Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznao: Ni šesti dan nije nađeno tijelo Ivane Kosmač (31) iz Zaprešića

Ženu zatukao golim rukama dok su djeca bila u drugoj sobi

kosmač
04.12.2009.
u 11:01

Nakon što je Ivana K. nestala, mještani Brdovca bili su sumnjičavi zato što, kako nam je rekla jedna mještanka, “nema šanse da bi ona ostavila svoju djecu”.

Damir Kosmač (44) iz Brdovca kraj Zaprešića priznao je ubojstvo supruge Ivane Kosmač (31). Kako se ispostavilo tijekom policijske istrage, Kosmač je suprugu zatukao rukama i nogama u dnevnom boravku u nedjelju oko 2 sata, omotao njezino tijelo u deku, a potom ga odvezao do Save i bacio u rijeku.

Zatim se vratio u kuću i obrisao tragove krvi kako bi prikrio svoj zločin. Odjeću koju je nosio stavio je u plastičnu vrećicu i bacio u Savu.

Tvrdio i da se ubila
Navečer je priveden je istražnom sucu Županijskog suda zbog ubojstva. Određeno mu je zadržavanje zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog teških okolnosti djela. Kako doznajemo, u policiji je nekoliko puta mijenjao iskaz. Prvi put je tvrdio da ga je supruga napustila, uzela ključeve od crvenog yuga te se odvezla u nepoznato ostavivši njega i djecu. Potom je tvrdio kako su oboje kanili počiniti samoubojstvo te da se ona bacila u Savu, ali on je odustao. Na kraju je priznao detalje ubojstva.

Automobil kojim ju je dovezao do skele na prijelazu Medsave policija je, po dojavi skelara, sljedeće jutro pronašla i odmah su potražili vlasnika. Tada se klupko počelo odmotavati. Sada se pokazalo da je automobil ostavio uz rijeku jer ga nije mogao upaliti pa se vratio kući pješice.

Tragovi krvi u autu
Prijateljima, susjedima, poznanicima pa ni policiji nije bilo jasno što se dogodilo s Ivanom, no u automobilu su pronađeni tragovi krvi, što je upućivalo na to da bi se moglo raditi o kaznenom djelu. Kosmač do sada u policiji nije kazneno ni prekršajno evidentiran niti je policija ikad dolazila u njihov doma. Imaju zajedničko dijete i svaki od njih po jedno iz prijašnjih brakova.

Srećom, djeca nisu svjedočila brutalnom ubojstvu iako su tada bili u kući. Promatrali su svoje roditelje kako se svađaju, a kad je Kosmač nasrnuo na suprugu, pobjegli su u svoje sobe i iza zatvorenih vrata osluškivali što se događa.

Tijelo Ivane Kosmač policija ni jučer nije uspjela pronaći, a potraga se proširila i na ostale županije te na susjedne zemlje nizvodno od Zagreba.

Ključne riječi

Komentara 34

IB
Ivana Brkić Ćubela
11:30 04.12.2009.

Ubio ženu, dete, komšiju pa sebi presudio Kreten bolesni! Ovakve vesti cujemo 6 puta na dan u Srbiji Bolje da je išao unatrag, prvo sebe pa ostale!

Avatar korisnica
korisnica
11:39 04.12.2009.

Strašno. Za ovakve bi trebala postojati najveća moguća max kazna!

BE
beeroslaw
09:20 06.12.2009.

Država bi se još ozbiljnije i strožije trebala posvetiti problemu nasilja u obitelji, ustrajati na kažnjavanju nasilnika, koji u ovom slučaju završavaju strašnim ubojstvom i prikrivanjem dokaza kao iz nekakvog horror filma, ne usudim se ni pomisliti što su uu tim trenucima proživljavala djeca koja su u sobi na katu slušala sve to.... usput postoji više tipova nasilja, psihološko, tjelesno, financijsko.... treba se sa svim vrstama nasilja pozabaviti a ne okretati glavu i gurati slućajeve poid tepih.... sjetite se pomilovane Magaš, koja je hladnokrvno s leđa zaklala muža, pa poslije pomilovana ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije