Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije iz sad-a
Povratak na članak

Damaška: Poručite generalima da sam presretan jer su na slobodi!

Ova će drugostupanjska odluka imati važnu ulogu u tumačenju odgovarajućih odredbi i definiranju standarda međunarodnog kaznenog prava, kaže pak Ivan Šimonović

Komentari 9

AL
alapača
19:34 16.11.2012.

ICTY se osramotio, dvije tako radikalno različite odluke suda o istoj stvari su neprispodobive i ne mogu se dogoditi kvalitetnim profesionalcima-osim kad si dozvole popustiti pod pritiskom politike ili novca. struka i vrijeme dat će nam odgovor koja od dvije sudske ekipe je nepoštena, možda ni jedna: obje odluke su ekstremne.

VL
CV
crna vrana
20:58 16.11.2012.

alapača ne sramotite se. Znam da se žderete kao i svi vaši sunarodnjaci i istomišljenici koji bi Hrvatsku narađe vidjeli na galgama srama. Objektivnost vam nikad nije bila vrlina, ali ako ste slušali cjelovito izlaganje presjedavajućeg haškog suda onda bi trebalo biti jasno da prekomjernog granatiranja nije bilo , a da je cijela optužnica u biti bila građena na toj smiješnoj i neodrživoj konstrukciji. Inače po vašoj veleumnoj procjeni drugostupanjsko tijelo nikad nebi moglo pobiti prvostupanjski pravorijek. Ma hajte molim vas. Prespavajte ili ubijte tugu u kojoj čašici brlje, bit će vam lakše. Boj se bije bije ( i pravnim sredstvima) , hrvatski se barjak vije za slobodu i za dom, hvratski dom !

VL
OB
-obrisani-
21:19 16.11.2012.

Damaška, pokrij se ušima, ništa nisi uradio niti pomogao, a govorio si da će biti kažnjeni! ... a štrbci, kamocemo, alapače i slični pogledajte se u ogledalu i pomirite se istinom i sudbinom, (a gadna vam je!).

VL
OB
-obrisani-
21:34 16.11.2012.

Damaška: Poručite generalima da sam presretan jer sam dobio veči honorar za savjete u vezi njihove odbrane nego za predavanja na Yale University !

VL
OB
-obrisani-
21:47 16.11.2012.

Postovani! Gradjani Hrvatske koji VOLE Hrvatsku a nije bitno na kom dijelu majcice zemlje zivjeli su danas PRESRETNI. Lijep pozdrav!

VL
AL
alapača
21:52 16.11.2012.

daj, crna vrano, šta si upljuvao kad ni ne razumiješ moj stav: Gotovina i Markač tj Oluja nikad nisu trebali biti na ICTY i to je trebalo utvrditi već u predistražnim radnjama tužiteljstva. umjesto toga, proces se vukao godinama uu istom smjeru, kako zbog tužiteljstva, tako i sudačkog odjela, i završio teškim presudama. i onda, dok trepneš okom, žalbeni sud poništi dugogodišnji 'mukotrpni rad' kolega s niže instance. šta misliti o tom sudu nego da njegove odluke, oslobađajuće ili osuđujuće, nemaju profesionalnu težinu kakvu bi jedan međunarodni sud trebao imati, da je dezavuirao sam sebe? čisto sumnjam da je žalbeni sud odjednom postao sklon optuženima i argumentima njihove obrane, bit će da je vodio računa o implikacijama presude na međunarodnu pravnu praksu i pazio da presudom ne ugrozi neke buduće optuženike iz država jačih od neke male Hrvatske.

VL
ZE
zeljkonl1
22:11 16.11.2012.

Novi standardi u Medjunarodnom pravu!Upravo tako,jedino ne znam koliko dugo ce ovo standardi potrajati ili koliko dugo ce se jos Ameri moci odupirati promenama....I da li ce ih Rusi,Kinezi,Indijci i prihvatiti.....Ovo je vest gde samo Hrvati mogu slaviti....Veliki poraz Medjunarodnog prava,a ne novi standardi kako tvrdi ovaj samozvani pravnik...

VL
CV
crna vrana
22:30 16.11.2012.

16.11.2012. u 21:52h alapača je napisao/la: vi ste alapača, koliko vidim iz vašeg ekspozea, ekspert za međunarodno pravo. Još jednom vas pitam jeste li vi u cjelosti slušali i saslušali kako je predsjedavajući Žalbenog vijeća točku po točku pobijao neutemeljenostt (na dokazima i pravnoj normi) pravorijek Raspravnog vijeća? Da jeste onda nebi ovako proizvoljno laprdali !

VL
AL
alapača
23:13 16.11.2012.

raspravno vijeće je, nakon dugogodišnjeg suđenja,mnoštva svjedoka, ekspertiza, vještačenja, donijelo presudu isto zasnovanu na 'dokazima i pravnoj normi'. to raspravno vijeće sačinjavali su etabilirani suci. a žalbeno vijeće, isto etabilirani suci, je te dokaze i norme slistilo kao da jee prva presuda donesena na nekakvom studentskom workshopu tj kao da je 'proizvoljno izlaprdana'. u ICTY je, dakle, nešto trulo. kako je riječ o uglednim sucima, takve razlike u tumačenju dokaza i pravnih normi ne mogu biti uzrokovane strukom i stručnošću, nego nečim izvan njih i jačim od njih. prema tome, Gotovina i Markač uopće nisu bili u rukama pravde, nego u rukama različitih političkih interesa, a sretna je okolnost da su oslobođeni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.