Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod sinja

Dalekovod se srušio na pašnjak, više krava poginulo od strujnog udara: 'Ovo je za svaku osudu'

Opasnost od strujnog udara
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
30.05.2024.
u 18:11

Vlasnik je sam spašavao ostatak stada, jer je struja ostala uključena dva sata nakon nesreće

Nesvakidašnja tragedija zadesila je stočara iz Obrovca Sinjskog, mjesta u sastavu Sinja. Dotrajali dalekovod srušio se na pašnjak u trenutku ispaše, te je prouzročio strujni udar koji je ubio više krava.

Vlasnik Nikša Čačija ogorčen je jer, kako je kazao za RTL, nitko ne vodi računa o dotrajalosti električnih stupova. Istaknuo je i da je sam spašavao ostatak grla, usprkos opasnosti, jer je struja bila uključena još dva sata nakon nesreće.

- One su dolazile, a ja ne smijem ići pod vod jer će ubiti i mene. Išao sam riskirati, vraćao sam sto ostalih krava da ne bude ishod zastrašujući. Možete zamisliti što je sve moglo biti. Ovo je za svaku osudu - istaknuo je stočar.

Snimku posljedice strujnog udara možete pogledati na portalu RTL, no autori upozoravaju da bi scene mogle biti uznemirujuće nekim čitateljima. Njihova ekipa na mjesto nesreće stigla je kada su stručne službe počele uklanjati mrtve životinje s livade.

VIDEO Požar u samom centru Zagreba: Vatrogasci spašavali ljude s balkona i krova

Komentara 8

PO
Poganec
21:23 30.05.2024.

Hrvatska posla nisam nista drugo ocekivao

PO
Poganec
05:42 01.06.2024.

Ima dalekovoda u Hrvatskoj koliko hoces koji nisu dozvoljeni.Prolaze kroz privatno vlasnistvo bez dozvola prisilno postavljeni jos komunizmu i nezele ih maknuti najbolji je primjer Osijek sa Hep-om i sudskom kupljenom mafijom koji kupuje odvjetnike jer ksoro niti jedan nijee samostalan da nije ukonfliktu interesa.

PO
Poganec
04:18 31.05.2024.

Dalekovodi u naselju isto ima i to je USud potvrdio da je to interes drzave …

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije