Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI BOKSAČ

Odnio 70.000 kuna, a branio se da je to morao učiniti zbog roditelja

FINA
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
08.06.2017.
u 16:40

Damir Dolar (30), bivši boksač i bivši zaštitar optužen je za razbojstvo u poslovnici Fine

Damir Dolar (30), bivši boksač i bivši zaštitar optužen je za razbojstvo u poslovnici Fine u Ulici grada Gospića, a optužnicu protiv njega podiglo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Tereti ga se da se 30. siječnja 2017. u 8.10 s još uvijek policiji nepoznatim muškarcem, na skuteru dovezao do poslovnice Fine na zagrebačkom Borovju. Dolar je prema optužnici sišao sa skutera, a bio je maskiran crnom potkapom s jednim prorezom za oči. Dok ga je pomagač čekao ispred poslovnice, Dolar je ušao u poslovnicu.

Tamo ga je dočekao zaštitar, kojeg je na Dolara upozorila jedna stranka, jer joj je bilo sumnjivo Dolarovo ponašanje pred poslovnicom. Zaštitar je krenuo prema ulaznim vratima poslovice gdje ga je Dolar udario pištoljem u glavu nakon čega ga je rukama gurnuo na pod.

Dolar je potom zaštitaru istrgnuo s pojasa futrolu sa službenim pištoljem i uzeo mu je pištolj, a dok se naguravao sa zaštitarom, s lica mu se djelomično skinula potkapa. No to ga nije omelo da dođe do prostora iza pulta, gdje je jednoj od djelatnica zaprijetio pištoljem te joj je naredio da legne na pod.

Uplašena žena je to i učinila, a Dolar je drugoj djelatnici također zaprijetio pištoljem, tražeći je da stavi novac u vrećicu koju je donio sa sobom.

Uzeo je oko 70.000 kuna, nakon čega je izašao iz poslovnice te je pobjegao skuterom. Tereti ga se i za krađu službenog pištolja, a uhićen je početkom svibnja.

Od tada je u istražnom zatvoru, a tužiteljstvo u optužnici traži da mu se istražni zatvor produlji do okončanja postupka. Kada je uhićen kod njega je nađen pištolj kojeg je ukrao zaštitaru, no nije nađen novac. Priznao je da je razbojstvo počinio, a branio se da je Finu morao orobiti kako bi spasio roditelje koji su upali u ovrhe i dugove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije