Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva saborska zastupnika

Damir Bajs postao član stranke Fokus

Zagreb: Nađi, Zurovec i Bajs o uvođenju poreza na ekstraprofit
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.03.2023.
u 10:18

Fokus će se zalagati da ostane 10 izbornih jedinica sa 14 saborskih zastupnika, ali da se drugačije definiraju

Stranka Fokus slavi tri godine postojanja, a prije tri dana "narasla" je s jednog na dva saborska zastupnika. Pridružio im se Damir Bajs, bivši ministar turizma i bivši župan bjelovarsko-bilogorski koji je sa svojom strankom Damir Bajs Nezavisna lista do sada bio član saborskog kluba zajedno sa Fokusom i Reformistima.

− S Damirom Bajsom odlično surađujemo u zajedničkom Klubu zastupnika i drago mi je što je zagovarajući zajedničke ideje i stavove prepoznao kvalitetu stranke Fokus – kazao je predsjednik Fokusa Davor Nađi te dodao kako se Fokus u tri godine parlamentarnog rada dokazao dosljednošću i politikama u skladu s potrebama građana. Fokus će izaći sa svojim prijedlogom promjene izbornih jedinica. Kako nam je objasnio Davor Nađi, s obzirom na to da se parlamentrni izbori bliže i da nema puno vremena za neke veće promjene, Fokus će se zalagati da Hrvatska i dalje ima 10 izbornih jedinica sa 14 saborskih zastupnika, ali i da se one drugačije geografski definiraju kako bi glas u svakoj vrijedio približno jednako. Nađi kaže da će se Fokus isto tako zalagati za uvođenje elektronskog glasovanja putem e-građana i za usklađivanje popisa birača.

VIDEO: Miletić: Kolegica iz vladajućih primila me za ruku i rekla mi: 'Marine moj, mene je sram'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije