Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelnik optužen za silovanje vulgarno opisivao događaj: 'Bila ja napaljena, zavodila je i župnika'

Knežević je imala mogućnost zbog zaštite svoga dostojanstva zatražiti da suđenje bude zatvoreno za javnost, ali to nije učinila već je ranije kazala da time poručuje drugim silovanim ženama da se nemaju čega sramiti
11. veljače 2021. u 17:09 69470 prikaza
Karlovac: Počelo suđenje bivšem načelniku Lasinje Željku Prigorcu za silovanje mještanke
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Načelnik Lasinje Željko Prigorac u četvrtak je u svojoj obrani na karlovačkom Županijskom sudu odbacio optužbe za silovanje i porekao bilo kakav spolni odnos i fizički kontakt sa sumještankom koja ga je prijavila, a presuda bi trebala biti objavljena idućeg tjedna.

NEVOLJE ĆE PROUZROČITI I VJETAR Vakula: 'Najtopliji dio veljače je prošao...' Evo koliko će hladno biti sljedećih dana

Prijavu Snježane Knežević i optužnicu je nazvao “monstruoznim scenarijem koji ga je uništio kao čovjeka”, a pronalazak njegovog DNK u prostotiji DVD-a u kojoj se navodno silovanje dogodilo, na proslavi Velike Gospe, obrazložio je riječima da i inače koriste te prostorije, a tog se dana u toj prostoriji presvlačio nakon nogometnog turnira.

Kao satnik Hrvatske vojske i inače, radio je, kaže, s puno žena i upravo ih štitio kao žene.

Za Snježanu Knežević je rekao da je bila “napaljena”, da je ranije na istoj zabavi zavodila mladog župnika pa je i njega "izazivala" riječima da “krene za njom uz stepenice”, što je on i učinio. No tvrdi kako joj je rekao "da nema seksa, da ga nije ni uzbudila i da je otišao bez ikakvog fizičkog kontakta", a prepričavajući događaj koristio je vulgarne riječi.

Karlovac: Počelo suđenje bivšem načelniku Lasinje Željku Prigorcu za silovanje mještanke | Autor : Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 22.01.2020., Karlovac - Na Zupanijskom sudu u Karlovcu pocelo je sudjenje Zeljku Prigorcu, bivsem nacelniku opcine Lasinja za silovanje mjestanke. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Njegov odvjetnik Gordan Preglej u završnom je govoru za biološke tragove uzete tijekom policijskog očevida, za koje je vještačenjem potvrđeno da je “moguće da se radi o sjemenoj tekućini, a da DNK nesumnjivo pripada osumnjičeniku" rekao da u nalazu također stoji da se ne može sa sigurnošću reći da je biološki trag sjemena tekućina, da može biti neka druga izlučevina okrivljenika.

Ustvrdio je da provedenim dokaznim postupkom apsolutno nije utvrđeno da bi Prigorac počinio kazneno djelo, da su dokazi nepotpuni i nedostatni za donošenje meritorne odluke te da bi, ako ni zbog čega drugog, onda zbog pravnog načela “in dubio pro reo”, kod bilo kakve dvojbe trebalo presuditi u korist okrivljenika. 

Zamjenik ŽDO Željko Brkljačić smatra da je provedenim dokazima utvrđeno da je okrivljenik počinio kazneno djelo za koje ga se tereti, te da je izjava oštećenice konzistentna svim izvedenim dokazima i izjavama svjedoka o onome što se događalo prije i nakon silovanja.

Šibenik: Umirovljenici u redovima čekaju isplatu mirovina SVE SKUPLJE DO VLASTITA NOVCA Banke masovno dižu naknade za podizanje ‘keša’ na šalterima

Za obranu okrivljenika je rekao da je “krajnje neiskrena, sračunata na izbjegavanje kaznene odgovornosti, ali da se iz telekomunikacijskih poruka vidi da se događaj zbio”.

Opunomoćnica Snježane Knežević Ana Gruber rekla je da je iznesena obrana sračunata na “diskreditaciju žrtve u ovom postupku”.

Knežević je imala mogućnost zbog zaštite svoga dostojanstva zatražiti da suđenje bude zatvoreno za javnost, ali to nije učinila već je ranije kazala da time poručuje drugim silovanim ženama da se nemaju čega sramiti te ponovila da optuženi laže.

Objavu nepravomoćne presude sutkinja Elma Kaleb Mamić najavila je za naredni utorak.

VIDEO Nanotehnologija štitit će sve posjetitelje naše izložbe "Hrvatska svijetu": Pogledajte kako!

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati