Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napustio stranku

Damir Jelić: Više se neću politički aktivirati

Karlovac: Sjednica Stožera civilne zaštite
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
12.02.2021.
u 08:40

U Domovinskom pokretu kažu da nisu s Jelićem razgovarali o tome da im pristupi

Damir Jelić, nekadašnji karlovački gradonačelnik i župan te šef HDZ-ovih organizacija u gradu i županiji, istupio je jučer iz HDZ-a. Podsjetimo, s funkcije župana, a potom i s čelne pozicije u županijskom HDZ-u Jelić se povukao lani zbog, kako je objasnio, zdravstvenih razloga, no njegovi su suradnici istodobno relativizirali ozbiljnost Jelićeva zdravstvenog stanja obrazlažući da je riječ tek o padu imuniteta i umoru dotadašnjeg župana. Bilo je, međutim, jasno kako se on polako odmiče od stranke, a u kuloarima se tumačilo kako se Jelić, koji je bio blizak Tomislavu Karamarku i slovi kao pripadnik konzervativne HDZ-ove struje, ne vidi u novom, Plenkovićevu HDZ-u.

Nagađanja o prelasku

Najava da bi konačno mogao napustiti HDZ u stranačkim je kuloarima ovih dana bila popraćena i nagađanjima da bi se Jelić na lokalnim izborima u svibnju mogao aktivirati mimo HDZ-a. U stranci se moglo čuti da se Jelić sastajao s predstavnicima Domovinskog pokreta, zbog čega se nagađalo da bi, nakon Ivana Penave i Josipa Dabre u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, šanse Škorine stranke na lokalnim izborima mogao podebljati i ovaj istaknuti karlovački HDZ-ovac. Jelić nam je, međutim, opovrgnuo takav scenarij.

– Nemam namjeru sudjelovati u javnom životu, što uključuje političku aktivnost – rekao nam je kratko dojučerašnji HDZ-ovac na pitanje zbog čega je istupio iz stranke, namjerava li se kandidirati na svibanjskim lokalnim izborima te je li točno da je razgovarao s drugim strankama. Da s Jelićem nisu razgovarali o zajedničkom izbornom nastupu, kažu i u Domovinskom pokretu, u kojem je završilo više bivših HDZ-ovih članova s karlovačkog područja.

– Damir Jelić nije član Domovinskog pokreta niti imam informaciju da je iskazao želju da nam se priključi ili da je s nekim u stranci o tome razgovarao. Ono što mogu reći jest da smo otvoreni za razgovore sa svima jer svi građani koji žele raditi na razvitku svoje lokalne sredine nama su dobrodošli. Istina je da su nam pristupili bivši članovi nekih drugih stranaka, pa imamo i dosta bivših članova HDZ-a u našim redovima na području županije, ali nitko od njih do sada nije bio na nekim istaknutim funkcijama – kazao je Vlatko Ivka, šef Domovinskog pokreta u Karlovačkoj županiji, koji je i sam nekada bio član HDZ-a, a za Jelićeva gradonačelničkog mandata i direktor gradske tvrtke Inkasator. Ivka ističe da Domovinski pokret popunjava članstvo u čitavoj županiji, kako bi imali svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike općina u svim gradovima i općinama, kao i kandidata za župana.

Ispisao se diskretno

Iako je iz članstva u HDZ-u Jelić istupio u za stranku vrlo nezgodnom trenutku, samo tri mjeseca pred izbore, šefica Županijskog odbora HDZ-a Nada Murganić o njemu je jučer govorila biranim riječima, kao o vrijednom članu koji je stranci dao velik doprinos.

– Odlazak iz članstva motiviran je zatvaranjem jednog životnog razdoblja s obzirom na to da se Jelić namjerava posvetiti obiteljskom životu i svojoj profesiji – kazala nam je Murganić premda je nejasno zbog čega bi članstvo u HDZ-u bez istaknutih funkcija utjecalo na bilo čiji obiteljski život ili karijeru. Murganić ističe i činjenicu da se Jelić iz članstva u HDZ-u ispisao diskretno, bez javnih istupa, no teško da se njegov odlazak iz stranke neće protumačiti kao svojevrsna poruka biračima na karlovačkom području.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 2

DU
Deleted user
10:36 12.02.2021.

Gospodin Jelić se namirio, sada je vrijeme za drugu generaciju parazita na državnom proračunu!

ZU
zutamacka
09:25 12.02.2021.

Da, tocno ste pogodili misli g. Damira Jelica, DOMOVINSKI POKRET je mjesto za takove osobe koje su posvetile svoj zivot da vole i ljube tekovine svoje DOMOVINE HRVATSKE , a ne da budu slugani i ulizice drugih politicki opcija ,kojii gledaju interese svjetskog liberalizma ......i onih nostalgicara sa istoka rijeke Dunava i Drine...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije