35 godina ... Đinđič je skup, dok je Hrvatski život jeftin i glup !

DH
dhod
21:45 10.06.2010.

Uvesti smrtnu kaznu pod hitno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije