Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Damir Vuković osuđen na 15 godina ubog ubojstva svoje majke

Dužan je i platiti troškove sudskog postupka od gotovo 25.000 kuna.
10. listopada 2011. u 14:07 3 komentara 73 prikaza
damir vukovic
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL

Na županijskom sudu u Splitu Damir Vuković osuđen je na 15 godina zatvora ubog ubojstva svoje majke Ane. Dužan je platiti i troškove sudskog postupka od gotovo 25.000 kuna. Prema obrazloženju koje je izrekao sudac Marko Pribislavić, nedvojbeno je utvrđeno da je Damir Vuković 26. siječnja 2010. u kupaonici ubio svoju majku Anu.

Najvažnije je što su pronađeni tragovi GSR čestica na osuđenikovoj jakni i na vesti njegove pokojne majke, a one dokazuju da je majku ubio iz vatrenog oružja. Sud nije prihvatio navode obrane da čestice pronađene na Damirovoj jakni potječu sa sprovoda njegova prijatelja vojnika jer tamo nije mogao biti bliže od 15 metara od mjesta gdje se ispaljuju počasni plotuni.

Utvrđeno je da je Vuković ubrojiv i da nema psihičkih tegoba, a kao otegotna okolnost naveden je način počinjenja ubojstva i bliskost srodnika, odnosno činjenica da je riječ o njegovoj majci.

Inače, Damir je prije ubojstva s majkom bio sklopio ugovor o uzdržavanju.

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • Avatar BEBEK 2
  BEBEK 2:

  15 godina za smisljeno ubistvo bilo kog je premalo, a kamo li kad se radi o ubistvu onog ko nam je podario zivot. Ak vec nema smrtne kazne, trebalo bi bar zakonom omoguciti dozivotnu, narocito za ovakve stvari .

 • mparac3:

  \"Svi smo mi ljudi i svi mi grijesimo, a ona je i tako bila stara i bolesna.\", rece slicnom prlikom sudac (hrvatski, dakako), te oslobodi osumnjicenika.....

 • mparac3:

  U nekima se hrvatskim zupanijama ubojstvo unutar obitelji tolerira i drzi unutarnjim stvarima iste (u koje se drzavne institucije ne zele mjesati), dok se u drugim zupanijama to istrazuje i sankcionira. Cemu tolike razlike?....