Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbačena kaznena prijava

Damir Jelić: Očekujem javnu ispriku, prvenstveno zbog djelatnika gradske uprave

Damir Jelić
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
12.01.2015.
u 14:10

Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca, te potpredsjednik HDZ-a komentirao je Uskokovo odbacivanje kaznene prijave protiv njega i još šestero osumnjičenih zbog kršenja zakona u sklopu procesa prodaje zemljišta za u karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik

Prije svega očekujem javnu ispriku, najmanje radi mene, već radi djelatnika gradske uprave koji su optuženi za kazneno djelo, a nikakvog utjecaja na politiku nemaju. To bi bilo, u najmanju ruku minimum pristojnosti. Učinjena je i nepravda prema našim obiteljima, što se sada ne može popraviti. Posebno zbog naših pravnica i djelatnica; Nataše Rahele Borovčak, Tatjane Gojak, Slađane Fumić, one su obiteljske žene i majke i suludo je da se njima ne izrekne javna isprika - komentirao je Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca, te potpredsjednik HDZ-a Uskokovo odbacivanje kaznene prijave protiv njega i još šestero osumnjičenih zbog kršenja zakona u sklopu procesa prodaje zemljišta za u karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik.

Podsjetimo, Grad je 2008. godine prodao parcelu u Grabriku Centar gradnji na javnom natječaju na kojem je tražio 720 kuna za četvorni metar, dok je dogovorena prodaja na 900 kuna po četvornom metru. Grad je tada na prodaji zemljišta zaradio 8,817,30 milijuna kuna. Prodaja, ali i daljnja preprodaja zemljišta bila je sumnjiva inicijativi Stop korupciji. Na zemljištu do danas nije izgrađeno ništa, jer je Grad raskinuo ugovor s tvrtkom Centar gradnja po kojem im je uvjetovao uređenje kina i vrtića u stambenoj zgradi koju su planirali graditi.

Po riječima Domagoja Švegara, prvog čovjeka Građanske inicijative koji je 2009. godine podnio prvu kaznenu prijavu protiv grupe osoba na čelu s gradonačelnikom Karlovca, Uskok je utvrdio  da je sporno zemljište prodano po realnoj cijeni, te da Grad nije oštećen kupoprodajom. - Izražavam žaljenje svim osobama obuhvaćenim istragom koje su doživjele bilo kakve neugodnosti - komentirao je Domagoj Švegar slučaj.

>> Damir Jelić: Proračun Grada Karlovca nisam oštetio niti za lipu!

Komentara 1

KR
krka
11:00 18.01.2015.

od koga to ti čovječe u ovoj državi možeš očekivati ispriku? ovdje je posao vlasti i državnog aparata da te ishračka, isprika dolazi poshumno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije