Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNE PRIČE BY DEA REDŽIĆ

Damir Habijan dao je svoj najotvoreniji intervju dosad. Progovorio o mladosti, najtežim trenucima i najvećim strastima

Foto: Antonio Tatar
1/4
16.03.2024.
u 20:00

Novinarki Dei Redžić ispričao je brojne detalje o putu koji je prošao, preprekama koje i danas preskače ali i o onima koje ga tek čekaju. Govorio je i o najvećim strastima, hobijima i sportu, koji je bio i tema njegovog diplomskog rada, dotaknuo se stanja u hrvatskim klubovima, otkrio za koga navija i zašto ga je nogomet pomalo razočarao, dok je s djedom dolazio na utakmice.

Dok smo s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Damirom Habijanom dogovarali gostovanje u Večernjakovoj emisiji 'Životne priče', pomislili smo kako bi najtransparentnije bilo upaliti kameru i bez puno riječi i kompliciranja prikazati kako izgleda jedan njegov radni tjedan.

Ni sam ne zna koliko kilometara i zemalja je prošao u zadnjih nekoliko dana, u naš studio stigao je direktno s Medvednice gdje je zasukao rukave i sudjelovao u ekološkoj akciji, ali dok nam je pričao o svom životnom i političkom putu, precizno je iznosio svaku cifru i detalj poslova koje je uspio odraditi u niti četiri mjeseca koliko je na ministarskoj funkciji. U svom nikad otvorenijem istupu, 43-godišnji Habijan, koji se nije gurao u prve redove iza premijera Andreja Plenkovića dok je bio saborski zastupnik pa je njegovo imenovanje za šefa jednog od najkompleksnijih resora u državi iznenadilo mnoge, progovara o svom djetinjstvu u Varaždinu, uspomenama iz škole i s fakulteta prava, mladenačkoj želji da upiše Akademiju dramskih umjetnosti, ulasku u politiku i HDZ kao i najtežim životnim trenucima.

Novinarki Dei Redžić ispričao je brojne detalje o putu koji je prošao, preprekama koje i danas preskače ali i o onima koje ga tek čekaju. Govorio je i o najvećim strastima, hobijima i sportu, koji je bio i tema njegovog diplomskog rada, dotaknuo se stanja u hrvatskim klubovima, otkrio za koga navija i zašto ga je nogomet pomalo razočarao, dok je s djedom dolazio na utakmice. Prisjetio se trenutka iz 2016. godine, kada je na Saboru HDZ-a prvi naglas kazao da stranka ne može biti talac jednog čovjeka, najavivši time i početak kraja bivšeg šefa Tomislava Karamarka.

Iskreno je odgovarao i na teška pitanja o pandemiji, klimatskim promjenama i onima koji u njih ne vjeruju, političkim protivnicima, žestokim napadima na njega i HDZ kao i o životu u Hrvatskoj, inflaciji i budućnosti kakvu zamišlja.

Životnu priču Damira Habijana pogledajte u videu.

Kazao je puno toga i o budućnosti kakvu nipošto ne želi gledati i opisao Hrvatsku u kojoj sutra ne bi volio živjeti, a za njega je to Hrvatska Zorana Milanovića koji je nakon šokantne najave kandidature za budućeg premijera bio nezaobilazna tema našeg razgovora. Analizirajući aktualnu situaciju, ekipu oko Milanovića opisao je kao 'fejk' i pojasnio zašto njihovu politiku smatra izuzetno opasnom, a pokušao je odgovoriti i na pitanje tko mu je najsimpatičniji oporbeni političar i ulazi li u tu skupinu i Nikola Grmoja s kojim je vodio oštre polemike.

Mladima je poslao poruke koje smatra važnima za njihovu budućnost, a nije izbjegavao ni ući u 'fajt' s kritičarima koji su ga na novoj dužnosti secirali od glave do sada već kultnih tenisica, otkrivši koliko ih je zapravo platio.

Komentara 34

DE
Delumbija
20:09 16.03.2024.

Je li izašao iz ormara?

ZG
zgrio
20:12 16.03.2024.

Što točno znači najiskreniji intervju do sada, možda da raniji baš i nisu bili iskreni ?

ME
MenKa
20:10 16.03.2024.

Zbog čega nije nosioc ni jedne HDZ ove liste?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije