Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF TJEDNA

Dalibor Bišćan: Građani nisu ljuti što su poplavljeni čak šesti put u devet mjeseci

Sisak: Predstavnicima grada i Crvenog križa uručena donaciju, čamac za pomoć u poplavama
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
21.05.2023.
u 12:20

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice je stojeći do koljena u vodi u samom središtu grada, ponudio zanimljiv odgovor na pitanje ljute li se građani što su poplavljeni već šesti put u samo devet mjeseci

Dalibor Bišćan, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, grada koji se uslijed velikih kiša ponovno našao pod vodom, dao je izjavu za medije koja je odmah izazvala reakcije na društvenim mrežama i medija jer se čini kao da Bišćan ne zna gdje je i na čelu kojeg je grada. On je stojeći do koljena u vodi u samom središtu grada, ponudio zanimljiv odgovor na pitanje ljute li se građani što su poplavljeni već šesti put u samo devet mjeseci.

- Nije nikakva ljutnja u pitanju. U pitanju su činjenice i ono što smo uspjeli je vodostaj između rijeke Une i u samoj ulici smanjiti za nekih 30 do 40 cm - što je ogroman uspjeh i na taj način će se očuvati svi objekti, a one materijalne male štete će se možda popraviti jako brzo hitnim intervencijama i malim zahvatima i slično - izjavio je Bišćan. 

>> VIDEO Hrvatska Kostajnica pod vodom: Una je bila prejaka, očekuje se rast vodostaja

Inače političari su pred svake izbore obećavali građanima Hrvatske Kostajnice da više neće bit poplava. Bišćan je sad obećao da će novi nasip biti do kraja ove godine. 

- Trajno rješenje će biti do kraja ove godine. Neću vam pokušati dati odgovor, nego se odgovor zna. Ono što se radilo u posljednjim godinama, prije, oni koji su odlučivali, nije bilo volje da rade utvrdu. Kasnije smo iznašli rješenja, napravili projektnu dokumentaciju i počeli s radovima. Ono što nas je snašlo, kao i sve, dobili smo primjedbe koje su se pokazale neosnovanima. Radi se studija utjecaja na okoliš i nakon što se smanji poplava, radovi se nastavljaju dalje - pojadao se novinarima Bišćan.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 5

BU
burza
15:38 21.05.2023.

Sretni su sto mogu gusto mjenjati namjestaj a ne imati 10godina jedan te isti

Avatar TheJack
TheJack
16:06 21.05.2023.

Dumbav, Dumbara, Dumbovic, Biscan

TA
tantor
14:57 21.05.2023.

Mudro zbori nema šta, stanovnici pounja su u stvari sretni zato što stalno žive sa latentnom opasnošću od poplava, sretni su što im političari svako malo dolaze, obećaju nešto kao npr. nasip i nakon toga odlaze svojim skupocjenim jeepovima u metropolu, dobijaju uredno udarna mjesta na informativnim emisijama i slične pogodnosti života na kraju svijeta. Satira je jedini lijek za takve gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije