Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javno pismo zoranu milanoviću
Povratak na članak

Damir Kos o izboru predsjednika Vrhovnog suda: 'Ne, hvala, ne želim sudjelovati u toj kupelji punoj blata'

Svojim izjavama napravili ste sve da postupak izbora za izuzetno važno i časno mjesto predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske pretvorite u blatnu kaljužu, poručio je Kos Milanoviću

Komentari 30

Avatar Kikaš
Kikaš
13:38 30.07.2021.

Opet nam se prodaje igrokaz čudnovate ptice KOS - "Svakako valja spomenuti da je sudac Kos suprug Jadranke Kos koja je predsjedala Vijećem Županijskog suda u Velikoj Gorici koje je pak zbog zastare odbilo izručiti Zdravka Mustača. Kos je također predsjedao vijećem koje jee oslobodilo Vinka Sindičića, ključnog svjedoka u slučaju Perković, optužbe za ubojstvo Brune Bušića."

VL
Avatar raco
raco
15:13 30.07.2021.

svi suci bi nakon određenog broja godina trebali ići na reizbor, znači na mandatu. Ovaj Kos je zadnjih 25 godina sudac vrhovnog suda. I kaj je napravio? Zašto postupci odlaze u zastaru, zašto se neki vuku po 20-30 godina, mislim da je to veći problem od toga da li će predsjednik predložiti svog kandidata.

VL
MR
Mrtveduše
14:32 30.07.2021.

I nemoj, ko o čemu kurva o poštenje.

VL
IM
imamohrvatsku
13:29 30.07.2021.

Koliko je funkcija predsjednika VS-a u Hrvatskoj "časna" pokazat će istraga o braći Mamić. Ovako kao Kos može govoriti samo netko tko je potpuno odvojen od stvarnosti, svesno ili nesvjesno. O njegovim referencama ne želim raspravljati.

VL
TA
Tango6
14:58 30.07.2021.

Nije milanovic napravil kaljuzu od suda negosu svi sudovi i vecina sudaca napravili kaljuzu od svih sudova pa tko ziv vama vise vjeruje vi ste dno dna ove drzave gori od svih krimosa

VL
ZV
Zvjerko15
14:04 30.07.2021.

Ne razumijem kako tako jednostavan članak Ustava ne razumiju (ili ne žele razumjeti) niti suci. Ako članak Ustava kaže da Predsjednik države predlaže kandidata za Predsjednika vrhovnog suda, što je tu onda sporno? Niti jedan naknadni članak ne spominje daa će se postupak definirati zakonom. Prema tome, članak Ustava se primjenjuje izravno. Što tu nije jasno?

VL
SS
simpatican.simpa
13:49 30.07.2021.

Zašto dotični sudac šuti o kriminalu i korupciju na Vrhovnom sudu, a i na ostalim sudovima, mogao je podnijeti prijavu kao dužnosnik i ugledni građanin RH. Zašto njegovi kolege suci šute o njihovom sada već bivšem predsjedniku Vrhovnog suda koji je primio mito od Mamića ili nije ?! Do sada se predsjednik Vrhovnog suda birao ležerno u hodu, nitko nije ni znao kao da se bira predsjednik Vatrogasnog društva Remetinec. Sada kad je prvi put predsjednik Republike malo propitao sad je odmah to kupelj puna blata. Sramota je za sve suce koji šute i štite kriminal i korupciju. Nama treba potpuno novo lice za predsjednika Vrhovnog suda, svi ovi su istrošeni, kontaminirani prikrivanjem, nečinjenjem.

VL
BR
Brankko
12:12 30.07.2021.

Zabava traje, tko o čemu, a sve o kaznenim stvarima. A što sa sucima običnih općinskih sudova koji unutar postupka uopće ne priznaju pravomoćne presude drugih postupaka koji se tiču tih prvih? To je pljuvanje po članku 6. st. 3 Zakona o sudovima. Kada će se nadležne službe pozabaviti takvim slučajevima? I nakon prijava predsjedniku suda koji je nadležan, ništa: objašnjenje -- da je dotični sudac radio po zakonu jer zakon kaže tako i tako. A to što je tvrdnja "radio po zakonu" laž, nema veze. Znam za pet takvih slučajeva, troje različitih ljudi.

VL
GO
gogs
12:58 30.07.2021.

tko je sad ovaj?

VL
BS
@bserver
14:24 30.07.2021.

Kos je ćurliknuo na krivi način! Nije trebao pisati enciklopediju već tri riječi. Može i javno. Iako javnost za njega nikada nije čula. A glede "močvare"? Pa zar IGDJE u RH ima više močvare od pravosuđa? Kos, fulali ste cijeli svemir!

VL
Avatar YUKA1962
YUKA1962
13:29 30.07.2021.

Bravo "Turopoljac!!!

VL
Avatar comparator
comparator
18:12 30.07.2021.

Za mene jedan sudac ne znači nikakvu reformu pa je ovaj cirkus bezvezan kao i sva ova lijena i pokvarena politička ologarhija koja čeka nešto novca za reformu koju sigurno neće napraviti.

VL
GO
goran2hr
15:18 30.07.2021.

Obzirom da sukob premijera i predsjednika nije ideološke naravi (tu su isti), nego neka osobna netrpeljivost, očekujem kako će se već nekako dogovoriti. Tako da ćemo dobiti novog predsjednika vrhovnog suda, koji će biti lijevi liberal, sa stažom koji je započeo još u SFRJ, a zgodno bi bilo i kada bi bio kakav manjinac. Posljedično, tužbe zbog korupcije odlaziti će u zastaru, branitelji osuđeni, neprijatelji oslobođeni, prakticiranje verbalnog delikta, žalbe povodom izbora - odbijene i tsl.

VL
LI
Lisa
13:12 30.07.2021.

Zašto je tako osjetljiv? Tko želi nađe način, tko ne želi nađe izgovor

VL
Avatar salaso
salaso
12:40 30.07.2021.

Da je samo to pretvorio u kaljužu.....i da je samo on....

VL
Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
12:38 30.07.2021.

Čudno,ovaj tekst nije zaslužio da bude u pretplati?..ali zato tekstovi o uhićenju na sesvetskom sudu u sklopu istrage protiv Bandića i ostalih su u pretplati..što je VL javno glasilo dosadašnjeg pravosuđa??..svima je u interesu da se kaljuža zvana pravosuđe očisti a to ne mogu dosadašnji članovi Ustavnig suda.Točka!!!

VL
DU
Deleted user
13:01 30.07.2021.

nemam pojma tko je ovaj ali simpa je - pitanje je samo ako zna boljke sudstva gdje je dosad. zorule ce naravno na ovo odgovoriti cim pojaca 'alergiju', odgovor ce biti besmislen tocno kako to njegovo biracko tijelo voli i ocekuje. kruha i igara.

VL
MI
mica1111
12:08 30.07.2021.

Najbolji odgovor do sad! Napokon nek netko ovoj prznici rekne Popu pop,a bobu bob! Suci i svi relevantni u pravosudnoj zajednici napokon moraju progovoriti i reći Predsjedniku koliko nisko se je spustio!

VL
AC
accusator
12:40 30.07.2021.

Zar vi, gospodine Kos, mislite da će tvorac "veleumnih zoranizama" shvatiti što mu ovim pismom želite poručiti. Kladim se da će vas vrlo brzo "počastiti ekstatičkim bonusom bistrih umotvorina", da će vas siledžijski pokusati uvući u blato, spustiti na svoj (znate već kakav) nivo i tamo vas dotući "ogromnim iskustvom". Nadam se da vam je sad bar malo žao što ste svoj glas dali "karakteru"

VL
RO
roland
11:57 30.07.2021.

Prije 4-5 mjeseci, kad je Mamić javno raskrinkao one suce sa Županijskog suda u Osijeku, vezano uz njihove ljubavnice, putovanja u Dubaji, i kad je govorio o Đuri Sessi, ja sam napisao da samo sudac Marin Mrčela može biti i da će biti predsjednik Vrhovnog suda RH.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.