Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriza za plenkovića
Povratak na članak

Tjedan drame u Vladi: Ante Ramljak otišao, HDZ-u ostali problemi

Oporba treba zapaliti svijeću jer nisu morali rješavati Agrokor, kaže Matrina Dalić, Plenkovićev gromobran za Agrokor

Komentari 66

Avatar Musashi
Musashi
11:15 25.02.2018.

Da bi se razumio slučaj Agrokor treba uzeti u obzir tko je imao motiv da Agrokor završi u stečaju, a Šestorica su imali motiv da ode u stečaj. Rusi, Todorić, SDP sa oporbom, Srbija, Slovenija i BIH. Rusi jer dobivaju Agrokor i ulaze na velika vrata u Hrvatsku, Todorić jer odlazi se otpremninom-izvučenim novcima, SDP sa oporbom ruši Vladu i vraćaju se na vlast, Srbija, Slovenija i BiH jeftino otkupljuju skupo prodano vlasništvo Agrokora, uz to dobivaju destabiliziranu i ekonomski oslabljenu Hrvatsku. Dakle radi se o smišljeno komplotu svih spomenutih. To su ovi po kojima se pljuje spriječili, neki pljuju zbog neznanja, konformistički, puni predrasuda…drugi pljuju jer plan povratka na vlast, koji bi osigurao stečaj, nije uspio. Zato, da stvar ne propadne, produbljuju krizu iskonstruiranim napadima na Ramljaka, Dalićku…Vladu, da bar time pokušaju nešto politički izvući.

VL
KO
koraknaprijed
11:00 25.02.2018.

Ma koja oporba? Bero,Maras,Bulj,Grmoja,Beljak,Petrov? Kako bi ja volio da uspiju srušit vladu,odoše SveDrP-ovci i MOST-ovci u našu tužnu povijest.

VL
KO
koraknaprijed
11:25 25.02.2018.

Idemo an izbore,nikad gore oporbe i lakše pobjede,SveDrP-oci prazne kase sa Berom na čelu dobit će oko 15% glasova.

VL
JO
jomarkic
12:42 25.02.2018.

Koji očaj medija i oporbe u konstruiranju drama. Za par dana DZS bude objavio rast BDP-a od preko 3% u četvrtom tromjesečju. Očekujem da mediji i oporba te njihovi dežurni komentatori padnu u još veću depresiju jer nije lako gledatii uspjeh ove vlade.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:57 25.02.2018.

Grmoja,Maras, Bulj, Bero, Pernar,Petrov .. Od takve oporbe manji IQ imaju samo oni koji ih glasaju.

VL
LU
luli
11:58 25.02.2018.

a tko bi u suprotnom riješavao problem, 'zavrti kotačić'-maras ili genijalni pernar???

VL
DR
droza
14:53 25.02.2018.

Čitam na ovome istome portalu osvrt Mislava Šimatovića vezan uz aktualna događanja u Agrokoru, iz kojega izdvajam slijedeće: "Sve vrijeme otkad traje priča o savjetnicima vjerovnici su uporno branili Ramljaka, očito zadovoljni njegovim dosadašnjim radom, bez obzira na etički upitan i za domaće pojmove vrlo lukrativan angažman na savjetničkim poslovima kompanije iz koje je zasjeo na povjereničku poziciju u Agrokoru". Dakle, oni koji upumpavaju novac u posrnuli koncern i oni koji odlučuju o savjetnicima i visini njihovih honorara (jer ih upravo oni i plaćaju), u daljnjem tekstu navedenog članka, izražavaju čuđenje ovakvim, po njima, nelogičnim potezima. Upravo stoga, nikakve afere nema i nema odgovornosti gospođe Martine Dalić.

VL
DR
droza
14:28 25.02.2018.

"Dok oporba još ni sama ne zna hoće li u Saboru pokrenuti opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić (što bi politički bio očekivan potez) ", kaže Iva Puljić Šego. Bravo Iva za još jedan u nizu perfidnih sufliranja, što i kako bi oporba trebala napraviti.

VL
DR
droza
16:02 25.02.2018.

Evo ga, "dušebrižnik" Todorić oglasio se novim blogom. Oni koji su do sada sumnjali u spregu određenih političkih aktera u RH, Todorića i Sberbank banke, neka proćitaju ovaj uradak. Optužbe i kinsyrukcije ovoga smutljivca potpuno su iste kao i one koje zadnjih dana slušamo iz redova SDP-a, Mosta i još nekih oporbenjaka.

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
17:08 25.02.2018.

Bitna razlika između Ramljaka i ovih budala iz kriminalne organizacije (kao i oporbe) jest što Ramljak, Alvarez i njima slični mogu sutra sjesti na avion i raditi isti posao negdje drugdje za istu ili veću plaću. Plenki, Dalićka i ostatak armije uhljeba ne mogu nigdje, oni su "uspješni" samo u zemlji polupismenih populista.

VL
DD
ddh
16:08 25.02.2018.

"Tjedan drame u Vladi: Ante Ramljak otišao, HDZ-u ostali problemi" tvrdi iskompleksirana crvena Puljiska, pa opet plete mrezu lazi, podmetanja i spletki. Jedina drama koja postoji, je drama u matrrijalno i politicki korumpranoj Puljiskinoj glavi. Ta SDP-ov propagandistica sa svojim lazima stalno plete nekakvu mrezu propasti Vlade, nekakve brahijalne sukobe izmedju Premijera i Predsjednice ili Premijera i dijela HDZ-a. Kad bi se sumirale sve njezine spletke i njezina "vjerodostojna" tumacenja, onda je ova Vlada pala barem vec prije godinu dana, a Plenkovic bi bio na granici suizida. Nije jasno zakaj ta komunjarska klafura ne cisti zahode umjesto, da s njezinim primitinim spletkama stalno prlja medijski prostor u Hrvatskoj i stalno laze.

VL
AH
ahaskoro
12:08 25.02.2018.

A sts je to rjeseno? ni izvanredni povjerenik nije zavrsio poso :)

VL
DU
Deleted user
15:28 25.02.2018.

Plenković je zadržavanjem ministrice Dalić doveo sebe i ovu vladu pred početak kraja. Dalićka će biti prevelik teret za stabilnost i samo je pritanje trenutka kad će vlada izgubiti iovako jadnu većinu i pasti. Umjesto da je razriješio Dalićku, Kujundžića i Murganićku i napravio mini rekonstrukciju, uvalo se u glib iz kojeg ga ni njegove briselske sposobnosti neće izvući.

VL
YI
yisoz
14:57 25.02.2018.

. Ramljak je osigurao bivšoj firmi najmanje 12 milijuna kuna godišnje................ Sumnja na izvlacenje novca iz Agrokora preko bivše tvrtke vladinog povjerenika pokušala se sve do Odbora zamagliti time što je Texo formalno podizvodac ili savjetnik savjetnika AlixPartnersa. Americkog konzultantaa koji ih je tamo zatekao dok su volontirali........ Na Odboru je Ramljak odustao od takve obrane. Promijenio je taktiku i kazao da je pogriješio što ih je angažirao. Preuzeo je odgovornost, ali pokušava umanjiti krimen i svesti sve na osobni propust u žurbi. Ovdje zato treba naglasiti: da nije bilo Ante Ramljaka, Texo ne bi dobio 12 milijuna kuna godišnje.

VL
YI
yisoz
15:06 25.02.2018.

Trenutacni ministar financija svojevremeno je obnašao dužnost izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala koncerna Agrokor, ali za sada svi šute kao zaliveni na pitanja što ce se dogadati s njime.Vlada, i pogotovo potpredsjednica Martina Dalic, podcijenili su naše pamcenje. U ožujku su se konspirativno sastajali s Ivicom Todoricem, izjavljivali oprezno kako prate razvoj dogadaja, lagali da je tvrtka stabilna, dok smo mi na osnovu informacija sa stranih burzi pojašnjavali da je Todoric pred slomom....Sada Martina Dalic, jedna od autorica Lex Agrokora, porucuje: "Zar vi mislite da je on stvarno toliko važan da bi vlada komentirala i da bih se ja brinula za tude blogove?"..........Ponizni ministri koji se nisu usudili nepotrebno spominjati njegovo ime i iz cijih su ministarstva curile stotine milijuna poticaja koji su ga hranili da naraste toliko velik, sada se natjecu u sprdanju s Todoricem. Zašto su se tajno sastajali s nevažnim poduzetnikom u vladi? Zašto su za njegovu kompaniju sastavljali zakon? .....................Todoric tada za Martinu Dalic nije bio bloger Ivica - nego Gazda.

VL
DU
Deleted user
13:53 25.02.2018.

cijeloj vladi na kraju zapaliti ćemo svijeću jer će nakon nje i država biti dovedena u pitanje ne samo agrokor

VL
YI
yisoz
14:56 25.02.2018.

Stvarni iznos Texovih prihoda za konzultantske usluge je zapravo još i veci, Naime, AlixPartnersu pripada naknada za uspjeh od oko 60 milijuna kuna, nepoznato je što je definirano kao uvjet uspjeha, niti koliko od tog iznosa pripada Texu i drugimim konzultantima............. Ono što je sigurno – ciljeve je pisao Ramljak i Texo sigurno dobiva naknadu. Da je kojim slucajem ostao bez naknade, odgovor na Grmojino pitanje bio bi drugaciji od: "Ne znam. Neki postotak." Zato ne treba vjerovati u Ramljakovu ispriku, da je iskrena, priznao bi barem brojke

VL
Avatar useyon
useyon
14:48 25.02.2018.

Knighthead i Dalicka napravili pljacku stoljeca........Lex Agrokor pisala je Dalic koja i uzima najveci profit, nakon što podijeli ukradeno s Ramljakom. Sjetite se na brzinu donešenog,iznudenog, zakona o koncesijama.Tako sada Agrokorove koncesije mogu preci uvlasništvo "strvinara".Plenki ce to,a to muu je i zadatak,sve politicki pokriti. Prica se polako pretvara u cjelinu...............Sada znamo zašto je na brzinu donešen zakon o koncesijama

VL
Avatar useyon
useyon
14:46 25.02.2018.

Mijo Crnoja, Pavo Barišic, Zdravko Maric, Ante Ramljak, Martina Dalic, Milan Kujundžic, Nada Murganic, Tomislav Tolušic, Tomo Medved, Damir Krsticevic su samo najistaknutiji likovi iza kojih stoji Andrej Plenkovic kad brani njihova nedjela i necasne radnje........ Logicko zakljucivanje navoda da je i Andrej Plenkovic dio te organizacije.

VL
Avatar dahmed_max
dahmed_max
16:07 25.02.2018.

Maricu, vise nitko ne moze vjerovati....cim je postao ministar odredio je da porezna ne mora listu poreznih dužnika objavljivati tromjesecno, nego samo krajem godine... i tako njegovog dragog agrokora nije bilo na listi... a prije je službeno izjavio da njegovov dragi agrokor nema poreznih dubioza... da je sve cisto. Maric bi sada mogao na Burzu, jer više netreba pomagati Todoricu i postao je tehnološki višak. Šta li bi sada dalje redio u vladi, šta?........Maric je postavljen za ministra financija, jer se ocekivalo da ce s tog mjesta moci kvalitetno utjecati na eventualno rješavanje problema u korist svog bivšeg poslodavca, odnosno svoje bivše tvrtke

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.